Camlar Nasıl Cam Düğmesinden Tek Dokunuşla Açılır Veya Kapanır Hale Getirilebilir ???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,754

jeomehmet

Ana Kamp
Camlar nasıl tek dokunuşla açılır veya kapanır hale getirilebilir ??? sandero için R19 cam açma kapama düğmeleri ile yaptığını veya modülle çözdüğünü söyleyenler var. tecrübe edenler detaylı paylaşımda bulunabilirlerse sevinirim.

Etiketler
Ynt: Camlar Nasıl Cam Düğmesinden Tek Dokunuşla Açılır Veya Kapanır Hale Getirilebilir ???

Herhangi bir elektrikçiye gidin cam kaldırma düğmelerinin kabloları kesilip araya bir parça takılıyor , ama sıkıştığında geri dönme olayı yok bilgine o sadece orjinalden olanlarda olabiliyor

Ynt: Camlar Nasıl Cam Düğmesinden Tek Dokunuşla Açılır Veya Kapanır Hale Getirilebilir ???

sayın troyexplorer sıkıştığında durması gerekli. Zaten bahsettiğim r19 anahtarı veya modüllerde termikli yapıda yani sıkışmada cam durmakta.
o araya konulan modül konusunda marka model gibi bir bilginiz var mı?

Sıkıştığında duranını görmedim ben yok diyip yanlış bilgi vermiyeyim
Marka modelde bilmiyorum ama yapılmışını gördüm sıkışınca durmuyor o kesin
Burda kaner usta var oda uyguluyor bildiğim kadarıyla onla irtibata geçin isterseniz

Sıkıştığında durmuyor derken cam yukarı hareket ederken araya birşey sııkışırsa durup hafif geri kaçması olayı
Yoksa sonlandığında duruyor zaten yoksa motoru yakar

sıkıştığında duran tipte bi arkadaşımız dustera uyguladı..

http://www.youtube.com/watch?v=ntaWMcENbU0&app=desktop

aynen sayın devit3 aradığım bu ama
uygulanan nedir? röle mi, modül mü, PIC li bir devre mi,
marka model nedir, uygulayan ustaya nasıl ulaşırım
veya ürüne Ankara dan nasıl ulaşırım vs. vs.

teşekkürler.

Sıkıştığında durup geri dönme olayını anlatamadım
Sıkıştığında geri dönmezse allah göstermesin ufak bir çocuk kafasını dışarı çıkarıp cam düğmesine dokunursa bu sonradan yapılanlarda çocuk boğulur geri dönmediği için o video daki geri dönmüyor camın yukardaki sonlanma noktasındaki gibi zorluyor yukarı gidemiyimve role elektriği kesiyor yani cam kapandı gibi algılıyor bu olay çoluk çocuk olan araçta tehlikeli bir durum
Orjinalinde cam en ufak zorlanmada durur ve 3,4 cm geri iner böylesi yok sonradan yapılanlarda

mehmet bey özelden uygulayan arkadaş ender can a nasıl ulaşıcağınızı yazdım.

Benim daha önce kullandığım araçlarda da geri dönme özelliği yoktu sayın troyexplorer, benim ısrarla bu özelliği aramadaki sebep camla uğraşırken direksiyonla da uğraşmak zor oluyor ve dikkat dağınıklığı yaratıyor. basit özellikler çok yoruyor. Bunlardan bir diğeri de merkezi kilit. kilitlemezsin tüm kapılar trafikte açık dert. kilitlersin inip bagajı açmak istersin birde bakarsın bagaj hala kilitli gidersin içerden bir de onu açarsın. araca diyecek yok ama 2010 üstü bir araçta bu tip basit eksiklikler insanı yoruyor.

Mesajınızı aldım sayın davit3 grupta uyeyım zaten. daha önce bu konuda yardım istemiştim ama sadece arman beyden cevap dönmüştü. Başka ilgilenen olmayınca burda sormayı uygun buldum. mesajla uygulamanın detaylarını sorayım tesekkürler

jeomehmet' Alıntı:
Benim daha önce kullandığım araçlarda da geri dönme özelliği yoktu sayın troyexplorer, benim ısrarla bu özelliği aramadaki sebep camla uğraşırken direksiyonla da uğraşmak zor oluyor ve dikkat dağınıklığı yaratıyor. basit özellikler çok yoruyor. Bunlardan bir diğeri de merkezi kilit. kilitlemezsin tüm kapılar trafikte açık dert. kilitlersin inip bagajı açmak istersin birde bakarsın bagaj hala kilitli gidersin içerden bir de onu açarsın. araca diyecek yok ama 2010 üstü bir araçta bu tip basit eksiklikler insanı yoruyor.

Mesajınızı aldım sayın davit3 grupta uyeyım zaten. daha önce bu konuda yardım istemiştim ama sadece arman beyden cevap dönmüştü. Başka ilgilenen olmayınca burda sormayı uygun buldum. mesajla uygulamanın detaylarını sorayım tesekkürler
Kilitte manuel kilitlemeyi dert ediyorsanız otomatik kilitlemeyi clip cihazına bağlatıp açtırın bu özellik var bı araçlarda sadece açık değil
Ayrıca otomatik kilitlensede manuel kilitlensede kapıyı içerden açıp dışarı çıktınızmı tüm kapışarın kilitleri otomatik açılıyor bagaj da dahil sizin bagaj neden açılmıyor orasını anlamadım
Camın geri dönme olayı yoksa herhalde araç 2000 model altı bir araçtı lakin 2000 üstü çoğu araçlarda bu özellik var şahinlerde bile vardı yahu

troyexplorer' Alıntı:
Kilitte manuel kilitlemeyi dert ediyorsanız otomatik kilitlemeyi clip cihazına bağlatıp açtırın bu özellik var bı araçlarda sadece açık değil
Ayrıca otomatik kilitlensede manuel kilitlensede kapıyı içerden açıp dışarı çıktınızmı tüm kapışarın kilitleri otomatik açılıyor bagaj da dahil sizin bagaj neden açılmıyor orasını anlamadım

Otomotik kilit modunu açık zaten (servis açtı) ancak sadece içerden açtığınız (tek) kapı açılıyor bende. doğrusu sızınkı ıise benimkinde sıkıntı var demektir.
bu arada 2000 altı olanları geçersek 2002 citroen xara aracımda camda geri dönme yoktu. :smiley: bana denk gelmemiş demekki.

Valla doğrusu hangisi bilmiyorumda benim araçta şöför kapısını açınca her taraf açılıyor ,yolcu tarafınıda yarın denerim

Benim araç için söylüyorum (2011 DCI 85)
Menüde "hareket halinde kilit" aktif edilebiliyor.
Ancak "motor stop kilit aç"
ve "anahtar çekildiğinde kilit aç" seçenekleri aktif edilemedi.
Hatta usta; Symbollerde hepsinin seçilebildiğini söylemişti.
Bu arada bazı ambiancelarda "hareket halinde kilit" aktif olmuyormuş.

Peki sizin ön sol kapıyı açtığınızda diğerleride açılıyormu? Benim açılmıyor.

NASIL YAPTIRDINIZMI OLDUMU OLDU İSE BİZDE YAPTIRALIM ADRESİ VERİNDE TEŞEKKÜRLER. :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

SON KONULAR

Geri