"Birilerine Yarar Belki..." Diyerek Sakladığımız Malzemeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MK51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,061
Ynt: "Birilerine Yarar Belki..." Diyerek Sakladığımız Malzemeler

Ben isteyen olursa roler ları ortaya korum... isteyen motor takar.. isteyen on-shore kite surf yapar... orasına karışmam ;D

Yok, kite surf yaparsa karışırım, icat için destek olurum 8)

Etiketler

makinacı mehmet' Alıntı:
arkadaşlar elimde 73 model ford v4 motoru var benzinli hurdaya vermeye kıyamıyorum lazım olan varsa verebilirim
Mehmet Bey, motora talibim. Benim uzuuun vadeli buggy projesi için düşünüyorum. Acaba ne durumdadır? Ben Gebze'deyim. İzmit'ten rahatça alabilirim.

Şükrü K. Mergen kardeşim, benim sanayide bir arkadaşımda 4 silindir benzinli çıkma ford motoru vardı. Uzun zamandır orada yatıyordu. Eğer istersen o arkadaşa sorabilirim.

Yalnız cüzi bir miktar ister sanırım. Eğer istersen senin için motoru ve durumunu sorabilirim.

Tamam, o arkadaşın işyeri bana 3-4 km uzakta. Birazdan arabamla gidip bilgi alayım. Umarım motor duruyordur, duruyorsa size fotoğraflarını çekip atarım. İnşallah 2 saat içinde
cevap verebilirim.

Selamünaleyküm. Şükrü kardeşim bir iyi bir kötü haberim var.

1-- Benzinli ford motoru duruyormuş fakat parçaları alınmış. En önemlisi eksantrik mili yok, marş dinamosu yok vs. Yani onu bırakalım. Ben gördüm ama beğenmedim.

2-- Daha iyi bir motor buldum. Bu motor bir oto tamircisi arkadaşımda, motor skoda motoru. (Skoda pikapları bildin mi?). Bu aracın motorunu 3-4 sene önce tamamen yenilemiş, araç 5 bin km. yapmadı diyor. Sonra aracı hurdaya çıkarıp kaporta aksamını satmış. Motor çalışır durumda ve çok iyi diyor. Üstelik motorda bujileri dahi duruyor.
sadece şarj dinamosu takılacak çıkma bulursun. Radyatörde hurdaya çıkmış. Bu motoru sadece 100 TL.'ye verecek.

Motor bu, motor yenilenmiş öyle duruyormuş.
[attachment=1]

Ben şanzumanını sordum o da duruyormuş ve çalışır durumdaymış. Fakat sadece ikinci dişlide bir adet diş kırıkmış. Ağır yük atacaksanız o zaman tıkırtı yapıyor ama sorun çıkarmaz sadece ses yapar diyor. Şanzumanı ise 80 TL.'ye verecekmiş. Toplam 180 TL. Skoda motorları çok az benzin yakar bunu biliyorum. Başka şanzuman uymaz dedi.

Karar senin arkadaşım, Allah hakkımızda hayırlısını versin.

2806rzn.jpg

Talha Bey alakanız için tekrar teşekkürler.
Maalesef bu motor pek aradığım değil. Ben en azından 90-100 BG ve üstü verebilecek en az 1.6-2 lt hacminde bir motor arıyorum.
Daha iyisi bir ford 2,3 veya 2,8 V6 arıyorum ama zor tabi.

Umarım bulursunuz ve projenizi yaparsınız. Benimde aklımda olsun istediğiniz gibi (Uygun) bir şeye rastlarsam size bildiririm.

merhaba bende 95 zj den söktüğüm ön koruma demiri var . isteyene bedelsiz gönderebilirim.0532 667 45 88 den ulaşabilirsiniz. teşekkürler.......

mborataş kardeşim fotoğraf atabilir misin? Birde hangi şehirden katılıyor sunuz? Sakıncası yoksa.....Ben Isparta'dan katılıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR