Bugün itibariyle VX 100 sahibiyim...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Fatihzz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,119

Fatihzz

Ana Kamp
Merhaba;

Bu Sabah itibariyle VX 100 ailesine bende katıldım...

Araç beyaz renk.

Full boyalı ancak ikinci el araba hiç almamış birisi olarak hem yetkili servis kayıtlarına baktım hemde 3 ustaya gösterdim..

Ufak tefek kazaları olmuş, 13 yaşındaki araba için ciddi bir durum değil..

Önemli olan bu araçlarda motor, yükseltme-alçaltma, subaplar vs...

Araç Ataman bakımlı, Ankaralılar bilir, en eski toyotacılardandır.

Almadan özellikle gittim, kamuda çalıştığımı söyledim, masrafları ile ilgili uzun uzun konuştuk...

Aracın şuan için zerre kadar masrafı olmadığını söylediler, balatalarına kadar yep yeni... Zaten uzun yola gideceğim için kendi güvenliğim adına her yerine baktırdım. LPG li ilk kez araç kullanıyorum. Gittim makine mühendisleri odasına kontrol ettirdim, iyice bakın dedim.Sorun çıkmadı Allah a şükür..

Ertesi gün muayneye gittim, muayneden de hafif kusurlarla sorunsuz geçti (cam filmi vs...)

Şimdi aracın tadını çıkarma kaldı...

İlk İzlenimlerim;

Allah herkese land cruiser sahibi olmayı nasip etsin...
İnanılmaz bir arabaymış, ben ciplerin bu kadar rahat olduğunu bilmezdim...
Araç muayne de servis görevlisi kaput açıkken, motor şasi numarasını yazarken arabayı çalıştırmamı istedi, ben kendimden emin olamadım meğer araba çalışıyormuş :smiley:) motor sesi duymak imkansız gibi...
160 km hıza kadar çıktım konfordan zerre ödün vermiyor. Daha önce uzun süreler mercedes e 200k ve e 220cdi kullandım. konfor olarak çok fark yok... yalnız araç inanılmaz dikkat çekiyor. nereye gitsem herkes bişeyler soruyor.

Çamurlu bir yere çıktım, vites d de iken çıkmadı, araziye aldım, düz yolda gider gibi gitti :smiley:
Bu sırada araba o kadar yükseldi ki, inmesi hakkaten zor oldu...
Niyetim 3-4 ay binip satmak, tadını çıkarmak, araziye sokmam ama doğa gezilerine katılırım...
Ankara civarı olursa haberleşelim.

IMG_0280.JPG

Etiketler

Ynt: Bugün itibariyle VX 100 sahibiyim...

yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun .Darısı bu aracı almak isteyip de alamayanların başına :D biride ben ;)

Çok teşekkür ederim. Rabbim herkese, hayırlıysa, sıfırını nasip etsin.... :smiley:

Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin,sefasını sürmeniz dileklerimle

İyi günler
Aracınız çok güzel iyi günlerde kullanmanız dileğiyle

Hayırlı ugurlu olsun..Daima tekeriniz düz bassın..

Toyota ayrı bir sevdadır...

hayırlı olsun fatih bey allah kazasız belasız binmeyi eskitmeyi nasip etsin.

3-4 ay bindikten sonra bu arabaya bağlanacaksınız evelki sene bende 2003 modelini aldım bir deneyim dedim ama araç bana ben araca bağlandım gerçekten tadı hiç bozulmuyor bu aracın.

arkadaşlar herkese çok teşekkür ediyorum..

sizinde söylediğiniz gibi bende bağlanmaktan korkmuyor değilim...

bakalım nasipse yarın uzun yola çıkma niyetim var.

izlenimlerimden bahsederim.

goya' Alıntı:
hayırlı olsun fatih bey allah kazasız belasız binmeyi eskitmeyi nasip etsin.

3-4 ay bindikten sonra bu arabaya bağlanacaksınız evelki sene bende 2003 modelini aldım bir deneyim dedim ama araç bana ben araca bağlandım gerçekten tadı hiç bozulmuyor bu aracın.

Değerli arkadaşım Fatihzz öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız binersiniz inşallah aldığınız araç öncesinde izmirdeydi bi süredir yaklaşık 6 ay lc peşindeyim bi ara aklım başka alternatiflere kaysa bile ....
Ankarada alternatif birkaç araç varken bu aracı seçme sebebiniz nedir.
42000 tl ye 164000 de bir araç var örneğin gelip bakmak istediğim şimdiden teşekkürler
ben lc den çok memnun kalıcağınızı düşünüyorum her anlamda
tekrar hayırlı olsun

Merhaba,

Aracı satan arkadaşı tanıyordum, baştan biraz çok verip sonradan sanayiye gitmek istemeyenlerdenim....
Aldığım aracın, ustaların dediğine göre zerre kadar masrafı yok.... Tam binici aracı. Araziye çıkmamış bir araç, bunlar artıları..

Diğer bir unsur ise rengi, mercedes cls de kullanılan beyaz... Kirli görünmüyor araç... Siyah araçlara binmek zor oluyor, çok kolay kirleniyorlar.

Diğer alternatifler ne bilmiyorum ama VX100 kesinlikle doğru seçim olur.
Aracın tüm balatalarının değişimi sadece 300 lira.. ucuz geldi bana. :smiley: Corsa da var bende, onun balatalarını bu fiyata değiştiremem.
Ankara da ki araçlardan birinin kmsi çok yüksek, diğerine bakmadım, konuştuk ama bu kadar bakımlı gelmedi bana ama alıpta servise götürmedim. Aldıktan sonra buna yakın harcama gerektirir diye düşündüm.

Ben herkese şiddetle vx 100 tavsiye ediyorum. Bu aracın sıfırını alanı önceden anlamazdım ama şimdi anlıyorum. Geçmişte bi vx 100 anıları vardır.

barracuda54' Alıntı:
Değerli arkadaşım Fatihzz öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız binersiniz inşallah aldığınız araç öncesinde izmirdeydi bi süredir yaklaşık 6 ay lc peşindeyim bi ara aklım başka alternatiflere kaysa bile ....
Ankarada alternatif birkaç araç varken bu aracı seçme sebebiniz nedir.
42000 tl ye 164000 de bir araç var örneğin gelip bakmak istediğim şimdiden teşekkürler
ben lc den çok memnun kalıcağınızı düşünüyorum her anlamda
tekrar hayırlı olsun

Evet, araç ile ilk uzun yol deneyimi haftasonun yaşadım. Ankara'dan Hatay a gittim. Uzun yolda son derece konforlu, giderken çok sakin gittim. 120 yi gecmedim 100 den düşmedim. Km de 39 kuruş yaktım. Dönerken ise 120 den aşağı düşmedim birazda şehir içi var hatta biraz hız denemesi de yaptım. Ortalama da 45 kurusa geldi. Yani dönüşte de ortalama 50 civarı...

190 km hız da gaz kesiyor. Çift motor klima harika bişey, arka koltugun yatak olması çok iyi, en güzeli de yükseklik, tabi yükseklik aynı zamanda bir handikap... Çünkü annemin boyu 1,5 metre araca bilmemiyor. :smiley:

Yalnız şunu net bir şekilde gördüm ki, kamuda çalışıyorsan bu araca binmeyeceksin...

Bir kaç haftaya kadar muhtemelen satarım... Aracın gösterişli olması tüm çevremde sıkıntı yaratıyor...

Fatihzz' Alıntı:
Evet, araç ile ilk uzun yol deneyimi haftasonun yaşadım. Ankara'dan Hatay a gittim. Uzun yolda son derece konforlu, giderken çok sakin gittim. 120 yi gecmedim 100 den düşmedim. Km de 39 kuruş yaktım. Dönerken ise 120 den aşağı düşmedim birazda şehir içi var hatta biraz hız denemesi de yaptım. Ortalama da 45 kurusa geldi. Yani dönüşte de ortalama 50 civarı...

190 km hız da gaz kesiyor. Çift motor klima harika bişey, arka koltugun yatak olması çok iyi, en güzeli de yükseklik, tabi yükseklik aynı zamanda bir handikap... Çünkü annemin boyu 1,5 metre araca bilmemiyor. :smiley:

Yalnız şunu net bir şekilde gördüm ki, kamuda çalışıyorsan bu araca binmeyeceksin...

Bir kaç haftaya kadar muhtemelen satarım... Aracın gösterişli olması tüm çevremde sıkıntı yaratıyor...

Güzel bir seçim gerçekten VX 100 başka söze gerek yok hayırlı olsun . Yalnız anlamadığım ne gibi sıkıntı yarattığı demek istediğim böyle bir araca sahip olmanız çevrenizdeki insanlarda çekememezlik söz konusu mu oldu acaba ??? kusura bakmayın sizin adınıza bende üzüldüm sebebi ise bende şuan aynı durumu yaşıyorum aracım vx 100 değil ama araç aldığımı duyanlar önce bir surat ekşitme oldu sonra ise ağız ucuyla hayırlı olsun denildi.ben çok takmamaya çalışıyorum fakat ister istemez kırılıyorsunuz; oysa ki hayırlı uğurlu olsun demek varken burun kıvırmak nedendir acaba ??? neyse başınızı ağrıtmak istemedim kusura bakmayın bence son anına kadar ZEVKİNİ ;) çıkarın derim sağlıcakla kalın ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR