Mesut bey çok haklısınız, ben de zaten Merkel'in oturduğu evi, kullandığı arabasını , alış veriş yaptığı marketi filan görünce çok üzülmüştüm, Doğu Alman ne de olsa, itibarsiz geldi, öyle de gitti.
Orada insanlar fakirler, bedava devlet okuluna gönderiyorlar çocuklarını , Burada biz zenginiz, en az senede 50 -60 bin veriliyor okullara, ki ucu açık, 150 bine dek çıkıyor. Para vermem derseniz normal okul da var , sadece sınıflar biraz kalabalık. Çocuklarda egitim eşitliği olmasa da olur. Biz 40 sene önce Almanya gibiydik, yabancı dilde eğitim olan Devlet okulunda bizzat kendim bedava , hemde yatılı okudum, yatak , yemek içinde idi. Şu an çok ilerledik.
Yağlı kıymanın kilosu 100 TL en az, peynir 70 TL den başlıyor. Süt litresi 20 TL filan. Maaşlar biraz az ama olsun. Protein almadan da çocuklar büyür nasılsa.
Herkez elektrik faturası çok geliyor diyor, ben mutfağın kaloriferini kapatttım, buzdolabı az tüketmeye başladı, Kafamız da çok çalışmaya başladı nasıl evde elektriksiz yaşarız diye. Karavandan tecrubeliyiz. TV çok tüketir diye tabletten seyrediyorum örneğin. Her şey mükemmel . Gaz biraz pahalı ama Zonguldak'ta çıktı, yakında onu yakıcaz.
Isınmayan da kalmayacak.