Bmw SMG Şanzıman Teknolojisi (Sequential Manual Gearbox)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,701
Ynt: Bmw SMG Şanzıman Teknolojisi (Sequential Manual Gearbox)

nazifayvazoglu' Alıntı:
Ganımca size yalnış bilgi vermişler diyebilirim.E46 kasa Bmw kullanıcısıyım.Vites tiptronic.Aracım 249000 km de. 1000 km sonrada tükenecek gibi görünmüyo.Bu arıza yapmaz demek değil tabi.220000 de şanjumanı en ufak zorlamalarda arıza verip korumaya almasından dolayı indirttirdim.1 inci vites balatası yanmış yada sıyırma yapmış.Başka hiç bir arızası yoktu.O gün bu gün 30000km oldu sorun yok.Ama yağ değişmiyor demişsiniz.80000km de yağı değişmek durumunda.Şayet değiştirmezseniz o zaman sanırım 250000 i zor görür derim ben.

haklısın ilgine tesekkür ederim ancak ben ilk başta da değim gibi internetten yaptığım araştırma demiştim. e39 kasayı hep çok beğenirim hatta BMW'nin en güzel kasası olduğunu düşünürüm. ancak teknik bilgim yok benim bilgilerim kulaktan dolma teyit maksatlı olarak sordum yardımlarınız için sağolun...

ayrıca 2000 sonrası modellerin 2200 cc 170 bg olduğunu söylüyor sahip olanlar doğru mudur?

Etiketler

Bu konuyu Uğur bey sanınrım daha iyi bilir ama benim bilgilerimde 2200 cc Bmw yok.Yanılıyor da olabilirim.Bildiğim kadarıyla 2300 cc var.2300 cc 176 hp olması gerekiyor diye biliyorum.2000 model sonrasında ise çift vanus teknolojisi kullanıldığı için hp aynı ama araç daha atak vede seri diye biliyorum.Verdiğim bilgiler yanlışsada sanırım Uğur bey doğrusunu yazacaktır.Gördüğüm kadarıyla araçlar konusunda dahada önemlisi Bmw konusunda yeterince bilgili.Saygılar.

Uğur bey'in fanatik duyguları ara sıra ağır basıyor.Uzun zamandır bu bölümde yazısı yok.Sanırım bu aralar 5.30 la biraz fazla içli dışlı ki duygularını orada bastırıyor.Benim de öyle.Bazen kendimi hapis hissediyorum Bmw ile.Altı vurdu,oraya girmez,burdan geçmez v.s v.s.Böyle olduğu durumlarda vitara ya biniyorum özgürlüğün tadına doya doya varıyorum.gözüm hep yoldan dışarı çıkmakta oluyor.Ama birden aklıma düşüveriyor Bmw İçine kuruldummu dünyalar benim oluyor.Bmw nin kokpitinden bir başka görüyorum dünyayı.O sesi yokmu ahhh o sesi....

Ne oluyor burda :D Kim nereye kaybolmuş ;)

Nafiz bey, ilk BMW'em 97 model e36 3.18 is ti. Sizi yanıltmak istemem ama çift vanos teknolojisi E36 M3 te vardı diye biliyorum. Diğer motor seçeneklerinde yoktu.
99 modelden sonraki m54 motorlarda kullanılmaya başlandı. Örneğin benim 97 model 5.28 imde çift vanos teknolojisi yoktu.

Daha geniş bir zamanda, BMW ile alakalı detaylı bilgileri paylaşmaya çalışacağım. Yine fanatikliğim tuttu :D

Uğur bey benim E36 94 3.20 i de çift vanus vardı.Ama şimdiki E46 3.20 i bunda tek (yada yok ;D )Ama bunun motor teknolojisi farklı.Motorcum bir ara çift motor gibi bir yorum yaptı bilmem doğru bilmem yanlış.Birde 94 vede yukarı modellerin 2000cc 6 silindir olmasına rağmen emsallerinden çok az yakmasının sebebi çift vanus teknolojisi.Çok iyi hatırlıyorum 1994 yılında bu teknolojiden dolayı Bmw 2000 cc 6 silindirde en az yakan arabayı üretti diye gazetelerde manşet olmuştu.
Jeep34' Alıntı:
Ne oluyor burda :D Kim nereye kaybolmuş ;)

Nafiz bey, ilk BMW'em 97 model e36 3.18 is ti. Sizi yanıltmak istemem ama çift vanos teknolojisi E36 M3 te vardı diye biliyorum. Diğer motor seçeneklerinde yoktu.
99 modelden sonraki m54 motorlarda kullanılmaya başlandı. Örneğin benim 97 model 5.28 imde çift vanos teknolojisi yoktu.

e46 m3'lerin motor yakma sorunları duydum, benzine olan hassasiyetiyle ilgili sanırım, amerikada bile şikayet ediyorlar e46lardan, güç eğirisi olarak çok şahane bir araç alt devirde bile azınsanmıicak bir torq(litre başına dünya rekoru 112NM/lt) var ancak neden bu motorlar böyle.

nazifayvazoglu' Alıntı:
Uğur bey benim E36 94 3.20 i de çift vanus vardı.Ama şimdiki E46 3.20 i bunda tek (yada yok ;D )Ama bunun motor teknolojisi farklı.Motorcum bir ara çift motor gibi bir yorum yaptı bilmem doğru bilmem yanlış.Birde 94 vede yukarı modellerin 2000cc 6 silindir olmasına rağmen emsallerinden çok az yakmasının sebebi çift vanus teknolojisi.Çok iyi hatırlıyorum 1994 yılında bu teknolojiden dolayı Bmw 2000 cc 6 silindirde en az yakan arabayı üretti diye gazetelerde manşet olmuştu.

bmw tek vanos teknolojili M50tu adlı motoru ilk olarak 92 yılının eylül ayında e34 ve e36 da kullanmıştır ve çift vanoslu e34 ve e36 üretilmemiştir, M52tu kodlu 2.0 çift vanos teknolojili motoru ise ilk olarak 98 martında üretilmeye başlanan e46 320 lerde ve yine 98 in eylül ayında üretimi süren e39 kasalarda kullanmıştır. yani bütün e46 320 lerde çift vanos bulunur. konu biraz eskimiş ama ben yeni üye oldum foruma ilgimi çekti konu :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR