BMW - F650 GS '2010'

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sekin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,363

Sekin

Ana Kamp
Yer
İstanbul/Maltepe
59530230.jpg

Tipi: Su soğutmalı, 2 silindirli 4 zamanlı motor, dört supap, üstten çift eksantrik, kuru karter tipi yağlama

Çap x Strok: 82 mm x 75,6 mm

Silindir Hacmi: 798 cc

Motor Gücü 7.000 dev/dak'da 71 bg (performans düşüşü ile: 5.000 dev/dak'da 34 bg )

Azami Tork: 4.500 dev/dak'da 75 Nm (performans düşüşü ile: 3.000 dev/dak'da 57 Nm)

Kompresyon oranı: 12.0 : 1

Karışım kontrolü / motor yönetimi: Emme manifoldundan elektronik enjeksiyon / dijital motor yönetimi (BMS-K)

Emisyon kontrolü: Kapalı çevrim 3 yollu katalitik konvertör, EU-3 emisyon standardı

Performans / Yakıt tüketimi
Azami hız: 185 km/sa

90 km/sa sabit hızla 100 km'de yakıt tüketimi 3,7 lt

120 km/s sabit hızla 100 km'de yakıt tüketimi 5,2 lt

Yakıt tipi: Normal kurşunsuz (91 RON)

Elektrik sistemi
Alternatör: Üç fazlı alternatör 400 W

Akü: 12 V / 12 Ah, bakım gerektirmez

Güç aktarımı
Debriyaj: Yağ banyolu ve mekanik olarak kontrol edilen çok diskli debriyaj

Şanzıman: Motor bloğuna entegre edilmiş daimi senkromeçli 6 ileri vitesli şanzıman

Tahrik: Arka tekerlek poryasında atlama sönümleyicili sonsuz O-ring zincir

Şasi / frenler
Şasi Çelik boru tipi şasi, yük taşıyan motor

Ön çatal / süspansiyon: Teleskopik çatal, Ø 41 mm

Arka çatal / süspansiyon: Dökme alüminyumdan çift taraflı salıncak, merkezi yaylı amortisör, hidrolik kumanda vasıtasıyla manuel olarak ayarlanabilen yay sertliği, amortisör açılma ayarı

Hareket mesafesi ön/arka: 180 mm / 170 mm

Tekerlekler arası mesafe: (normal konumda) 1.575 mm

Kaster: (normal konumda) 113 mm

Gidon açısı: (normal konumda) 64°

Jantlar: Dökme alüminyum

Ön jant: 2.50 x 19"

Arka jant: 3.50 x 17"

Ön lastik: 110/80 - 19 59H

Arka lastik: 140/80 - 17 69H

Ön fren: Tek disk, 300 mm çap, çift pistonlu yüzer kaliper

Arka fren: Tek disk, 265 mm çap, tek pistonlu yüzer kaliper

ABS Opsiyonel ekstra: BMW Motorrad ABS (kapatılabilir)

Ebatlar / ağırlıklar
Uzunluk: 2.280 mm

Genişlik (aynalar dahil): 890 mm

Yükseklik (aynalar hariç): 1.240 mm

Sele yüksekliği, yüksüz durumda: 820 mm (alçak sele: 790 mm; alçak süspansiyon: 765 mm)

Bacak içi bombesi, yüksüz durumda : 1.820 mm (alçak sele: 1.780 mm; alçak süspansiyon: 1.710 mm)

Boş ağırlık, yola çıkmaya hazır, tam dolu yakıt deposuyla : 199 kg

Kuru ağırlık: 179 kg

İzin verilen toplam ağırlık: 436 kg (alçak süspansiyon ile 349 kg)

Yük kapasitesi (standart donanımla): 237 kg (alçak süspansiyon ile 150 kg)

Kullanılabilen depo kapasitesi: 16,0 lt

Yedek depo: yaklaşık 4,0 lt

66099743.jpg
94321879.jpg

14374203.jpg
86510270.jpg

90485921.jpg

59288562.jpg

15711901.jpg
39661291.jpg

83488508.jpg
75788768.jpg

Etiketler

Ynt: BMW - F650 GS '2010'

Çok güzel..... Birde artık şunu zincirli yapmasalar keşke ....

Motorumu borusan geç teslim ettiği için yerine verdikleri bu motoru 1 ay süreyle kullandım. Açıkçası fena değil ancak bana biraz güçsüz geldi. üzerinde 800 cc lik makina olmasına rağmen yazılımla beygir ve torkunu düşürmüşler bildiğim kadarıyla. aradaki fiyat farkının çok fazla olmamasından dolayı f800 daha tercih edilebilir gibi duruyor fikrimce.

Eski kasasını hiç beğenmeyip hatta çok cılız bulmama rağmen 2010 kasası bayağı hoş olmuş. Daha kaslı bir görüntüsü var. Ama her zamanki gibi " Borusan faktörü nedeniyle Türkiye de Türkiye'de BMW alınmaz " savımı destekleyen bir fiyat politası izlemişler. Yazık..

Ben Almanya'dan 2001 model 650 GS için arka stop LED, sinyalleri de beyaz almıştım. Aynen bu fotoğraflardaki gibi oldu ve çok da memnunum. Şimdi standart hale getirmişler. Ben 2010 modelin ön far grubunu beğendim.

borusan konusunda ben de şikayetçiyim. amma velakin diğerleri?? diğerleri de aynı. en son kawasakimde yedek parça, servis fiyatları farklı değildi.sorun adamların hizmet anlayışı. aslında en ufak sorunda genel merkeze şikayette bulunmak lazım ama bunu ben de dahil kimse yapmıyor. ingiltereden ben yedek parçayı 1/4 fiyatına getirebiliyorsam burada bir hata var demektir. ne vergiler ne de ücretler ne de yatırımlar ingiltereden almanyadan pahalı değil. hatta çok çok ucuz. işim gereği yıllarca maliyet analizi yaptım. ölçüyorum biçiyorum hesabı tutturamıyorum. sadece bu konuda değil her konuda Tr çok çok çok pahalı. birileri sürekli diğerini dürtmeye çalışıyor. müşteri memnuniyetine gelince, "yoğurt mu dedin" diyorum.
uzun süre çalıştığım inşaat sektöründen örnek vereyim. ABD de müteahhitlerin kar marjları çok düşüktür. %40-50 yi bulmaz bile. TR de kaçtır dersiniz? %500 ü bulur duruma göre. hem de ne vergi ne sigorta ne de kalite olmadan. bu yüzden de gazetelerde parayla yazdırılan yazılara, tv lerde verilen gazlarla insanlar gecekondu manzaralı evlere "prim yapacak??!!" diye neredeyse manhattan fiyatlarını öderler. yada teksasta 300m2 tripleks 1000m2 bahçeli villa alacağı fiyata ilk depremde yıkılması çok çok muhtemel, daracık bir sokak arasında ev alırlar. böyle gelmiş böyle gider...

Yoğurtçu parkının oradaki ustaya götürüyorum. Çok da memnunum, tavsiye ederim doğrusu. Borusana gitmiyorum hiç.

Wishne' Alıntı:
Eski kasasını hiç beğenmeyip hatta çok cılız bulmama rağmen 2010 kasası bayağı hoş olmuş. Daha kaslı bir görüntüsü var. Ama her zamanki gibi " Borusan faktörü nedeniyle Türkiye de Türkiye'de BMW alınmaz " savımı destekleyen bir fiyat politası izlemişler. Yazık..
Ben de tam tersini düşünüyorum ( eski kasa kullandığım için değil) Bu arada bilginize: eski kasa hala üretiliyor, özellikle A.B.D. istemiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

SON KONULAR

Geri