Yıllardır aynı anda iki karavan dünyasında yaṣıyorum. Türkiye’dekinden daha iyi tanıdığım Alman karavan dünyasından kısaca bahsedeyim.
Almanya’da siyasi ve ekonomik düzeyde çok etkili bir kuruluṣ var. CIVD adındaki bu kuruluṣun üyeleri:
Almanya Karavan Üreticileri: Deutsche Hersteller
Avrupa karavan üreticileri: Europäische Hersteller
Karavan üretiminin tedarikçileri:
Industrielle Zulieferer
Destekleyici üyeler: Fördermitglieder
Türkiye’de de benzer bir kuruluṣ olduğunu duydum ama ne yaptığı hakkında fazla bilgim yok.
Esas konumuz Gezenbilir, unutmadım. Forumun ilerlemesi, daha faydalı olması hepimizin amacı ama, forumların muhatabının karavancılar olduğunu göz önünde bulundurmamız lazım. Forumların, hatta internetteki sosyal platformların karavancılık konusunda siyasi ve ekonomik düzeyde etkileri hem Almanya’da hem de Türkiye’de çok sınırlı. Buna rağmen geliṣmelere ayak uydurmak, hatta geliṣmelerin önünde olmak için her türlü çabayı göstermemiz lazım.
Sevgili RamizDayı Bey, artık karavan üreticisi olarak ta karavancılık sektörünün geliṣmesi yönünde etkili olabilirsiniz. CIVD gibi bir kuruluṣa Türkiye’nin acilen ihtiyacı var.
Ayrıca, profesyonel bir ṣekilde modern bir karavanı mevzuata uygun ṣekilde üretmeniz, üretim safhalarını da forumda açıklamanız Gezenbilir içinde büyük bir kazanç. Karavan forumlarda sanıyorum bir ilk olacak.
Baṣarılar.
Not:Bu yazı sorularınıza bir cevap değil.