Bu Soruyu 750 Bin Genç Çözemedi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,318
Ynt: Bu Soruyu 750 Bin Genç Çözemedi

Yukarıdaki sayaç işaretine bakıyorum henüz 629 kişiyi gösteriyor.oysa ben çok kısa sürede 750 sayıya ulaşacağını umarak ve tam o rakamda konun cevabını açıklayacaktım. öyle geçmişti içimden yoksa özel bir sebebi olduğunudan değildi.
ulash engin bey benim açıklayacağımı açıklayınca artık daha fazla beklemenin de bir anlamı kalmıyordu.aslında ben bu konuyu açtıktan sonra baktım googlede yazdığınız zaman böyle bir konunun içeriği hemen karşınıza geliyor olduğunu sonradan idrak ettim. oysa ben bu resmi gökçeada da tatildeyken skk hastahanesinin karşısında bulunan bir eczanenin camında yapışıtırılmış gördüğüm çok ilginç bir haber olduğundan çekmiştim. fakat ben yinede başında gerçekçi vede doğal olarak böyle bir soruyu hiç yere bakmadan cevabının bulunmasını rica etmiştim.
Benim böyle bir konu açmamdaki amacım sizlerden gelecek cevaplar ve nasıl oluyorda sizlerin bir çırpıda yazdığınız cevabı o gün 750 bin genç içinden büyük çoğunluk cevaplıyamıyor bunun hakkında bilgi paylaşımı ve yorumlar nasıl olucak diye görüşler almaktı. aslında çok önemli bir konu ama çabuk unutulmasın diye haberi güncellemek istedim.
Tabiki doğru cevap 10 idi. ve büyük çoğuluğun cevabı da bu doğrultudaydı.
Fakat beni bu haberin en çok ilgilendiren kısmı bu soru ile karşı karışıya kalan o gençliğin aklının nerede olduğu ve o sınavda aklından neler geçtiği bu soruya neden yanıt veremediğidir. zamanımıza ait sorunların vede sınırsız boş işlerin etkisinin çokluğuna dikkat çekmek istiyorum.hatta benim bu soruyu sormamdan çok kısa bir süre sonra meydana gelen bilgisayar kurdu çocuk yaştaki kişinin bir sanal oyun sebebi ile öldürülmesi konumuza ne kadar da çok uyuyor. hatta sayılamayacak kadar çok boş işlerden sadece bir örnekti.
Katılan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. ve resmin orjinal hali ile veriyorum. ve günün sözü anlamında böyle bir konun sözün özü olarak tanımladığım çok kısa,az,öz yazılan bu söz bana çokça manalı geldi. bu sebeble o sözüde forumun bu konumuzun en ilginç yazısı cevabı olarak ilan ediyorum.
egemen
€б€Щ€Ц
10 Ekim 2009, 21:14:28 » Alıntı

Alirkenmi, satarkenmi
Hani birde böyle başımızı hergün çokça ağırtan bir milli huyumuza binaen seçtiğim bir söz.

[attachment=1]

Fakat buna karşılık saçma sapan sorularda yok değil hani.

[attachment=2]

ÇOK ZORMU?.jpg

Y?NE ACA?P B?R MATEMAT?K SORUSU.jpg

Etiketler

Kemal bey kötü bir amacım yoktu..İlginç geldi şöyle bir nete baktım..tahminim yine ayni soruda başka bir ilginçlik aramışlardır banada olur bazen..Yoksa ilkokul seviyesi soru.

ulash' Alıntı:
Kemal bey kötü bir amacım yoktu..İlginç geldi şöyle bir nete baktım..tahminim yine ayni soruda başka bir ilginçlik aramışlardır banada olur bazen..Yoksa ilkokul seviyesi soru.
Yok canım ne kötü amacı.ben bile bir anlık dalgınlık ile yanıtı bulmanın heyecanı ile yazabilirim ilk baştaki uyarıyı unutupta.ben öyle olur olmaz herşeye pat kızan biri değilim ve 750 okura ulaşma fikri sadece benim espiri anlayışım ile ilgili. kaldıki buradaki hepimizin amacı sanıyorum tek. oda "bilgi paylaşımı" olsa gerek diye düşünüyorum. aslında bende bazı forumlarda bu sorunu yaşamıyor değilim hani,orada tatlı bir sohbet havasında yazışmayı sürdürürken( bu hava tartışılıyor şeklinde algılanıyor) bir bakıyorsunuz forum kilitlenmiş. olmaması gereken işler ama malesef olabiliyor ama olsun çünkü ileride eskilerin meşhur o sözü yerini bulur neydi o ünlü söz tekrar hatırlamak adına : BUDA GEÇER
saygılar

seyyah 34 e cevap
evet alirkenmi satarkenmi sozunu artik memleket bu hale geldigi icin yazdim. fakat bu soz hosunuzami yoksa zorunuzami gitti onu pek anlamadim.
girdigim oys sinavinda 52 mat sorusunda 51 net cikartmistim. o zaman sinav sinavdi ogrencide ogrenci. o zamanlar biz integral turev polinom ile sinava girdik simdi bunlarin hicbiri yok. sizin sordugunuz soruyu bilmeyene garip bakmak yerine bileni tebrik etmek gerekir. son birkac senedir herkez universiteli olacak kampanyasi basladi. tamam olsunda her diploma alan kendini profesor sanmasin. memleket acikta kalmamak icin dusuk puanli yer yazip daha T cetveli gormeden mezun olan birde maas begenmeyen muhendislerle dolu.
2x3 un cevabinin bilinmemesinin sebebi once alirkenmi satarkenmi sorusunun sorulmasidir. eskiden para konusmak ayip gibiydi. maddiyat bu kadar onemli degildi.
bu arada kendini meslegine adamis, okumus yada okumamis olsun tum hocalarim ve ustalarima saygilar.

egemen' Alıntı:
seyyah 34 e cevap
evet alirkenmi satarkenmi sozunu artik memleket bu hale geldigi icin yazdim. fakat bu soz hosunuzami yoksa zorunuzami gitti onu pek anlamadim.
s.n egemen sanırım ben iyi ifade edemedim.elbette hoşuma giden bir söz oldu. bu sebeb ile bende günün (forumun) sözü olarak seçtim.

alıntı seyyah-34
" Alirkenmi, satarkenmi
Hani birde böyle başımızı hergün çokça ağırtan bir milli huyumuza binaen seçtiğim bir söz."

Olarak bende sizin ile aynı sıkıntıya farklı bir ifade ile dikkat çekmek istemiştim. iyi,dürüst,doğru,emin,sağlam ve hakkı ile işin hakkını verenler hariç, sayısı bir hayli fazla alırkenmi satarkenmi soygunu malesef esef ile söylüyorum günümüzün, zamanımızın gerçeği olarak gözümüzün içine bakıla bakıla yapılıyor. kulak örneği!!
saygılar

seyyah-34' Alıntı:
Fakat buna karşılık saçma sapan sorularda yok değil hani.

[attachment=2]

Saçma bir soru değil aslında.
Dede, baba, torun olarak balığa gitmişler.
X + 2X + 2.(2X) = 21 > 7X=21 > X=3

Torun 3 balık, babası 6 balık, dedesi ise 12 balık tutmuştur.

seyyah-34' Alıntı:
s.n egemen sanırım ben iyi ifade edemedim.elbette hoşuma giden bir söz oldu. bu sebeb ile bende günün (forumun) sözü olarak seçtim.
alıntı seyyah-34
" Alirkenmi, satarkenmi
Hani birde böyle başımızı hergün çokça ağırtan bir milli huyumuza binaen seçtiğim bir söz."

Olarak bende sizin ile aynı sıkıntıya farklı bir ifade ile dikkat çekmek istemiştim. iyi,dürüst,doğru,emin,sağlam ve hakkı ile işin hakkını verenler hariç, sayısı bir hayli fazla alırkenmi satarkenmi soygunu malesef esef ile söylüyorum günümüzün, zamanımızın gerçeği olarak gözümüzün içine bakıla bakıla yapılıyor. kulak örneği!!
saygılar
seyyah-34' Alıntı:
Sayin seyyah-34
cevabimi gunun sozu olarak ilan ettiginiz icin tesekkur ederim. bu sorunun cevabini vermek icin alirkenmi satarkenmi demedim. zaten sizin sorunuzda bu sorunun cevabi degil neden gencler bilemedi idi.
bende cevap olarak bu sozu yazdim.
duyarliliginiz icin cok tesekkur ederim. saygi ve selamlarimla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR