Büyük Corca Höyük

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,659

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
49
Yer
İstanbul / Maltepe
1 10


İli: Afyon

İlçesi: Afyonkarahisar Merkez

Kasabası: Fethibey

Mevkii: Fethibey beldesi, Fatih Mahallesi

Konumu: Fethibey imar planı içinde Yavuzselim Mahallesinde bulunmaktadır.

Grubu: Arkeolojik Sitler

2 10


Nasıl Ulaşılır?

Afyon-Çayırbağ-Fethibey yolundan

3 9


Corca kardeşlerden küçük olanı Sadıkbey Köyü’nün yakınlarına büyük olanı da bugünkü Fethibey Beldesinin bulunduğu yere yerleşirler. Bu nedenle Fethibey’de bulunan höyük Büyük Corca Höyük, Sadıkbey yakınlarında bulunan höyük ise Küçük Corca Höyük olarak adlandırılmaktadır. Yayılım alanı bakımından ise Büyük Corca Höyük küçük , Küçük Corca Höyük ise daha büyük bir alanda bulunmaktadır.

4 9


Büyük Corca Höyük, Fethibey beldesinin günümüz yerleşimi içerisinde Fatih Mahallesi içerisinde yer almaktadır. Üzerinde Kur’an kursu binası ve bu binanın bahçesinde de Roma dönemi yapılarına ait mimari ögeler bulunmaktadır. Bina günümüzde kullanılmamaktadır. Höyüğün güney batısında kavaklar dikilidir. Höyüğün bazı bölümlerinde görülen kesitlerde tabakalaşma ve taş kullanılarak yapılmış duvarlar ve bu duvarların yıkılmasıyla etrafa dağılmış taşlar gözlenebilmektedir.

5 6


Höyüğün güney batı bölümünde yer alan kavakların kökleri höyüğün bu bölümündeki tabakalaşmaya zarar vermektedir. Güneybatı köşedeki kavakların varlığının da tabakalaşmaya zarar verdiği düşünülmektedir.

Yerleşimin içerisinde kalan Büyük Corca Höyük’te bugünkü konumu ve durumu nedeni bilimsel kazıların zaman geçirmeden yapılması büyük önem arz etmektedir.


Afyonkarahisar Valiliği Acil Durum Yönetimi ve Bilgi İşlem Merkezi (ADUYBİM)
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,487
Mesajlar
1,518,676
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst