Bir Tren Gezisi Planlıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Rothfuss Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,721
Merbahalar;
Bu sene olmasada seneye yaza allah kısmet ederse bir gezi planlıyorum.Rota belli değil ama kabatasla bişiler yaptım.Şimdi İlk amacım Bursadan-İstanbula geçip burdan En uzun yol hangisi ise o ile bir bilet almak.Yani Trenle olabildiğince uzun zaman geçirmek ilk hedefim.Daha sonra trenden hangi ilde inersem o ilden başlaıp bursaya otobüsle geri dönmek ama 2-3 şehir atlayıp.Bu fikir sadece proje aşamasında.Sizlerden bazı bilgiler almam gerekli.
-TCDD Sitesine girdim ancak en uuzun seferin hangisi olduğunu ve bilet fiyatlarını öğrenemedim?
-Gideceğim illlerin tarihi yerlerini,gezilmesi gereken ilginç yerleri,Konaklanacak otellerin isimlerini nereden öğrenebilirim?
Şimdilik sadece bu kadar bu geziyi yanlız planlıyorum ama çok ısrar edip bana takılacak olursada memnun olurum...(Seneye ölmezsek 17 yaşında olacam :D)
Saygılarımla..

Etiketler

Ynt: Bir Tren Gezisi Planlıyorum

Bana kalırsa en uzun yol istanbul-Kars arası olabilir. YAklaşık 33 saat falan sürüyor sanırım. Bilet fiyatı da 25-30 arasında olabilir. Karstan başlayarak geriye gelirsin :smiley: Bir ton tarihi mekan vardır orada :smiley:

Merhaba reha bey;
Öncelikle konuma önem verip cevapladığınız için teşekkür ederim.Eğer bulamazsam pm atarım çok sağolun.
Mustafa bey;
Bilginiz için çok sağolun.Ancak gezilecek yer konusunda hala tam yanıt alamadım.Bir kaynak bulursam notlar çıkarıp ona göre seyehati gerçekleştiririm.

Hımm o zaman sana şöyle diyeyim. Tcdd'nin sitesine gir. Doğu express'inin il güzergahına bak. Ondan sonra o iller ve trenin geçeceği güzergahlardaki tarihi mekanları araştır. Mesela ben Erzincanlıyım. Erzincanda kemah ve merkezde görülecek güzel yerler türbeler falan filan var :smiley:

Doğu Ekspresi Haydarpaşa-Eskişehir-Ankara-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars arasında işler. Bu hat sanırım yeterince uzundur.Pekala biraz araştırma zamanı çok teşekkür ederim mustafa bey.

Evet şimdi hatları incelemeye başla. İllaki güzel şeyler çıkacaktır. Bi de interrail olayına bir bak derim. Bu olayı yurtdışında yapmak için :smiley:

Aslında tcdd sitesinde yurt dışına seferler vardı.İnterrail ile süper olabilir ama daha yaşım elvermiyor.İnşaallah ilerde ilk hedefim trenle yurt dışı seyehati yapmak...

Slm Giray, Tren Yolculuğunda Tavsiye Olarak AVRASYA EXPRES le İstanbul-Tahran Hattıdır. Hem Yol Boyunca Farklılıkları Görmek Acısından Hemde Farklı Kültürleri Fotoğraflamak Acısından Kacınılmaz Bir Gezi, Yataklı Vagonda Yolcuğun Maaliyet Gidiş 80 ytl, Yaklaşık 3 Gün Sürüyor.

SamiGiray' Alıntı:
-TCDD Sitesine girdim ancak en uuzun seferin hangisi olduğunu ve bilet fiyatlarını öğrenemedim?
-Gideceğim illlerin tarihi yerlerini,gezilmesi gereken ilginç yerleri,Konaklanacak otellerin isimlerini nereden öğrenebilirim?

En uzun seferler İstanbul'dan Kars'a giden Doğu Ekspresi ve Diyarbakır üzerinden Tatvan'a giden Güney Ekspresi'dir. Böyle uzun tren yolculuklarında bahar aylarının tercih edilmesini şiddetle tavsiye ederim, yoksa sıcak altında rötar yapan demir yığınları çekilmez bir hal alıyor ;) Bir de Tren Tur kartı var, tüm trenlere bir aylık abonman kartıyla binebiliyorsunuz. Ücreti 130 YTL, detaylı bilgi için;

http://www.tcdd.gov.tr/yolcu/trenturkarti.htm

Gideceğiniz yerler hakkında detaylı bilgi, tarihi mekanlar, yeme içme rehberi ve mutlaka görülmesi gereken yerleri hakkında bilgi için;

<A HREF="http://www.gezenbilir.com/index.php?board=83.0">İL İL TÜRKİYE</A>

<A HREF="http://www.gezenbilir.com/index.php?board=32.0">YURTİÇİ GEZİ NOTLARI</A>

Erdem bey;
Aslında dediğim gibi ilk hedefim yurt dışı neresi olursa olsun ama daha resit olmama 1.5 sene var o yüzden olmaz herhalde.Ama ailece gidersen neden olmasın?

Sedat bey;
Sizede teşekkür ediyorum.Artık rota belli iş planda inşallah 1 sene yeterince uzun bir süredir araştırmak için :D

Selam,
Yapmak istedigin cok guzel birsey destek olmamiz lazim. yola cikacagina yakin tekrar haberleselim, herhangi bir eksik/gediğin kalır ise tamamlayalım.. Ayrıca, gezecegin yerlerde "kontak kisiler" (tercihan gurubumuz uyelerinden)
belirle ki, başın sıkışırsa destek alırsın.. kolay gelsin (bu arada yeni ders doneminde basarilar..) reha

Reha abi(Abi dememde bir sakınca yoktur umarım.)
Desteğin için çok teşekkür ederim.Yarından itibaren bir plan çıkarıp işe başlıyorum çok ama çok sağolun.Birde Fotoğraf makinalrı bölümümdeki konumada cevap yazarsanız ayrıca memnun olacağım hepinize iyi akşamlar diliyorum...

Selam,
hic problem degil.. sanirim "amca" bile diyebilirsin korkarim ;-(
Fotograf makinasi kismina cevap yazdim, sana iyi eglenceler dilerim, zira bana sorarsan bu isin en eglenceli kisimlarindan biri de
"planlama" dir.. reha

erthem' Alıntı:
Slm Giray, Tren Yolculuğunda Tavsiye Olarak AVRASYA EXPRES le İstanbul-Tahran Hattıdır. Hem Yol Boyunca Farklılıkları Görmek Acısından Hemde Farklı Kültürleri Fotoğraflamak Acısından Kacınılmaz Bir Gezi, Yataklı Vagonda Yolcuğun Maaliyet Gidiş 80 ytl, Yaklaşık 3 Gün Sürüyor.

bu hat direkt gidiş mi yani 3 gün trende misin yoksa ara ara duruyor mu ? Sürekli tren içerisinde isek farklı kültürleri tanıma veya fotoğralama imkanına nasıl sahip olacağız..biraz açarsanız sevinirim konuyu !

Interrail için yaşın tutuyor, ben de 18 yaşında gittim ve kesinlikle tavsiye ederim;)

Ayrıca seninkine benzer bir trenle gezi planım var ama sadece Doğuyu gezeceğim. Bu tarz bir gezi için TCDD'nin 1 aylık biletleri var. 100TL civarında olması lazım, siteden bakarsın. Bir kez alıp 1 ay boyunce istediğin trene biniyorsun, bir nevi "Turkish interrail" :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR