Bursa Uludağ'da Trans - Vahşi Hayvanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan salih46 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,637

salih46

Ana Kamp
Yer
K.maraş
merhaba,
bursa uludağda bir trans yapmayı düşünüyoruz 2 kişi 3-4 gecelik tabi yerleşim yerlerinden uzak çadırla kalacağımız için vahşi hayvan korkusu var biraz acaba uludağda bulunan vahşi hayvanlar neler yada vahşi hayvan varmı ? (inş. ayı yoktur ) vereceğiniz bilgilere göre kamp yapacağız gerçi daha uludağda kamp yapanların hayvanlar tarafından saldırıya uğradığı duymadım ama ilk olabilme ihtimlimiz var yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. bu arada transı haziranda yapmayı planlıyoruz.

Etiketler
Ynt: Bursa Uludağ'da Trans - Vahşi Hayvanlar

Salih kardeşimhiç böyle bir şeyden korkma......................Biraz fazla filimlerden etkilenmiş olabilirsin... ;D

Tilkiler falan gece yanınıza usulca geliyorlar, fakat yiyecek artıkları için, size zarar vermek için değil, sizden zaten çok korkuyorlar....Merak etmeyin sizi çok uzaktan gören yaban hayvanları hemen oradan kaçıyorlar.

Siz yapabiliyorsanız bu hayvanların fotoğraflarını çekin. Bu çok zor bir şey. Haaaa!............en utanmaz olanlar ise karınca ve arılar, git diyorsunuz onların umurunda değil... ;D

Unutmayalım ki, tabiat onların evi, biz onlara zarar vermeyelim. İYİ TATiLLER.

Selamlar,

Uludağın volfram , göller bölgesi , kar çukuru vb. yerlerinde yaz ve kış mevsiminde kamp yaptım ve Uludağ dışında birçok ıssız bölgede kamp yapmama rağmen vahşi hayvanlarla ilgili hiç sorunum olmadı ,olacağını da sanmam zaten hayvanlar mı vahşi insanlar mı o da ayrı bir tartışma konusu ...

Yiyeceklerinizi sağlam bir torbaya koyup ağzını bağlayarak yüksek bir yere asarsanız hiç sorun yaşamazsınız , bir keresinde yiyecekleri poşette bırakan arkadaşımızın herşeyini akşam kamp yerine döndüğümüzde kuşların yediğini görmüştük , bir keresinde de Yedigöller de kış kampında sansar yanlışlıkla alkol ocağının yakıtının poşetini kaçırmıştı vahşi hayvan saldırılarıydı bunlar

Sonuçta içiniz rahat olsun ve Haziranda gidebilirseniz size Uludağ göller bölgesini tavsiye ederim , özellikle de Aynalı Gölü , ama bölgeyi bilen biri de olmalı ,

Saygılar...

güzel biilgiler bunlar sağolun,
zaten bende sürekli kamp yapıyorum vahşi hayvan korkumuz kalmadı ama ayı oldumu korkuyoruz açıkçası ,
verdiğiniz bilgilere göre rahat bi kamp yapacağız anlaşılan yanlız bir sorun daha var ne benim nede arkdaşın bursa ve uludağ hakkında hiç bir bilgisi yok artık haritadan hallederiz yada googleearth den.
ayrıca birazda rota bilgisi güzel yerlerin isimlerini verirseniz bizim için çok iyi olur şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

Uludağla ilgili gps dosyalarına aşağıdaki linkten ulaşabilrsiniz :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=287.20

Bu arada mutlaka Uludağı ve bölgeyi bilen birisiyle gitmenizi tavsiye ederim, sis,yağmur vb.hava koşulları her mevsimde sizi zora sokabilir...

gps bilgileri için teşekkrüler,
ama uludağı bilen biri olmadığı için tek başımıza gideceğiz ama fazla açılmayı düşünmüyoruz google earth tende biraz çıktı alırız.

Uludağ alanı geniş olduğu için rotanız dışına çıkmayın ve önceden planlayın. orada ben çakal ve tilki gibi hayvanlara rastladım ama ayı görmedim. Belki arka taraflarda keles ilçesine bakan sırtlarda olabilir.

Uludağ civarında,ayı nüfusu yoğun diyebiliriz.
1-Ayı avı yasak (ki iyiki yasak )
2-Zamanında,bu hani sokaklarda ayı felan oynatırlardı,işte bu ayıların tamamı toplandı ve bir süre sonra özellikle Uludağ civarlarında doğaya salındı.

İşte bu kabaca iki sebepten ötürü,o bölgede ayı nüfusu yoğun diyebiliriz.

Uludağ da, ayı var...insana pek yaklaşmamayı tercih ederler...Ancak bu zamanlarda aç olduklarını da göz önüne almak gerekir...

Kurt var... Onlar sizi görür, ama siz yüksek ihtimalle göremeyeceksiniz...Onlar da bu zamanlarda aç....

Yaban domuzu var... Kesin sizi bulurlar...Çadırınızın yanına gelir, bagajınızdaki yiyeceğe sarkarlar... Onlar her zaman aç...

13 yıllık dağcılık hayatımda, bir kere Muğla sandıras da TDF kampına kurt geldi.....O da tencerede bırakılan yemekle ilgilendi...
Ayı sık sık, görürüz, ama saldırdıgı olmadı...
Domuz, yüzsüzdür, ama pek sorun olmaz, insan sesini duydugu an kaçar(bu tüm yabani hayvanlarda etkilidir)...
Tilki- çakal dan hiç bahsetmiyorum bile, çakalın sesi içinizi ürpertir ama, korkulacak bir hayvan değildir...
Yiyeceklerinizi poşetleyip, kamptan biraz uzağa asın, biber spreyi bulundurmanız faydalı olabilir....

Evet Uludağda Ayı var bir dönem sokaklardan toplanan ayılar bir bögede toplanıp doğaya bırakıldı Kurt kesinlikle yok diye duymuştum. Dahada önemlisi Uludağda belirli dönemlerde kamp kurmanın hatta yürüyüş yapmanın bile çok tehlikeli olabileceğini yıllarca Bursada izci liderliği yapmış olan bir abimizden duymuştum. Sebebide aniden bastıran SİS. Çevreyi çok iyi bilmiyorsanın yapabileceğiniz en mantıklı şey olduğun yerde beklemekti çünçü o an bir kayalığın ucunda veya bir uçurumun kenarında olabilirsin demişti. Sağlıcakla kalın.

merhaba..
uludağ' da vahşi hayvanlarla karşılaşma olasılığınız kamp yapacağınız bölgeye göre değişmektedir. Kadıyayla-Sarıalan arası bir yerlerde kamp yapıyorsanız domuz vardır ayı yoktur. sarıalan ve civarında kamp yapıyorsanız ayıya rastlama ihtimaliniz vardır ancak rastlarsanız kendinizi şanslı da sayabilirsiniz çünkü ayılar genellikle dağın güney yüzündeki dağ köylerinin dışındaki tarlaların etrafında olurlar.
özellikle ayı ve domuzdan bahsettim çünkü uludağ da kampçıları korkutacak ve rastlanabilecek hayvanlar bıunlardır. tabii ki bunların dışında görece tehlikesiz hayvanlar da mevcuttur..
dağın kuzey bölümü kamp için daha güvenlidir çünkü güney yüzü çok daha bakirdir ve bölgeyi çok iyi bilmeyenler için bir macera olur..

Amerika'da insanlar özellikle kuzey taraflarında ayıların çok bulunduğu yerlerde tatil yapıyorlar. Buralara kampa gidiyorlar. Bu insanlar aileleri ile orada bulunuyorlar nedeni ise bu hayvanlarla karşılaşmak ve filme almak, fotoğraflarını çekmek.

Danscı ayılar insana alışkın oldukları için eski sahibinin gelip ona yemek getirdiğini zannedebilirler. artık birer özgür ayı olarak yiyeceği doğadan bulmaları gerekiyor.

Uludağ da, çobankaya mevkiinde kamp yaparken ayı gördüm, Yavrulu bir dişi ayı dolaşıyor diye, görevliler tarafından, kampı, girişte, çitle çevrili bir alana taşımak zorunda bırakıldım...

Gökdere vadisinden yukarı yürümeyi çok severim, karşılaştığım çobanlar, yanlız yürüdüğümü görünce, bölgede kurt olduğuna, dikkatli olmama, hatta yalnız yürümememe dair tavsiyelerde bulunurlar... Aynı yerin üst kesimlerinde, Kadıyayla altlarında, kurt, domuz ve ayı izleri görmüşlüğüm vardır, fotografları da var, cd leri kurcalamam lazım, buraya yüklerim...

Bağlı ve soğukpınar köylerine sık giderim, gece de çilek tarlalarında kalırım... Domuz ve ayı sürekli görülür...Köylüler kurt da geldiğini söyler, gözümle görmedim...

Domuz fotografı bol var...Ayı ile sadece gece karşılaşıyorum, fotograf çekmek bir yana, kıpırdamıyorum bile(birbirimizin canını yakmak zorunda kalmayalım)...Kurt görebilsem, izleyebilsem, fotograf çekebilsem....başka ne isterim ki...