Ynt: Çadır Seçimi
Malzeme alımı için İstanbul'un yolunu tutum.Giyim ürünleri için YDS, kanyon, High Mountain,Uppa gibi yerli üretim markaların satıldığı mağazaları gezecek deneyecektim. 4 mevsim çadırım da yoktu çadır ihtiyacımı da gidermem gerekiyordu.Aradığım çadırın özellikleri 4mevsim, iki kişilik,dayanım değerleri yeterli,ayakkabı çanta yerleştirmek ve ocak yakmak için yeterli genişlikte bagajı"vestibule" bulunan 3kg altında 400tl altına satılan bir çadırdı.Çadır incelmerini okurken en çok dikkatimi çeken nokta, çadırın yağmurluğu su geçirmez bile olsa kuvvetli yağışlarda yerden sıçrayan yağmurun ve yağmurla beraber çamurun dış tentenin altından içeri girmesi idi.Yani dış tente yere kadar inmeliydi birkaç santim bile yukarıda kalmamalıydı.
Klavye başında yaptığım araştırmalarda önce yerli marka olan evolite çadırlara baktım. Malesef çok önemli olan ağırlık kriterini karşılamıyordu.
Diğer bir çadır ise daha önce kış kampında yakından gördüğüm hatta Ağrı dağı kamplarında çekilmiş fotoğraflarda da gözüme çarpan fakat yapısı nedeniyle bir türlü ısınamadığım Husky Bret idi. Husky Bret'in bagaj kısmı gerdirmeler yapıldığı halde gergin ve düzgün durmuyordu.Ocak yakılabilecek bir yüksekliği ve genişliği yoktu.İki adet aluminyum pollü hafif bir çadırdı.
Karrimor Elite Ridge 2 ise 3adet aluminyum pollü Bret'e göre daha yüksek dayanıma sahip malzemesi, daha geniş ve yüksek bagajı ve gözüme hoş görünen yapısı ile benim için ilk seçim idi. Karrimor aslında "backpacker"çantaları ile ünlü bir markadır.Çadır işinde çantalar kadar iddiası yok.Malesef "trailspace", "backpacker" gibi inceleme yapan sitelerde de ürün ile ilgili bir inceleme "ne olumlu ne olumsuz" bulamamıştım.Bu sitelerde Husky ile de ilgili bir incelme mevcut değildi.Sadece
http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B007B1LJ0Q adresinde iki olumlu inceleme vardı.
Gittim adreslerini aldığı 4 mağazayı gezdim zaten sadece bir tanesinde Karimor vardı.Karrimor satmayan mağaza sahipleri ise Karrimor'un çadırından ne olur"acaba bunu diyen arkadaşlar Karrimor'un bahsettiğim çadırını kullandılar mı", onu bırak Husky var bizde onu al dediler.İkisini birden satan mağazadaki arkadaşlar da aynı şeyi söyleyince benim de kararım isteksiz olarakta olsa Husky'den yana değişti.Yinede önce Karrimor Elite Ridge 'a baktım.Çantasından çıkardım ruloyu açtım.Kumaşına baktım dış tente dikiş yerleri bantlıydı. Aluminyum polleri Husky ile aynı incelikteydi "elimde ölçmek için kumpas yoktu fakat ikisi de bana göre rüzgarlı hava için yetersiz"halen daha bana göre tercih Karrimor idi.Kuracak yer olsa kurup içine de girecektim hatta olumsuz eleştirilere rağmen riske girip Karrimor alacaktım.Ama tecrübeye saygı duyup tercihi malesef Husky'den yana kullandım.
Burada ilerleyen sayfalarda Bret ile Elite Ridge2 arasında yaptığım karşılaştırmanın"ön inceleme adayı" kaybolacağını düşünen Ö.M atarsa ayrı başlık açabilirim.Orada tartışırız.