Çadırın dikiş bölgelerini suya karşı izole etmeye yönelik araştırma yaparken aşağıdaki videoları buldum.
%100 silikon (şeffaf) ve tiner karıştırılarak ince kıvamlı bir silikon elde ediliyor. Sonra da fırça veya sünger ile sürülüyor.
Kokusuz tineri bulabilir miyiz emin değilim.
Çadırın dikiş bölgelerini suya karşı izole etmeye yönelik araştırma yaparken aşağıdaki videoları buldum.
%100 silikon (şeffaf) ve tiner karıştırılarak ince kıvamlı bir silikon elde ediliyor. Sonra da fırça veya sünger ile sürülüyor.
Kokusuz tineri bulabilir miyiz emin değilim.
Videoları izledim orada bahsedilen ''odorless mineral spirits'' sanırım tiner değil. tiner,tebentin gibi incelti bir madde. Gerçi Tinerde aynı etkiyi gösterir mi yoksa çadıra zarar verir mi bilemiyorum.
http://www.yasiy.com/s/mineral-spirits-hakkinda-bilgi
Merhaba,
Terebentin bildiğim kadarıyla organik. Mineral spirit ve tiner ise kimyasal. Çok farklı olmadıklarını okudum ama denerken dikkatli olurum, uyarı için teşekkürler.
Uygun bir yeşillik ve güneşli havayı bulunca fırsatı değerlendirip çadırı açtım.
Pollerini çatıp dış tenteyi ters şekilde (iç/dış) gerdim ve dikişlerin üzerinde parçalanmış izolasyonları söküp tinerli bez ile temizledim.
Şeffaf silikonu bir kaba boşaltıp üzerine sentetik tiner ekledim ve matkabın ucuna kazık çivisi bağlayıp onunla karıştırdım.
Uygun kıvama gelince, bulaşık süngerinden fırça ile başta dikiş yerlerine ve artanı ile de özellikle üst yüzeylere tatbik ettim.