Birazda Tarih: Aşkın Sebep Olduğu Buluş !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EvliyaCelebi2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,415

EvliyaCelebi2

Söz insanın aynasıdır..
Aşkın sebep olduğu sanat eserlerini hepimiz biliriz. En tanınmışlarından biri Şah Cihanın eşi Mümtaz Banu Begüm için yaptırdığı Taç Mahal'dir.

[attachment=5]

Peki aşkın sebep olduğu bir buluşu, daha doğrusu aşağıdaki hikayeyi biliyormusunuz ?

Arist Detleff babasının Allgäu'daki at kamçısı ve fındık ağacından kar kayakları yapan fabrikasının satış mümessili olarak devamlı geziyordu. 1931 yılında Friedel Edelman adlı ressam bir bayana aşık oldu. Friedel Edelman da Floransa ve Paris akedemileri için sık sık yollardaydı . Bir keresinde sevgilisine bir mektubunda, keşke çingene arabası gibi bir arabalarının olmasını , onunla yollarda resim yaparak heryere beraber gidebilmelerini, nasıl hayal ettiğini yazınca, Arist Detleff bu fikirden büyülenerek hemen kolları sıvadı. Modern karavan böylelikle 1932 nin başlarında yola çıkacak halde bitmişti.
Bu arada sanırım Aristin evlenme teklifıni Friedel in kabul ettiğini söylememe gerek yok. :smiley:

Hikayenin gerisini aşağıdaki resimlerden izleyebilirsiniz.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

Not. Tam 80 yıl önceki tek kişilik bu atölyede şimdi 666 kişi çalışıyor ve yıllık ciro 272 Milyon € !

http://www2.dethleffs.de/gb/

Kıssadan hisse: Aşk faydalı bir uğraşıdır yada aşk duygusal olarak insana çok şeyler kazandırır. ;D

TaçMahal.jpg

K1.jpg

K2.jpg

K3.jpg

K6.jpg

Etiketler

Ynt: Birazda Tarih: Aşkın Sebep Olduğu Buluş !

Yücel beyin elinde biraz tezgah olsaydı sanırm ılerleyen yıllarda bu sayfalarda yerini kesinlikle alacaktı ;D ;D

;D
Teşekkürler, Beni utandıracaksınız,
Benim güzel bir işim var ve işime tutkuyla bağlıyım.
Karavanla amatörce uğraşmak yeterli.
Detleff gibi milyonlarım olmasın önemli değil,
Sadece kendi istediğimi yapacak sağlığım, kuvvetim, yüreğim ve inancım,
Bir de bana her koşulda destek veren eşim ve ailem olsun yeter, Gerisi boş.

Para ne ki?

Yucel bey;
Zaten önemli olanda o ya zaten,sizde olanları biraz takım tezgah ile desteklemek. Konuyu böldüm konu sahibinden özür dilerim..
saygılarımla
rıza

Gayet ilginç !
Dethleffs müzesi:
http://www.caravan-museum.de/Hersteller_A_-_Z/Dethleffs/dethleffs.html

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,103
Kayıtlı Üye Sayımız
167,013
Kaydolan Son Üyemiz
cuma Altay

Çevrimiçi üyeler