Bursa Uludağ Kayak Merkezi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,356

özlem

Kamp III
Uludağ Hakkında

Uludağ Türkiye’nin ilk kayak merkezlerindendir. Uludağ Kayak Merkezi Bursa'nın 36 km. güneyinde yer almaktadır.Kış sporları merkezi olmanın yanı sıra doğal güzelliği ile de Uludağ Ülkemizin en önemli dağlarından biridir ve Milli Park olarak ilan edilmiştir. Uludağ’da kış aylarında kayak ve diğer kış sporları, yaz aylarında ise günübirlik aktiviteler, kampçılık, trekking gibi sportif faaliyetler de yapılabilmektedir. Uludağ’ın zirvesi 2543 metre yükseklikteki Kara Tepe dir. Antik dönemde Olympos Misios adıyla tanınan Uludağ, tanrıların Troya Savaşını izlediği yer olarak mitolojideki yerini almıştır.

Uludağ Kayak Pistleri

Uludağ kayak merkezinde pist uzunlukları 20 km civarındadır. Uludağ kayak merkezinde Kuzey disiplini ve Alp disiplini kayak, Tur kayağı ve snowboard yapılabildiği gibi Heliskiing için de uygun alanlar mevcuttur.Uludağ kayak merkezinde Kış aylarında kar yüksekliği 3 metreye kadar ulaşır. Uludağ kayak merkezinde 8 telesiyej ve 7 teleski hizmet vermektedir. Uludağ’da kayak için uygun zamanlar 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasındaki dönemdir. Normal kış koşullarında üç metre dolayında kar yağışı alan Uludağ kayak merkezi, mevsim başında toz kar, sonunda ise ıslak kar niteliği gösterir. Uludağ kayak merkezinde oteller bölgesinde 8 telesiyej, 7 telesiki olmak üzere 15 mekanik tesiste 11.000 kişi/saat kapasite mevcuttur. Kayak merkezinde 13 farklı pist vardır.

6_1_ULUDAG_A.JPG

6_1_ULUDAG_C_K.jpg

Etiketler
Ynt: Bursa Uludağ Kayak Merkezi

En iyi pist resimde görülen 3 numaralı Tutyeli'dir, hem kayak hem de board için mükemmeldir. Tutyeli telesiyeji 2200m. yükseklik ile Beden terbiyesi telesiyejinden sonra en yüksek noktaya çıkar. Tutyeli tepesine çıkarken fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın! Görüş açık ise güneyde İç ege kuzeyde İstanbul'u çok rahat görebilirsiniz. Çok geniş bir alanda S ler çizerek ya da telesiyejin altındaki dik pistten kayabilirsiniz. Yalnız hava koşulları elverişsiz olduğunda ilk kapatılan telesiyejlerdendir.

Valla Uludağ konusunda çok birşey söylemeye gerek yok.. Onun yerine ben nefis bilgilendirme için Özlem'e teşekkür edeceğim, kayak merkezleri arşivi çok süper olmuş.. Herkes gittiği kayak merkezleri hakkında tecrübelerini paylaşırsa, gerekli tüyoları verirse ilgili başlık altında, süper bir bilgi bankası elde edebiliriz..

Otel olarak Grand Yazıcı'yı ve Ağaoğlu'nu tavsiye edebilirim, Aralık ayındaki uygun fiyatları kaçırmayın derim(kar olursa tabi) Ağaoğlu'nda üstü cam havuzda Uludağ manzarasına karşı havuz sefası keyifli olabilir ;)

Kış sporlarına moderatör oldum ama ben karda bile yürümekten korkuyorum geçen kış zorla kayak yaptırmaya çalıştılar baktım kurtuluş yok oturdum kara ve ağlamaya başladım :smiley: o zaman pes ettiler.. Davraz'a gitmediyseniz tavsiye ederim gerçekten süper bir yer elimde kendi çektiğim müthiş fotoğraflar var en kısa sürede yükleyeceğim şöyle Eğridir gölü manzarası eşliğinde kayıyorsunuz pistler çok sağlam kaç kişiyi götürdüysem bayıldı..Belki bu kış hepbirlikte gideriz bende sizi izler bol bol fotoğrafınızı çekerim ;D

Buarada ben teşekkür ederim Sibelciğim ne demek ;)

Uludağda sezon bu haftasonu başladı arkadaşlar :smiley:
Aşağıdaki fotoğrafta karkay liftinde yukarı tırmanmaktayım, nefis bir toz kar vardı, pist harikaydı, bolkar daha da harikaydı, sadece çok derin olmadığı için kayalara dikkat etmek gerekiyordu..
Oteller açık değil ama sezonu otele bağlamak olmaz zaten di mi?

:smiley: haklısın ama bana görede sezon oteller açılınca başlıyor ;D kayamıyoruz ya :smiley:

Geçtiğimiz yıllarda sezonu aralık ayında açan kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kayak sezonu bu yıl erken başladı.

karlar8ev.jpg

Bölgede dört mevsim açık olan tesislerin işletmecileri ise erken yağan karda kayak yapmak isteyenler için pistleri açtı.
Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, kar kalınlığının 40 santimetre olduğu bölgede yağışın devam ettiğini açıkladı.

Uludağ'a günübirlik gelen tatilciler, kar makineleriyle ezilerek kayak yapmaya elverişli hale getirilen pistlerde, kayağın yanı sıra snowboard yaparak kar ve güneşin tadını çıkardı.

Yazıcı ve Karkay telesiyejleri de hizmete girdi.

Yerli ve yabancı kayak tutkunlarının gözde mekanı Uludağ Milli Parkı'nın sınırları geçtiğimiz mart ayında 347 hektar daraltılmıştı.

Yeni düzenlemeyle bölgede ilk yapılan otellerle kayak tesislerinin bulunduğu 'Birinci Gelişim Bölgesi', milli park sınırlarından çıkarılmıştı.

İlk gözağrımız, ayağımıza kayakları ilk taktığımız yerdir çoğumuzun çocukluğunda. Bu açıdan ayrı bir yeri var tabi gönüllerde. Tesisler süper, işletmeler profesyonel, lakin şahsen pek hitap edememektedir artık bana. Üniversite genci olmak lazım buradan zevk alabilmek için, enerji lazım, akşam yemekten sonra parti yapabilmek lazım, benden geçmiş. Yoksa o kalabalık çekilir mi.

selam, bu günlerde istanbuldan yakın destinasyonlar için benzer aktiviteler varsa haberdar olabilir miyim. Sezonun yavaş yavaş açılacağını tahmin ediyorum. kar yağışının başladığı haberleri geliyor. keyifli bir kayak sezonu geçirebilmek dileği ile.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

SON KONULAR

Geri