Bugün İstanbul

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,374

mogzilla

Toys4BigBoys
Yer
Istanbul
Web
www.canpeyzaj.com
Bu sabah saat 07.45 de Sarıyer sırtlarındaki evimizden Fatihteki işyerime gitmek üzere yola çıktım.Niyetim Sarıyer-Çayırbaşı-Hacıosman-Maslak-Tem-Haliç Köprüsü-Vatan Cad. güzergahı idi.Fakat ne büyük bir hata yaptığımı daha yokuş bitmeden kilitlenen trafiği görünce anladım.

236975.jpg

236976.jpg

Olayın traji-komik yönü ise gerçekte bu caddenin adının Sarıyer Sular Caddesi olması idi.

236979.jpg

En iyisi bir boşluk bulup geri dönerek tekrar yukarı çıkarak Bahçeköy-Kemerburgaz güzergahı yapmalı diye düşündüm.Bu arada saat 08.30 olmuştu ve ben 45 dakikada sadece 2,5 km. yol yapabilmiştim.En doğrusu mecburen trafiği takip ederek İDO önünden tekrar çarşı yönüne sapmak olacaktı.Zar zor biraz evvel önünden geçtiğim mezarlığın oraya tekrar geldim.Burada da gidiş istikameti suya hızlı giren ve çalışmayan binek araçlar yüzünden kilitlenmişti.Suda kalan araçlar resimdeki minibüsün önünde idi ve biz geri geri giderek yolcu minibüsünün geldiği yola ,yani ters yöne girerek yokuşun başladığı kavşağa ulaşmağa çalıştık.

236991.jpg

236994.jpg

Etiketler
Ynt: Bugün İstanbul

Saat 09.00 ve ben 1 saat 45 dakikada evimle arası 6 km. olan Bahçeköye ulaştım.
Orman Fakültesinin önü

237003.jpg

Oradan zaten kilitlenmiş olarak görünen Hacıosman yönüne gitmeyi asla düşünmeyerek Orman İşletmesi yanından Kemerburgaz yoluna saptım.

237007.jpg

Nihayet eski Kırklareli yoluna ulaştım.Fakat resimde görüldüğü gibi sol tarafta Hamidiye önünden itibaren Ayazağa ve Hasdal yönü tamamen felç olmuştu.

237034.jpg

Nadir efendi yeniden batıya dönerek kısmetini Pirinççi-Habipler-Gazi mah.-Eyüp güzergahında denemeğe karar verir.
Araba iyi de galiba ben ufak ufak su kaynatmağa başlıyorum. ;D :'(

Pirnççi yolu ve otoban girişi

237043.jpg

237049.jpg

Ve 34 YK 2469 plakalı Toyota Landcruiser
O hengamede bile araç solladın ve yanımdan sıyırarak beni sağ taraftaki suyun derin kısmına attın.Ben kornaya basınca da sırıtarak baktın.Sürücün çok şanslı birisi idi,çünkü altımda eşimin kullandığı Ford Focus vardı.Şu andan itibaren dua et ki,bir gün trafikte ben Acmat veya Unimog direksiyonunda iken önüme düşmeyesin.Beste Teyze gibi bir güzel yoğunlaşacaksın.

237078.jpg

237080.jpg

Köprüyü geçtikten sonra Pirinççi-Habipler yönüne gitmekten vazgeçtim ve şansımı denemek üzerine Hasdal otoyoluna girdim.
Otoyolu görünce isabetli karar verdiğimi anladım ve burdan sonrasını sorunsuz bir şekilde tamamlayıp saat tam 09.45 de,yani 2 saatlik bir yolculuktan sonra Fatihteki büroma vardım.Akşam haberleri dinleyince yaşanan olayların çok daha fazla olduğunu görünce cidden üzüldüm.

237137.jpg

Denize sadece 5-10 mt.mesafede bulunan Sarıyer,Yenikapı ve Eminönü gibi yerlerde suyu nasıl bu şekilde birikterebildiğimizi ise bir mühendis olarak inanın çözemedim.
Aklıma gelen sadece, tarihte yaptıkları sulama kanalları ve drenaj çalışmaları ile bana göre biz Türklerden çok daha ileri olan Sümerlerin bizle nasıl dalga geçtiğiydi.

Ve öğleden sonra Kemerburgaz yolundan görüntüler.

237141.jpg

237143.jpg

köylere kurban olmak lazım. gelenekleri var, bir düzenleri var, yaşatmaya çalıştıkları kültürleri var.
şeker bayramında iyice anladım ki istanbul kimliğini tamamen yitirmiş. göç edenler geldikleri yerin kültürüne ayak uyduracakları yerde, kendi kültürlerini getirmişler beraberlerinde...
o kalabalığın içinde kendimi düpedüz yabancı gibi hissettim. ne acı...
nadir bey'in kareleri de bir başka acı gerçeği gösteriyor.
büyük bir hummayla başlatılan yol çalışmalarının sonuçlarını..!
acı üstüne acı...

Nadir abi sanada İstanbulda yaşayan bu gün sabah evinden çıkıpta akşam dönebilen, döndüğünde evini yerinde bulabilen herkese geçmiş olsun.Haberleri izlerken şaşkınlıktan dondum.Beykoz, sarıyer felaketti.Sanki Türkiyeyi değilde okyanus kıyısında, yada tropik bir ülkeden bir şehir gösteriliyordu.

Sağanak yağışın Sarıyer sırtlarından toprağı denize taşıması nedeniyle İstanbul Boğazı’nın kıyı kesimi çamur gölü haline geldi.

sontur04.jpg

Sabah saatlerinde etkisini artıran yağmur sonrası Sarıyer ve Beykoz'da 1000'e yakın ev ve işyerini sular basarken, etraf çamur deryasına döndü. Taşan derelerin de etkisiyle İstanbul Boğazı'nın Sarıyer ve Beykoz açıklarında deniz çamur rengine döndü.
Beykoz’da derenin etrafında bulunan Akbaba, Dereseki, Sokakköy Mahallelerinde, sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle oluşan sel suları, motorlu taşıtlar dahil önüne çıkan herşeyi sürükledi. Bazı evlere bir metrenin üzerinde su doldu. Sokakları su basması sonucu bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için Afet Koordinasyon Merkezi’nin görevlileri ile sivil savunma ekipleri ve askeri arama kurtarma birimi seferber oldu. İtfaiye ekipleri sel suları arasından vatandaşlara ulaşmakta güçlük çekti. Suların bastığı bir ilaç fabrikasında çalışan yaklaşık 100 işçi ise grayder ve kepçelerle kurtarıldı.

nadir bey öncelikle o gün için geçmiş olsun. ikinci olarak da haklısınız keşke düzenli yağışlar olsaydı da kuraklık kapımıza gelmeseydi.
son olarak da istanbul'un büyük bir köyden fazla olmadığını söylemek biraz haksızlık değil mi??

İstanbul...
Senede onbeş günlük bir şehir derim ben hep..Doğup büyüme Ankara'lı olan birisi için biraz fazla karışk aslına bakarsanız..Gerçi kesinlikle büyülü bir şehir..Geçen kış iş nedeni ile çok sık gidip geliyordum ama inanın tabiri caizse apışıp kalıyordum kimi zaman ...Trafik beni inanılmaz yordu..Ankara'da da trafikten şikayet ederdim ama gördüklerimden sonra bu da bir şey mi demeye başladım..
Fotoğrafları görünce görünmeyen İstanbul'u gördüm sanki..Ya da benim bilmediğim İstanbul'u desem daha doğru olur sanırım.. :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,538
Kaydolan Son Üyemiz
sors

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR