arkadaşlar kaplın denen bir parça şafta bağlanıyor ancak baktığımda şaftların hiç birinde göremedim tam olarak ne işe yaramaktadir biliyorsaniz öğrenmek istiyorum teşekkürler linkteki parça
Kaplin otomotivde nedir nasıl kullanılır bilmiyorum ama.
sanayi motorlarında motorun mili ile çevireceği milin arasında lastik takoz vazifesi görür. metal metale temas etmez aşınma olmaz.
Belli bir yükseltmeden sonra şaft kısa kalabiliyor, bunun için araya böyle ek bir parça konarak aradaki boşluk alınabiliyor. Bizim modellerde galiba 3'' ve yukarısı için ya çift eklemli ya da yeni uzun şaft kullanılıyor. Sizde olmamasının nedeni ya uzun şaft var ya da yükseltmeniz 3'' altında
aracımda 4 ınc yükseltme ve toplanda kasadan 9 cm yükseltme var ancak bu parçaya rastlamadım ancak takacak boşlukta gözükmüyor bu parça 1 adetmi yoksa birden fazlamı kullanılıyor ve önemi arkayamı takılıyor acaba ?
Orjinal şaft uzunluklarını bir yerden öğrenmeniz lazım, tabi bu arada da araçta hangi şanzıman var. Bence kurcalamayın, gerek olsaydı zaten olurdu. Bozuk değilse tamir et tabiri bu durum için geçerli değil bilginiz olsun. ;D
arkadaşlar ellememeye karar verdim daha fazla kurcalalamak en doğrusu olacak sanırım dilinize sağlık yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim sevgiler saygılar