Camlar Nasıl Cam Düğmesinden Tek Dokunuşla Açılır Veya Kapanır Hale Getirilebilir ???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,754
Ynt: Camlar Nasıl Cam Düğmesinden Tek Dokunuşla Açılır Veya Kapanır Hale Getirilebilir ???

Araçta elektriksel hareketleri düzenleyen ayrı bir beyin var, direksyonun sol alt tarafında plastik kapalı bir kutu eğer bu beyin yanarsa fiyatı baya bir tuzlu bilginize
Bu arada yeni dusterlarda tüm camlar tek dokunuşla açılıp kapanıyor biliyordum adamlar yarım araba yapmaktan zevk alıyorlar , satıp yenisinden alayim diyordum ama yok , ön kapı döşemelerini alıp düğmeleri kapıya taşımak daha mantıklı herhalde , benim araba 2014 modelinden daha dolu tek takıldığım nokta cam düğmeleri

Etiketler
Ynt: Camlar Nasıl Cam Düğmesinden Tek Dokunuşla Açılır Veya Kapanır Hale Getirilebilir ???

troyexplorer' Alıntı:
Araçta elektriksel hareketleri düzenleyen ayrı bir beyin var, direksyonun sol alt tarafında plastik kapalı bir kutu eğer bu beyin yanarsa fiyatı baya bir tuzlu bilginize

Aman Sayın Troyexplorer iyi düşünelim iyi olsun. Aynı uygulamayı Lzparts da yapmış. tek farklı olan modüller ve fiyatları.

Birde benim asıl takıldığım konu sayın Troyexplorer sizin araçta sürücü kapısını açtığınızda tüm kapıların açılması oldu. Aracınızda alarm mı var yada biz clip cihazından açtırdığımızda eksik kalan bir fonksiyon mu devreye sokulmadı. Paylaşabilirseniz sevinirim. birde yolcu kapısını deneye bildiniz mi. Benim aracımda açtığım hangi kapı olursa olsun diğerleri açılmıyor.

Ben aracı aldığım ilk günlerde otomatik kilitlemeyi açtırdım ,onla birliktemi oldu yoksa zaten varmıydı orasını hatırlamıyorum geçmiş zaman , bu arada yolcu tarafınıda açınca merkezi kilit otomatik tüm kapıları açıyor arkalar hiç açılmıyor yani tek tek dahi açılmıyor bu aldığımdada böyleydi çünkü arabaya bakarken arka kapıların içerden açılmaması çocuk için iyi diye düşündüğümü hatırlıyorum, yanlış anlaşılmasın çocuk kilitleri açık değil araba kilitlenince çocuk kilidi açıkta olsa kapalıda olsa arka kapılar içerden hiç bir şekilde açılmıyor
Alarm var tabiki ama onun etkisi olduğunu sanmıyorum , çünkü alarmı dahada sonra taktırdım , birşeyler katmadı değil mesela arabayı dışardan kitleyip yeniden açınca eğer kapı açılmazsa 1 küsür dakika sonra kapıları otomatik kitliyor , yine aracı kitlerken dışardan bir kapı tam kapalı değilse değişik ikazla haber veriyor , ikaz ışıklarını farlarada bağlattım arabayı kitleyince bi süre farları açık tutuyor sis düğmesi aktifse onlarıda yakıp söndürüyor vs.vs. Ama mevzusu geçen konuya bi etkisi olduğunu düşünmüyorum

Cam düğmelerini 2014 modeldeki gibi kapılara almanın maliyeti 2300 lira civarı işçilik herzamanki gibi bana ait
Aracı en iyi ihtimalle 55 e satsam yenisi 65 lira 10 lira vereceğime 2000 küsür lira veririm , ilave yaptığım herşeyde bana kalır ben kapı döşemelerinin siparişini veriyorum pazartesi..

o zaman şimdiden hayırlı olsun diyelim düğmeler için. Ben de bi ara tekrar servis yapıp clip cihazına sokayım aracı eksik bir aktif edilecek opsiyon varmı gözden geçirelim. Bilgiler içinde teşekkürler.

troyexplorer' Alıntı:
Cam düğmelerini 2014 modeldeki gibi kapılara almanın maliyeti 2300 lira civarı işçilik herzamanki gibi bana ait
Aracı en iyi ihtimalle 55 e satsam yenisi 65 lira 10 lira vereceğime 2000 küsür lira veririm , ilave yaptığım herşeyde bana kalır ben kapı döşemelerinin siparişini veriyorum pazartesi..
Abi biliyosun bizim döşemeler kapı sacına, hoparlörden 4 tane T20, kapı açma kolundan 1 tane T30, kapı tutamağı kaplamasından 1 tane T30 ve kapı tutamağı paralelinden 1 tane T20 ile vidalı ve ayrıca klipsler var. Bu yeni döşemelerin montaj yerleri bizim kapı sacıyla birebir uyumlu mu? Showroomda incelemek lazım.

Güray hocam showrom daki aracı sökemedim tabide :smiley: ama detaylı resimlerini ve metreyle ölçülerini aldım bizimkiyle birebir aynı
İçten klips yerlerinin değişik olacağını sanmıyorum, masraf olur diye yeni şeyleri dahi eksik bırakan zihniyet kapı saçındaki klips yerlerinin yerini değiştirmez diye düşünüyorum

Birde klima kontrol düğmeleri değişmez komple ünite değişir diyordu servis, LZnin videosu var youtube, kolayca sadece düğmeler krom olarak değişebiliyor ama satışda yok sanırım.
Satışa açsalar parça kodunu öğrenip servisten sipariş ederdik.

Onu LZ le konuştum henüz satışa geçmemişler ne zaman olacagıda belli değil
Fiyat 50 euro civarı olacakmış ben 50 euro vermem

troyexplorer' Alıntı:
birşeyler katmadı değil mesela arabayı dışardan kitleyip yeniden açınca eğer kapı açılmazsa 1 küsür dakika sonra kapıları otomatik kitliyor ,
ben arabayı aldığımdanda beri hiç servise gidipte bir ayar yaptırmadım. ancak dediğin özellik ben de var. diğer araçlarda da standart özellik olduğunu düşündüm hep

Senin araçta 2012 model engin demekki model model değişiklikler var ,kapıları içerden kitleyince ön kapı mandallarından tüm merkezi kilit açılıyormu sende?
Aslında evet alarmdan öncede kapı açılmazsa kapıları kendi kendine kitliyordu , ama alarmdan sonra kitleyince alarmıda yeniden devreye sokuyor kendi kendine bu olay alarmın özelliği dolayısıyla

BİR SİSTEM BULDUM BAKALIM :smiley: OLURSA HABER VERECEM ÇOKTA BASİTMİŞ:smiley:

yeni yapılası proje : Cam düğmelerini Kapı Kollarına almak.

Aşamalar

- Ön iki cam dokunmatik yapılır + 2 modül kumandası (her biri kumanda kendine ait camı dokunmatik olarak açıp kapatabiliyor) yanda bekletilir (maliyet 120 tl + işçilik)

- Arka iki cam dokunmatik yapılır +2 modül kumandası yanda bekletilir. (maliyet 120 tl + işçilik)

- 3 kumanda daha ayrıca alınır. mümkünse tabii (tahmini 30 tl)

- Evrensel kapı döşemelerine gömülebilecek sürücü tarafına 4 lü diğer kapılara tekli cam kaldırma düğmeleri bulunur (tahmını 60 tl)

- kapı döşeme kolçaklarında dremel veya uygun bir oyma aleti ile düğmeler için yer açılır.

- Sürücü Kapısına tek diğer kapılara 2 kumanda tanımlanır. toplam 7 kumanda (modüller ek kumanda kodlanabilecek yapıda)

- Kumandalardaki butonlardan ek kablo lehim vasıtası ile cam açma kapama düğmelerine hat çekilir.

- kumandalar kapı döşemelerinin içine, düğmelerin altına gizlenir.

- kapıdaki gömme cam açma kapama düğmeleri uzaktan kumandalarla bağlantılı olduğu için kapılara tesisat çekilmez.

toplam maliyet : kabaca 350 tl + İşçilikler (ben)

avantajlar : 4 kapıda dokunmatik, 4 kapıdaki cam açma kapama düğmeleri, sürücü tarafı 4 cam kontrol eder. kapılara tesisat çekmek gerekmez. kapı döşemelerini sökmek gerekmez. 1650 tl kazanç (kaynak troyexplorer)

dezavantajlar : kapı döşemelerinin geri dönüşü olmayacak şekilde düğmeler için oyulması, 7 kumanda gerekmesi 4 kumanda modüllerle geliyor. artı 3 kumanda bulunabilir mi? araştırılması. Kumanda pillerinin 2 senede bir değiştirilmesi: tahmini 25 tl

4 lü cam açama kapama daha şık versiyonu da olabilir
http://resim.yedekparca.com/ilan/266/a0aa5a324d211ff64d2bde020116ecc4.jpg

Her bir cam için kullanılacak modül
http://www.dogusford.com/laser/MAGICDORS03M.jpg

troyexplorer' Alıntı:
Senin araçta 2012 model engin demekki model model değişiklikler var ,kapıları içerden kitleyince ön kapı mandallarından tüm merkezi kilit açılıyormu sende?
bugün denedim açılıyor.

jeomehmet' Alıntı:
yeni yapılası proje : Cam düğmelerini Kapı Kollarına almak.

Aşamalar

- Ön iki cam dokunmatik yapılır + 2 modül kumandası (her biri kumanda kendine ait camı dokunmatik olarak açıp kapatabiliyor) yanda bekletilir (maliyet 120 tl + işçilik)

- Arka iki cam dokunmatik yapılır +2 modül kumandası yanda bekletilir. (maliyet 120 tl + işçilik)

- 3 kumanda daha ayrıca alınır. mümkünse tabii (tahmini 30 tl)

- Evrensel kapı döşemelerine gömülebilecek sürücü tarafına 4 lü diğer kapılara tekli cam kaldırma düğmeleri bulunur (tahmını 60 tl)

- kapı döşeme kolçaklarında dremel veya uygun bir oyma aleti ile düğmeler için yer açılır.

- Sürücü Kapısına tek diğer kapılara 2 kumanda tanımlanır. toplam 7 kumanda (modüller ek kumanda kodlanabilecek yapıda)

- Kumandalardaki butonlardan ek kablo lehim vasıtası ile cam açma kapama düğmelerine hat çekilir.

- kumandalar kapı döşemelerinin içine, düğmelerin altına gizlenir.

- kapıdaki gömme cam açma kapama düğmeleri uzaktan kumandalarla bağlantılı olduğu için kapılara tesisat çekilmez.

toplam maliyet : kabaca 350 tl + İşçilikler (ben)

avantajlar : 4 kapıda dokunmatik, 4 kapıdaki cam açma kapama düğmeleri, sürücü tarafı 4 cam kontrol eder. kapılara tesisat çekmek gerekmez. kapı döşemelerini sökmek gerekmez. 1650 tl kazanç (kaynak troyexplorer)

dezavantajlar : kapı döşemelerinin geri dönüşü olmayacak şekilde düğmeler için oyulması, 7 kumanda gerekmesi 4 kumanda modüllerle geliyor. artı 3 kumanda bulunabilir mi? araştırılması. Kumanda pillerinin 2 senede bir değiştirilmesi: tahmini 25 tl

4 lü cam açama kapama daha şık versiyonu da olabilir
http://resim.yedekparca.com/ilan/266/a0aa5a324d211ff64d2bde020116ecc4.jpg

Her bir cam için kullanılacak modül
http://www.dogusford.com/laser/MAGICDORS03M.jpg
Mevcut kapı döşemelerinde cam kaldırmaları gömecek tek yer dirsek hizsasında olan dolayısıyla dirsek konulan yer , orda cam düğmelerini kullanmak orta konsolda kullanmaktan daha zor bana göre tabi
O yüzden yeni kapı döşemelerini almak şart yine bana göre
Kablosuz kumanda da sıkıntılı bence , arabanın tesisatını karıştırmamak konusunda hem fikirim , orta konsoldaki fişlerin karşılığı var piyasada burdan kapılara hat çekmek arabanın ömrü boyunca bir daha kurculamamakla endeksli yine bana göre
Tek dokonuşla kalksın insin derdim yok bu aracın elektrik sistemine müdaheleye giriyor , beyin çok pahalı hiçbir şekilde garantiye girmez o yüzden ben yapmam
Araca ömrü billah binecek değiliz satarkende orjinalliği korumak zarar değil kazanç getirir , lakin daha öncede dediğim gibi
Orjinal olmayan herşey bana ters
Kapı döşemelerinin sökülme konusuna gelince ben zaten sökücektim , kapı saçlarına içten saç zıngırtısını alıcak su çekmeyen izalasyon malzemesi yerleştiricem, kapının alt taraftaki saç boşluğunu kapatıcam , vs ..

Süleyman abi, 4 kapı döşemesini de yenileyecek misin?
Eski kapı döşemelerini ne yapacaksın?
Bir de 2500 TL masrafa değer mi sence? Bakarsın seneye satarız yaw ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR