BTW L200 7" Lift Kit

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ProntoBasso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,258

ProntoBasso

L200 Bigfoot 185 Hp
Yer
İstanbul
Arkadaşlar selamlar, bildiğiniz gibi L200 lifti konusunda baya bi araştırma ve uygulama yaptım,
Tayland menşeili olan L200 ün taylandda yedek parça ve yükseltme uygulamaları oldukça fazla yapılmakta, off-road klüpleri ise oldukça aktif olarak geziler organizasyonlar toplantılar düzenlemekte.
triton4x4club.com adresi kendilerinin buluşma noktası ve haftasonları 50-100 araçlık konvoylar halinde off-road a çıkıyorlar.
Bu siteyi incelerken yükseltme kitlerini nereden bulabileceğim yada bu extrem yükseltmeleri hangi firmanın lift-kit leriyle yaptıklarını konu alan bir yazı okudum, site taice olduğu için googledan tercümesi falan baya uğraştırıyo ama en sonunda firmanın internet sitesini ve e-mail adresini bulabildim ve mesaj gönderdim firmaya.
ilk mesajım, birazda ümitsiize mesajı yazdım ve ellerinde 4x2 L200 ler için lift kit olup olmadığını, eğer varsa Türkiyeye gönderim yapıp yapamadıklarını ve bunların fiyatını sordum.

gelen cevabı sislerle paylaşmak istiyorum.

Kod:
Dear Sir 
  Thank you for your intersting our products.
The triton 2wd BTV lift kit  7" is 1450 US$ including torque arm as Fob price and the shipment cost is 
around 100-200 US$ this is the cost for 1 set. If you have group there and order more than 1 set ,
 the cost of  shipment and document fee will be cheaper.  
we attach the the kit set and the picture of triton 2wd with BTV lift kit 7 " as above.
  If you have anyquestion, please feel free to let me know.
  Best regards, 
  Pat
BTV4x4

Meali: kitin komple fiyatı 1450 dolarmış ve 100-200 dolar civarı da kargosu tutar diyor, eğer çoklu sayıda alırsanız (benim burda arkadaşlarım var dedim ilgi gösterecek) bi ikramımız olur ayıp ediyosun abicim demiş. ayrıca mailin yanında hediye olarak fotoğrafını da göndermiş. birkaç fotoğrafta ben ekliyorum uygulama ve sonuçlarını gösteren.

Buyurun:
pict1587small.jpg

pict2295small.jpg

pict2296small.jpg

pict2297small.jpg

pict2299small.jpg

pict2300small.jpg

pict2301small.jpg

pict2302small.jpg

pict2303small.jpg

pict2304small.jpg

pict2309small.jpg

pict2323small.jpg

pict2325small.jpg

Piayasadaki bilmemkaçbin avroluk lift kitleri araştırdıktan sonra bu kadar temiz ve stabil bir kitin fiyatının bu seviyelerde olması ilgimi çekti ve sizlerinde ilginizi çekebileceğini düşündüm, kitin 5 inç olanı ve 4x4 için olanları da var, mail attım 4x4 için olanının fiyatını sormak için cevap geldiğinde sizinle paylaşacağım.

Etiketler
Ynt: BTW L200 7" Lift Kit

Araç çok ama çok heybetli duruyor Maaşallah ..

Bu kit in yükseltmeden başka artıları varmı, varsa nelerdir ?

Yükseltmeden başka artısı olduğunu sanmıyorum, büyük lastik takabilmeyi sağlıyor. yaklama uzaklaşma açılarını yükseltiyor vs.

Fantastic Light' Alıntı:
Peki araç kitsiz bu kadar yükselemezmi ?
3-4 inç süspansiyonadan 3-4 inçte kupadan (Body lift) kaldırılır yükselir toplamda 7 inç,
ama kupadan kaldırdığınızda şase yerinden oynamaz yani yükselmez, buda arazide aracın göbeğinin oturmasına bi katkı sağlamaz. sadece büyük lastik takabilmenize olanak tanır.
ben ön arka tarafın 4 inç yükselmesine yaklaşık 500 lira para verdim ve gayet memnunum 33 inç lastik takabiliyorum şu an, benimki ilk denemeydi ve kısıtlı bütçe ve malzeme olduğu için sanayide yaptırdım.
Ama düzgün bi bütçem ve 4x4 aracım olsaydı ve layikiyle off-road yapıyo olsaydım sizler gibi, ilk tercihim bu kit olurdu.
Sonuç olarak toplamda 6.000 lira para verip işçiliğiyle beraber hem aracı 7 inç yükseltip hem 4 tane 15x10 ebadında procomp offroad jantı ve üzerlerine güzel bi 35 inç lastik takılabilir. 50.000 liralık araçta devede kulak kalır.
bide powerbox uygulamasıyla tadından yenmez.
Bi 4x4 e geçsem... ::smiley:

ProntoBasso' Alıntı:
3-4 inç süspansiyonadan 3-4 inçte kupadan (Body lift) kaldırılır yükselir toplamda 7 inç,
ama kupadan kaldırdığınızda şase yerinden oynamaz yani yükselmez, buda arazide aracın göbeğinin oturmasına bi katkı sağlamaz. sadece büyük lastik takabilmenize olanak tanır.
ben ön arka tarafın 4 inç yükselmesine yaklaşık 500 lira para verdim ve gayet memnunum 33 inç lastik takabiliyorum şu an, benimki ilk denemeydi ve kısıtlı bütçe ve malzeme olduğu için sanayide yaptırdım.
Ama düzgün bi bütçem ve 4x4 aracım olsaydı ve layikiyle off-road yapıyo olsaydım sizler gibi, ilk tercihim bu kit olurdu.
Sonuç olarak toplamda 6.000 lira para verip işçiliğiyle beraber hem aracı 7 inç yükseltip hem 4 tane 15x10 ebadında procomp offroad jantı ve üzerlerine güzel bi 35 inç lastik takılabilir. 50.000 liralık araçta devede kulak kalır.
bide powerbox uygulamasıyla tadından yenmez.
Bi 4x4 e geçsem... ::smiley:

inşallah geçersin mert ;D

ama seninkini bana verirsen ;D

ona göre dua edicem ;) ;D ;D ;D ;D

Buyurunuz. taze taze, 4x4 ile 4x2 nin fiyatları aynıymış bu arada.

http://btv4x4.com/btv/products.php

Benim 4 inç yükseltme var lastiklerle beraber yaklaşık 15 santim (6inç) orjinalinden yüksek araç hiçbir problem yaşamadım.

Selamlar,
Mert Bey bu konuyla ilgisi yok ama l200'ü 185 beygire yükseltme maliyeti ve yolu nedir öğrenebilir miyim?
Saygılar Emre,

Selamlar Emre bey
Drakebox 2 kullanıyorum ben, google dan aratırsanız drake tuning in sitesine ulaşırsınız. italyan bir firma ve alman yapımı bir powerbox.
Ralliartdan daha performanslı olduğunu söyleyen arkadaşlarım var.

ProntoBasso' Alıntı:
Selamlar Emre bey
Drakebox 2 kullanıyorum ben, google dan aratırsanız drake tuning in sitesine ulaşırsınız. italyan bir firma ve alman yapımı bir powerbox.
Ralliartdan daha performanslı olduğunu söyleyen arkadaşlarım var.

Selamlar Mert Bey,

Ewet drakebox markasını biliyorum ama bir çok kişi almamam konusunda beni uyardı, ben de bir türlü karar veremedim. Motor ömrünü kısalttığını ve yakıt sarfiyatında artışa neden olduğunu söylediler. Siz bu ürünün kullanıcısı olarak görüşünüz nedir merak ettim.

Birçokta kullanan var benim çevremde memnun olan, neye istinaden bunu söylediklerini bilmiyorum sadece motor üzerindeki yakıt hava karışımının oranıyla oynayan ve zamanlamaları değiştiren bir cihaz motorun ömrünü ne şekilde etkiler buna yönelik hiçbir bilimsel makale okumadım tercih aaşamamda ki oldukça araştırırım bi ürünü almadan.
%10 dan fazla tasarruf sağlamaya başladım ilk taktığımdan itibaren. ayrıca aracın çekişinde ve alt devirlerinde inanılmaz bi canlanma sağladı. hee ama ulan araç inanılmaz oldu yau dur basiim dur aragazı 3. viteste patiye kaldırıyım aracı falan derseniz ve agresif kullanmaya başlarsanız 2 katı mazot yakar, sakin kullanımda yakıt sarfiyatını dülşürüyor, ki çokta sakin kullanmıyorum yinede düştü yakıt sarfiyatı.
Setting 5 biraz fazla geliyor bizim araçlara hafif bi duman atıyo gaza sonuna kadar abanınca egzostdan. setting 4 e aldığınızda herşey çok iyi.
uzun kilometrelerdir sorunsuz kullanan arkadaşlar var. ama ben arabama taktım motorun ömrünü azalttı yada şu zararı verdi o yüzden çıkardım diyen varsa bana da söylesin ki bende kullanmıyım.
zarar verir diyenlerin chip tuningciler yada chip tuning yaptıran yada o ürünün satıcılarının laflarını tekrarlayanlar olduğuna da adım gibi eminim. sadece arabaya yazılım yüklemekten 500 küsür euro net kar yapan bi insan 80 euroluk benzer bir ürünün yaygınlaşmasını tabii ki istemez.
Olumlu yönleriyle alakalı somut kullanıcı yorumları var eğer olumsuzluklarla da alakalı varsa göstersinler bizde zararın biyerinden dönelim.
Yani kısaca ben memnunum ve tavsiye ederim. ama dediğim gibi sadece tavsiye, karar size kalmış.

ProntoBasso' Alıntı:
Birçokta kullanan var benim çevremde memnun olan, neye istinaden bunu söylediklerini bilmiyorum sadece motor üzerindeki yakıt hava karışımının oranıyla oynayan ve zamanlamaları değiştiren bir cihaz motorun ömrünü ne şekilde etkiler buna yönelik hiçbir bilimsel makale okumadım tercih aaşamamda ki oldukça araştırırım bi ürünü almadan.
%10 dan fazla tasarruf sağlamaya başladım ilk taktığımdan itibaren. ayrıca aracın çekişinde ve alt devirlerinde inanılmaz bi canlanma sağladı. hee ama ulan araç inanılmaz oldu yau dur basiim dur aragazı 3. viteste patiye kaldırıyım aracı falan derseniz ve agresif kullanmaya başlarsanız 2 katı mazot yakar, sakin kullanımda yakıt sarfiyatını dülşürüyor, ki çokta sakin kullanmıyorum yinede düştü yakıt sarfiyatı.
Setting 5 biraz fazla geliyor bizim araçlara hafif bi duman atıyo gaza sonuna kadar abanınca egzostdan. setting 4 e aldığınızda herşey çok iyi.
uzun kilometrelerdir sorunsuz kullanan arkadaşlar var. ama ben arabama taktım motorun ömrünü azalttı yada şu zararı verdi o yüzden çıkardım diyen varsa bana da söylesin ki bende kullanmıyım.
zarar verir diyenlerin chip tuningciler yada chip tuning yaptıran yada o ürünün satıcılarının laflarını tekrarlayanlar olduğuna da adım gibi eminim. sadece arabaya yazılım yüklemekten 500 küsür euro net kar yapan bi insan 80 euroluk benzer bir ürünün yaygınlaşmasını tabii ki istemez.
Olumlu yönleriyle alakalı somut kullanıcı yorumları var eğer olumsuzluklarla da alakalı varsa göstersinler bizde zararın biyerinden dönelim.
Yani kısaca ben memnunum ve tavsiye ederim. ama dediğim gibi sadece tavsiye, karar size kalmış.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Söylediklerinize ben de katılıyorum. Sorun şu ki bu tarz ürünü kullanan fazla kişi yok, onun için de kimse tam açıklama yapamıyor. Özellikle de performans arttırıcı işlemler yapan garajlar bu tarz kitlere direk karşı çıkıyorlar, insan ister istemez etkileniyor. Ben de bu sebepten ötürü kararsız kaldım. Servisteki samimi olduğum arkadaşlar, çevremdeki l200 sahipleri ralliart kullanmamın daha faydalı olacağını dile getiriyorlar. Açıkçası ben 2500 lira gibi bir bedeli böyle bir modüle çok görüyorum. Bu ay aracıma bir güç paketi gelecek ama hayırlısı artık ;D

Sakıncası yoksa eğer aşağıdaki linklerde vermiş olduğum boxlardan hangisini kullanıyorsunuz veya kullandığınız ürünün bulunduğu linki paylaşabilir misiniz?

http://cgi.ebay.com/NEW-DRAKEBOX2-DIESEL-PERFORMANCE-CHIP-TUNING-POWER-BOX-/260608595282?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3cad7b9552#ht_3997wt_905

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/chiptuning-tuningbox-chip-tuning-powerbox-box-DrakeBox-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3c9f7978b5QQitemZ260373575861QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_4017wt_939

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR