Merhaba,
Geçen sene sanırım temmuzun 27'si gibi yedigöllerdeydim. Öncelikle karşılaştığım sıkıntıları yazayım; hafta sonu gitmek zorunda olduğumuzdan biz gittiğimizde epey kalabalık bir topluluk vardı kalabalık olması belki sorun olmayabilir fakat tam çadır alanının orada araç kapıları açık ve müzik son ses bir serseri grubu mevcuttu benim gibi sessizlik arayan insanlar için epey moral bozucu bir durum. Çadır alanları dışında kamp yapmanın yasak olduğunu söylediler fakat söyledikleri alanların dışında onlarca kampçı gördüm, bizde o serseri grubundan uzaklaşmak amacıyla tam olarak göllerin kenarına değilde ormanın biraz içine doğru kamp attık fakat görevli arkadaş kampı attıktan sonra gelip burada kamp yapamayacağımızı söyledi, kalabalık ve gürültülü çadır alanında biraz yakınınca tamam bakalım bu seferlik böyle olsun dedi gitti, bir daha gelmedi
Fakat öyle bir yere kamp atmışız ki gözümüze düz gelmesine rağmen 5-10 derecelik bir eğim yüzünden gece düz yatan sabah çadırın bir köşesinde toplanmış şekilde uyandı
Toprak zemin hayli sert o yüzden tavsiyem yanınıza şişme mat gibi sizi rahat ettirecek bir şeyler almanız ayrıca çok sık ormanlık alan olduğundan dolayı gece gündüz sıcaklık farkı hayli yüksek ben gündüz t-shirt ile terlerken gece polar ile üşüdüm, en kötü yazlık bir tulum götürmenizi tavsiye ederim. Yanınıza olta alabilirsiniz belki biz gittiğimizde balık tutmanın serbest olduğunu söylediler oyalanmak amacı ile bir iki olta almıştık yanımıza ama balık tutamadık
Gelelim çakallar korosuna
gece bir başlıyorlar karşılıklı selamlaşmaya en az 1 saat
fakat zararlı bir hayvan değil o yüzden endişe etmenize gerek yok zaten en ufak bir çıtırda kaçıp gidiyorlar bizzat gece birini baya kovaladım fotoğrafını çekerim belki diye ama hopp yok oluveriyorlar birden ortadan.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
İyi eğlenceler dilerim.