Ynt: Bir Rüya: Olimpos / Antalya
Hikayenin devamı daha süper devam ediyim. Öncesinde Yanartaşın ortamından biraz bahsedelim. Yanartaş doğalgaz ve oksijenin birleştiği essiz manzaralı akşam görülmeden keşfettim denilmiycek bir yer. Tam yanında bulunan sandığım kadarıyla mabet yada tapınak yıkıntıları ve taş basamaklar burda daha önceden önemli bir uğrak yada tapınak noktası olduğunu düşündürdü. O dönemde doğalgazın keşfedilmemiş olmaması doğa olayını tanrılarla ilişkilendirilip kullanılmışda olabilir.
Konumu
800 - 900 m lik bir yükselme söz konusu basamaklar yüksek.
Olimpostan yada çıralıdan nasıl bir gezi olsa gidilirdi ?
Bence Yürüyerek bilen biriyle kalabalık bir grup olarak. Kişisel araçla yada Olimpostan kalkan servis araçlarıyla.
Kime sorsak ?
Yerli halkı olduğunuz düşündüğünüz kişilere
Ne zaman ?
Gün batımına 15-20 dakika kala tepede olucak şekilde. Dolunay zamanı hem inişte kafa lambası yoksa yardımcı olur hemde essiz bir manzara sunar.
Nasıl giyinsek ?
Ayakkabı treking yada spor olması iyi olur ama oraya kadar yürüncekse terlik kesinlikle tercih etmeyin . Şort ve kısa kollu vasıtayla gidilirse olabilir yürüncekse yürüyüşe uygun elbiseler olsa iyi olur. Basamaklardan çıkıldığı için herhangi bir yabani ot yok.
Yanımızda neler olmalı ?
'' Su '' Termos yada ufak pet şişe olabilir. Alışveriş yapılabilcek büfe ve kafeterya girişte var. Kafa lambası yada el feneri . Fenerde büfelerden kiralanıp yada alınabiliyor. Fotoğraf makinesi ( pili bitmiş yada hafızası dolmuş durumda değil tabiki ). Yürümek isteyenler için yol boyu karşılaştığım bir köpek oda bağlı olsada yanımızda hem çıkarken hemde yürürken 1 adet baton yada sopa olması iyi olur.
Ortam ?
Yol yorucusu olsada manzara, doğal bir sirkülasyonolan alevlerin dansı ve Ambiyans güzel.
Gitsekmi ?
Plajda oturmaktan keyifli. Macerayı sevenler için yürüyerek gitmek ayrı bir keyif. Çıralıdan daha yakın bu arada.
Ne olmasın ?
Kondisyon açışından zoru bir çıkış olması sebebi ile bu geziyi tamamlayamıyacağınızı düşüdüğünüz insanlar olmasın. Hem onlara hemde size eziyet oluyor. ( Yolda karşılaştığımız bir iki durum bu şekildeydi ) Aklınız geride karanlıkta bıraktığınız akrabalarınızda kalmasın. Hızlı bir çıkış ve iniş yapmak zorunda kalmayın.
İlginç ?
Yanında sucuk yada şiş götürüp bunları bu doğal ocaklarda pişirenler ( Ben görmedim ama kokulardan ve bu durumla karılaşıp bahsedenler oldu ) . Sigarayı burdaki ateşlerden yakıp ateşin gerçekliğini kontrol edenler.
Hikayenin devamı çok geç kalmam sebebi ile dönüş yolunu koşarak gene parmak arası terliklerle yaptım. Karşıdan gelen araçlardaki üzerlerine doğru gelen kırmızı ledlerin anlamını ilk bakışta anlıyamadılar. Plajda ve lokantadakilerde halime elimdeki sopaya, terlik sesine, sırtımdaki çantaya ve kafa lambalı genel halime şaşkın şaşkın bakanlar arasında yerlerini aldılar. Dönüşün geri kalan kısmını sahil tamamlandıktan sonra çıplak ayaklarla yapıp acımı biraz azalttım alışınca çıplak yürümek keyifli bile geldi. Dönüş sonu kendime hediyem ise yemek saatine geç kalmam sebebi ile dondurmalı kavun ve 1 muz oldu.