Çadır Kuracakların Dikkatine

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan intebim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,385

intebim

Ana Kamp
Yeni üeyeyim tabi arkadaşlar. Akşam oturdum üşenmedim hemen tüm kampçılık konularını okudum.

Öncelikle site harika. Bu kadar bilgi paylaşımının bu kadar yararlı bir şekilde bir arada bulunduğu site az. Bende Su soğutma yöntemi ile ilgili paylaşımımın ardından hızımı alamayıp ikinci paylaşımımı da yapayım.

Kamp yapacak çadır kuracaklara bir çok tavsiye gördüm ama bu yazacaklarımdan bahseden bir yazıyla karşılaşmadım.

1 . Mutlaka güzelce bilenmiş bir keser bulundurmaya çalışın arkadaşlar. hem baltaya göre taşıması kolay hem odun kesebilirsiniz hemde yeri geldiğinde kazma ve çekiç olarak kullanabilirsiniz. Çoğu yerde bir baltadan çok daha fazla iş yaptığını göreceksiniz.

Özellikle hafif ve az yer kaplaması açısından çok daha rahat edeceksiniz. Tabii koca ağacı devirmeyi düşünmeyen arkadaşlar bu önerim.

2 . Çadır kurduktan sonra eğer ki yağmur ihtimali varsa mutlaka çadırınızın etrafını güzelce 10-15 cm derinliğinde bir kanal ile çevirin. Eğer bir brandanız varsa ki her kes gibi bende 5x5 bir branda öneririm. her şekilde çadırınızın üstüne hem gölge için hemde yağmura karşı önceden gerin. Yağmur yağmaya başladığında mutlaka beraberinde rüzgar ile gelir. çadırınızımı sağlamlaştıracaksınız. eşyalarımı toplayacaksınız, kanal mı kazacaksınız, yoksa üste brandamı yayacaksınız. baştan yapacağınız ufak şeyler o zaman sizi çok rahatlatır.

5x5 lik bir brandayı çadırın üstünüda kaplayacak şekilde gereseniz eşyalarınızı da mümkün olduğunca brandanın altında tutmaya çalışmanız sizi bu gibi durumlarda çok rahatlatacaktır.

Branda için; arkadaşların boyacıların kullandığı teleskobik fırça saplarını önerdiğini okumuşsunuzdur. çok öncelerinde kullanmaya başladığım bu yöntem. Malesef rüzgarı görünce bu fırça saplarının yamulması nedeni ile kullanılamayacak hale gelmelerine neden oluyor. Bu tür bir çözüme gidecekseniz daha sağlam bir şeyler bulmaya çalışmanızı öneririm.

3 Mutlaka yanınızda ip bulundurun. Naylon ip, çamaşır ipi, mutlaka bunlardan biri olsun. çadır hayatınızda aklınızagelen her işte bu ipleri kullanacaksınız. olmazsa olmaz. Eğer ip götürmek kasıyorsa o zaman 1 mm lik misina mükemmel iş yapar. ipten çok daha sağlam olacağıda kesin.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Daha çok var ekleyeceklerim. zamanla aktarırım hepsini.

Etiketler

;D ;D eee boşuna Türkiyenin en Bilge forumu ünvanını almadık..Ekleyin bildiklerinizi...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151259363821156&set=a.492476896155.275781.15471776155&type=1&theater

Anlattığınız olay önceki sene benim başıma geldi. 3 aile kamp yapıyorduk. Gece saat 24 gibi fırtına ile birlikte acayip yağmur başladı. Benim çadırın üzerinde naylon vardı, rüzgar naylonun bir tarafını kopardı. Çadır gayet uygun bir yerde olmasına rağmen sağından solundan acayip sel akmıştı. Allah'tan çadır iyiymiş de içine hiç su almadı. Sonra kuru bir kaç daldan suyla dolmuş ocakta ateş yaktık bayağı bir uğraşla. Ama tüm bunlara rağmen eğlenceli idi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR