Çadır Seçimi ve Isınma Konusunda Yardım İstiyorum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Makrakanta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,602

Makrakanta

Kamp I
Mesajlar
132
Tepkime Puanı
25
Yer
DENİZLİ
Kampçılığa merakım var.Doğada bir göl kenarında çadır kurup gecelemek için çadır ve uyku tulumu almayı düşünüyorum.Yalnız soğuğa karşı hassas bir bünyem var.Uyurken nefes alıp verdiğim ortam 20 derecenin altına düştüğü zaman ağzım burnum tıkanıyor hasta oluyorum.Çadırda bu ısıyı nasıl sağlarız.
İkisi için 300 tl civarı bir bütçe ile hangi çadır ve tulumları tavsiye edersiniz.
17 ekimde Nivatr olarak bir etkinliğimiz var katılmayı düşünüyorum ilk defa kamp yapacağım.Sanırım gece sıcaklığı 7-8 derece civarı olur.Yukarıda bahsettiğim ısı olayını nasıl çözebilirim.
Çadırın asli görevi dışarıdaki soğuğu kesmekmidir.Tek kişilik çadırda uyurken dışarısı ile çadırın içi arasında kaç derece fark olur.Yani çadırın içi nefesimizle ısınıp 20 derecelere ulaşabilirmi.
 

Etiketler
Ynt: Çadır Seçimi ve Isınma Konusunda Yardım İstiyorum

çadırın içinde uyanıkken 20 derece mümkün ancak uyurken açık ocak vs bırakamazsınız. uyku tulumunda rahat edersiniz ancak dediğiniz şartlarda çadır içi en fazla 9-10 derece olacaktır. çadır almadan birisinin çadırında ve geçici bulacağınız bir uyku tulumunda bir deneyim yaşayın sonra alacağınız çadır ve uyku tulumu ilanlar bölümünde bir kez kullanılmış çadır ve uyku tulumu satış ilanına konu olabilir.
 

Ynt: Çadır Seçimi ve Isınma Konusunda Yardım İstiyorum

evet uyku tulumu çok iyi gerçekten ancak pahalı ama kaz tüğü uyku tulumu almanızı tavsiye ederimm ve uyku tulumunun içine girdiğinizde en fazla verim almanız için giydiğiniz elbiseleri o kadar çıkarmanız lazım,,yani tabiri caizse kaz tüğü uyku tulumu içinde ne kadar çıplak o kadar sıcak derler...ama siz elyaf olanlardan alıcaksınız büyük ihtimalle maddi durum açısındann onlrdagayet iidir ama ne olursa olsun bu işi cidden yapacaksanız bir kaz tüyü tulum şart...
 

Ynt: Çadır Seçimi ve Isınma Konusunda Yardım İstiyorum

Eğer uyku tulumunuz yalıtımı iyi değilse veya sizi sıcak tutmaycağını düşünüyorsanız, yanınıza bütün kamp malzemeleri satan dükkanlarda bulabileceğiniz 3-4 TL lik ısı veren paketlerden alın, paketi açtığınızda içindeki poşetin içinde bulunan kimyasallar hava ile reaksiyona girip 12 saat boyunca 40 ila 60 derece arasında ısı oluşturuyor, bir çorabın içine koyup uyku tulumunuzun ayak kısmına koyarsanız bütün gece rahat edersiniz.
 

Ynt: Çadır Seçimi ve Isınma Konusunda Yardım İstiyorum

Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.Uyku tulumlarının yeterli ısıtmayı sağlayacağını tahmin ediyorum ancak benim esas derdim teneffüs ettiğim havanın ısısı.Burnumdan ağzımdan aldığım nefesin ısısı 20 derecenin altına düşmemeli.Bunu nasıl sağlarız.
Çadırın içi nefesimizle ısınır 20 derecelere çıkarmı
Bu mümkün değilse çadırın içini ısıtacak kamp malzemeleri varmıdır
Başımıza ağzı burunu kapatacak balaklava gibi bir şey giysek rahat uyku uyunurmu.
 



Ynt: Çadır Seçimi ve Isınma Konusunda Yardım İstiyorum

bunun için en iyi yollardan biri dışarda ateş yakıp ateş yanarken seçtiğiniz sert yapılı özellikle volkanik büyük taşlar toplayıp bunları ateşe atarak iyice ısındıktan sonra çadırın içinde çeşitli köşelere koyabilirsiniz bu içerideki ısıyı koruyacaktır....ancak bunu yaptıktan sonra çadırın yalıtımını iyileştirmekde önemlidir örneğin çadırın yere temas eden açık kalabilecek bölgeleri kuru ot ile karıştırılmış çamurla sıvayabilirsiniz...
 

Ynt: Çadır Seçimi ve Isınma Konusunda Yardım İstiyorum

ayrıca ersan abi yalnış anlama saygısızlık veya muhalefet etmek istemem ama açıkcası ben ısınmak için kimyasal maddelerin veya dışardan satın alının malzemelerin kullanılmasından yana değilim bilmiyorum belki öyle alıştığımdandır,,ben uyku tulumu ve çadır dahi kullanmıyorum doğaya çıktığımda....saygılar
 

Ynt: Çadır Seçimi ve Isınma Konusunda Yardım İstiyorum

Çadırın içi asla 20 dereceye çıkmaz, balaklava vs gibi bir giysi ya da yardımcı da bunu sağlamaz. Kimyasal ısıtıcı paketler de derdinize çözüm olmaz. Dediğiniz şartlarda ne kaz tüyü ne de sentetik uyku tulumu işinize yarayacaktır. İşin aslı sizin derdinize çare olacak bir yöntem olacağını sanmıyorum. Çadırda cam korumalı içinde bir mum yanan kandiller var ve bu kandiller sallansa bile çadırı yakma ihtimali yok mum tükendikçe alttan yay sistemi ile yukarı itiliyor ancak o mumun da çadırı (sizin istediğiniz kadar) ısıtma ihtimali yok 3-4 derece ortam sıcaklığını yükseltir ama 20 dereceye çıkartmaz.
 

Ynt: Çadır Seçimi ve Isınma Konusunda Yardım İstiyorum

Bu şartlarda en fazla 9-10 derecede tutabilirsiniz ısıyı. Bu duruma pek bir çare göremiyorum, yatmadan önce bol bol çay için pekmez gibi şeyler yiyin, önerebileceğim şeyler bunlar. Ha unutmadan uyku tulumunun içine içindeki hava nefesimle ısınır, böylece hem sıcak hava teneffüs ederim hem de vücudumu sıcak tutarım diye başınızı sokmayın, uyku tulumunun içinin nemlenmesine yol açarsınız.
 

Ynt: Çadır Seçimi ve Isınma Konusunda Yardım İstiyorum

cagdas90' Alıntı:
Bu şartlarda en fazla 9-10 derecede tutabilirsiniz ısıyı. Bu duruma pek bir çare göremiyorum, yatmadan önce bol bol çay için pekmez gibi şeyler yiyin, önerebileceğim şeyler bunlar. Ha unutmadan uyku tulumunun içine içerideki hava nefesimle ısınır, böylece hem sıcak hava teneffüs ederim hem de vücudumu sıcak tutarım diye başınızı sokmayın, uyku tulumunun içinin nemlenmesine yol açarsınız.

Hatta olay nemlenmenin ötesine de geçebilir :smiley:
 





Ynt: Çadır Seçimi ve Isınma Konusunda Yardım İstiyorum

Sevgili Ordusam; yanlış anlaşılacak bir şey yok, bende ilk başta böyle bir kimyasal kullanmak istememiştim ama pakette içinde demir tozu (işim gereği her günüm demir ve tozları arasında geçiyor), su, aktif karbon (su aritmada kullanılan bir madde), vermikülit (doğadan elde edilen yalıtım malzemesiymiş), tahta talaşı ve tuz olduğunu yazmışlar. Tabii en güzeli soğuk havalarda da üşütmeyen iyi bir uyku tulumu
 


Ynt: Çadır Seçimi ve Isınma Konusunda Yardım İstiyorum

Çadırda ısınma konusu daha önce arkadaşlar tarafından geniş şekilde ve doyurucu bilgilerle tartışılmış.Bu konuyu merak edecek arkadaşlar bu linkten doyurucu bilgi edinebilir.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8981.0
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,278
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst