Bir Rüya: Olimpos / Antalya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jargondeath Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,258

jargondeath

Kamp II
Yer
ANKARA
Tatilim çeşitli sebeplerden ani ve hızlı bir şekilde önümde belirdi. Yol arkadaşlarıma tekliflerim ne yazzıkki acil çıkış sebebiyle olmusuzdu. Gene yalnız düşücektik yollara. Orasımı burasımı şurasımı derken. Rotayı Dayım 'ında tavsiyesiyle sadece adını ve ortamını kulaktan duyduğum olimposa çevrildi. Nasıl ne şekilde bir tatil olucaktı oda hazır değildi. Çadırı dayımdan alıp asıl büyük eksik olan Çanta için alışverişe çıktım. Zerrin (Ceranus) inde tavsisiyle 2. Kipada beni 70+20 Lt bir çanta bekliyordu ( bu arada Bana çantayı fellik fellik ararken eşlik eden Durmuş ve Hidayet ede teşekkür ederim sabırları yarenlikleri için ). Olurmu olmazmı etiketi yoktu fiyatı neydi derken makul bir fiyata aldım. Akşam 00:30 otobüsünden yer bulup biletide aldık ama daha çanta hazır değildi. Her şeyi bir yere toplama fikri makul geldi. Topladım ve sırasıyla yerleştirdim. 90 Ltreye sığamamıştım. Önem sıralaması yapma şansımda zaman kalmaması sebebi ile yoktu artık. Çantaya sığmıyanları apar topar bir poşete doldurup düştüm yola derken çantanın ağırlığı beni ürküttü. Zaman daralıyordu yola düşme zamanıydı. Adrenalin yakalamaya başladı. Durağa çıktım fakat rotada hata oluştu.

Derlemeden içimden geldiğince yazıyorum başımdan geçenleri. Şimdilik fotoğraflarla yetinin bakalım. :smiley:

Etiketler

Ynt: Bir Rüya: Olimpos / Antalya

Evet Fatih bu konuda ben şansızım. 2 hafta önce tatillde iken bir günümüzüde orda geçirme hayaliyle gittik.Olimpus da 30 dakika geçirdik.
Yüzmeyi bilmediğim halde nasıl olduysa orada sadece 15 dakika yüzebildim ve Türkiyenin en güzel denizi diyebilirim.
Benim çekemediğim fotoğrafları senden bekliyorum.

Olimpos sahili Kayalıklar sebebi ile 14:00 da batan güneş sahili tam olarak 19:00 da terkediyordu.
IMG_3911.jpg

Seslerin içinde sessizlik
IMG_3913.jpg

Kurumak ( Ağacın ucundaki doğal şekilde oluşan geğik figürü ilgi çekici )
IMG_3917.jpg

Gün batımı ve sen
IMG_3918.jpg

Bir tepeden olimpos koyu
IMG_3922.jpg

Sabah kalktığımda yeni çadır komşularımla sohpet etme fırsatım oldu. Nerden nereye sorusu çadırçı için cevaplar ve sorular bırakırmış onuda bu gezide öğrendik. ( Gidilmesi gereken yerler yada gidilmemesi gereken yerler hakkında ) Yanartaşda konutuğumuz yerlerdendi. Olimpostan yaya yoluyla yada vasıtayla ulaşılabilen bir yer. Ben yaya yolunu şeçtim. Biraz macaraydı şükür sağ salim döndüm ama yaya yolunu tavsiye etmiyorum. Gidiş dönüş saatleri açısındanda sıkıntılıydı. Birde benim gibi gün batımını sahilde uzanıp seyretmek yerine plaj kıyafetleri ve parmak arası terlikle gitmeye kalkarsanız hele hiç tavsiye etmiyorum. İşin Özü sahilde otururken aklıma geldi düştüm yola. İlk sorduğum kişiden aldığım cevap aslında gezinin sonundaki durumumu açıklar gibiydi. '' Abi sana gazı kim verdi. Çok uzak burdan nerdeyse 1 saatini alır. '' Aldırış etmedim o an için bu arada saat de 19:00 a yaklaşıyor. Sahilin diğer ucuna kadar yürüyüp. Ordan fotoğraf çekerek içeri süzüldüm. Yol başlangıcı araba yoluyla başladı. Ne yazıkki yol boyu sadece son virajda tabela vardı oda kime yarar. Belkide kimseyi yaya yoluyla ordan gider diye düşünmemiş olabilirler. Sora sora yoluma devam ettim. Bu arada parmak arası terlikler canıma okumaya başladı. Çıktık bir kerede yola az kaldı az kaldı diye telkinde bulunarak yürümeye ve sürekli her sapakta sormaya devam ediyorum. Sonrasında Likya yolu tabelası karşıladı beni dedim burdan gidicem herhalde ama ne yol ne patika var. yada vardı ben kaybettim parmak arası terlikler mayo ve tişörtle ve sırt çantamla yola devam ediyorum. Daha önceki bilgilere göre basamaklar olması gerekiyor fakat yoklar iyikide sabah konuşmuşum çadır komşularımla. Güzel bir kare çıktı sanırım Bir tepeden Olimposkoyu fotoğrafınıda bu kaybolma sırasında çektim. Geri dönmek zorunda kaldım tabiki yalnış yoldan. Yola diğer taraftan devam ettim yeni birilerini bulup sordum onlarda halime ve durumuma acıyıp '' daha çok yolun var '' dediler. Ben tabi halimi ayna olmaması sebebi ile göremediğim için durumun vehametinden haberim yok. Ne haldeysem artık durmadım devam ettim. Yere çıplak ayaklarka basmakta ayrı bir keyifti tabiki. Parmak arası terlikler canıma okumuştu yürüycek halim kalmadı ama yılmadım. Son sapakta yanartaş tabelası ve su iyi gelmişti. Yola sopamla devam ettim. Eskişehirli Ali abi ve ailesi halime açımış arabasıyla geçerken benide topallar görüp arabasına almıştı onada burdan sonsuz teşekkürler galiba varıcaktım. Azda olsa ayağımdaki yaralara derman oldu bu kısa araba yolculuğu . İndik arabadan ikinci yarayıda kapıda alınan 3 lira açtı. Kafa lambamı hazılayıp yola koyulduk. Yolun devamında ali abi ve ailesiyle 5 kişi olmuştuk. Yolda karşılaştıklarımız '' Allah sabır versin '' dedikçe bunun sebebini yolun sonundaki yorgunluktan anladık. Fotoğraf makineme sığmayan deniz manzarası Dolunaya 2 kala ve ateş oyunları süperdi. Biraz dinlenip geri dönüşe geçtik. Yolda bizde çıkanlara sabırlar dileyip. İnişimi kafa lambam ve el fenerimle tamamladık.

IMG_3924.jpg

IMG_3926.jpg

IMG_3928.jpg

IMG_3932.jpg

IMG_3934.jpg

Hikayenin devamı daha süper devam ediyim. Öncesinde Yanartaşın ortamından biraz bahsedelim. Yanartaş doğalgaz ve oksijenin birleştiği essiz manzaralı akşam görülmeden keşfettim denilmiycek bir yer. Tam yanında bulunan sandığım kadarıyla mabet yada tapınak yıkıntıları ve taş basamaklar burda daha önceden önemli bir uğrak yada tapınak noktası olduğunu düşündürdü. O dönemde doğalgazın keşfedilmemiş olmaması doğa olayını tanrılarla ilişkilendirilip kullanılmışda olabilir.

Konumu
800 - 900 m lik bir yükselme söz konusu basamaklar yüksek.
Olimpostan yada çıralıdan nasıl bir gezi olsa gidilirdi ?
Bence Yürüyerek bilen biriyle kalabalık bir grup olarak. Kişisel araçla yada Olimpostan kalkan servis araçlarıyla.
Kime sorsak ?
Yerli halkı olduğunuz düşündüğünüz kişilere
Ne zaman ?
Gün batımına 15-20 dakika kala tepede olucak şekilde. Dolunay zamanı hem inişte kafa lambası yoksa yardımcı olur hemde essiz bir manzara sunar.
Nasıl giyinsek ?
Ayakkabı treking yada spor olması iyi olur ama oraya kadar yürüncekse terlik kesinlikle tercih etmeyin . Şort ve kısa kollu vasıtayla gidilirse olabilir yürüncekse yürüyüşe uygun elbiseler olsa iyi olur. Basamaklardan çıkıldığı için herhangi bir yabani ot yok.
Yanımızda neler olmalı ?
'' Su '' Termos yada ufak pet şişe olabilir. Alışveriş yapılabilcek büfe ve kafeterya girişte var. Kafa lambası yada el feneri . Fenerde büfelerden kiralanıp yada alınabiliyor. Fotoğraf makinesi ( pili bitmiş yada hafızası dolmuş durumda değil tabiki ). Yürümek isteyenler için yol boyu karşılaştığım bir köpek oda bağlı olsada yanımızda hem çıkarken hemde yürürken 1 adet baton yada sopa olması iyi olur.
Ortam ?
Yol yorucusu olsada manzara, doğal bir sirkülasyonolan alevlerin dansı ve Ambiyans güzel.
Gitsekmi ?
Plajda oturmaktan keyifli. Macerayı sevenler için yürüyerek gitmek ayrı bir keyif. Çıralıdan daha yakın bu arada.
Ne olmasın ?
Kondisyon açışından zoru bir çıkış olması sebebi ile bu geziyi tamamlayamıyacağınızı düşüdüğünüz insanlar olmasın. Hem onlara hemde size eziyet oluyor. ( Yolda karşılaştığımız bir iki durum bu şekildeydi ) Aklınız geride karanlıkta bıraktığınız akrabalarınızda kalmasın. Hızlı bir çıkış ve iniş yapmak zorunda kalmayın.
İlginç ?
Yanında sucuk yada şiş götürüp bunları bu doğal ocaklarda pişirenler ( Ben görmedim ama kokulardan ve bu durumla karılaşıp bahsedenler oldu ) . Sigarayı burdaki ateşlerden yakıp ateşin gerçekliğini kontrol edenler.

Hikayenin devamı çok geç kalmam sebebi ile dönüş yolunu koşarak gene parmak arası terliklerle yaptım. Karşıdan gelen araçlardaki üzerlerine doğru gelen kırmızı ledlerin anlamını ilk bakışta anlıyamadılar. Plajda ve lokantadakilerde halime elimdeki sopaya, terlik sesine, sırtımdaki çantaya ve kafa lambalı genel halime şaşkın şaşkın bakanlar arasında yerlerini aldılar. Dönüşün geri kalan kısmını sahil tamamlandıktan sonra çıplak ayaklarla yapıp acımı biraz azalttım alışınca çıplak yürümek keyifli bile geldi. Dönüş sonu kendime hediyem ise yemek saatine geç kalmam sebebi ile dondurmalı kavun ve 1 muz oldu.

IMG_3935.jpg

IMG_3937.jpg

IMG_3941.jpg

IMG_3944.jpg

Düzenleme sürenin dolması sebebi ile fotoğrafların üstüne anlatımlarını yazamıyorum.

'' 4 '' fotoğraf setinin anlatımı;

Tarihin içinden geçip denize kadar uzanan ırmak. Denize girdikten sonrası duş almak için ideal. Aralarda dağlardan gelen ırmak kolları lokal havuzlar oluşturmuş. Ne yazıkki sadece bir gün tavsiye üzeri keşfettiğim bu keyifi herkese tavsiye ediyorum. Hava sıcakta olsa su soğuk olması sebebi ile önce vücut alıştırılıp ( Yüzü yıkamak, kolları ayakları ıslatlmak, vücudun önce ayakları sonra bele kadar olan kısım sonra diğer kısımları alıştıktan sonra girmekte fayda olucaktır.)

'' 5 '' fotoğraf setinin anlatımı;

Tarih ve doğanın içiçe görülebileceği bir mekan olimpos. Ne yazzıkki Olimposa aşık olmamın şaşkınlığı ile benim 1 haftam bu bölgeyi tam anlamıyla keşfetmeme yetmedi. Ormanlan içinde keşfedilicek ve fotoğraflanıcak çok yer mevcut olsada sadece deniz gidiş önüş güzergahındaki bu yol ve manzaralarını çekebildim paylaşmak istedim. Ve son kare ben ve tarih pek uymasakta en azından okulda öyleydi. Çok kare getiremedim anlıycağınız kusura kalmayın. Karelere sığıcak gibi değildi inanın heleki çırçır böcekleri oy oy oy .

'' 6 '' fotoğraf setinin anlatımı;

Çadırım ve komşu çadırları. Bilgi eksikliğiyle çıktığım yola bilgilenerek döndüm onlarıda paylaşalım dedim. Öncelikle her istediğiniz yere çadır atamıyoruz ve Çadır konaklama yapılabilicek yerler sınırlı. Bende Ada pansiyonun Çadır kurma yerinde Çadırımı kurdum. Soğuk duş, lavabo, masa, elektrik, taze incir ve dönüşümlü hamak ihtiyacımızı karşıladığımız bu yere bir kişi Çadır için 7,5 tl sabah kahfaltı olursa 12,5 tl Akşam yemeğide olursa 20 tl para ödedim. Yemekleri toplu olarak masalarda yada ayrı sedirlerde tüketilebiliyor. Aynı zamanda ağaç evlerde kalmakta mümkün gene bu pansiyonda. Pazarlık yapmayı unutmayın ama . Hamak doğal bir uyku makinasıydı günün her saati uzandığınızda uyku kollarını açmış sizi bekliyordu. Çırçır böcekleri bu bölgeyi istila etmiş durumda bir iki kuş türü ve Helikopter böcekleri olmasa yada ecelleriyle ölmeseler vay halimize. Ama gene biliyoruzki çırçır böcekleri bölgenin oksijen kalitesini gösteren verilerdendir. Arkada gözüken portakal bahçesi 1-2 ay sonra kokusuna doyulmuycak bir hal alıcaktı. Son kare gene ben yükümü bu sefer sırt çantama sığdırmış olmanın sevinci ve dostlardan ve mekandan ayrılmanın hüznüyle birleşince suratım çarşamba pazarı gibi olmuş halde Otobüsümün geçiceği yola çıkmak için servisi bekliyorum. Daha anlatıçak çok şey var. Devamı gelicek hani olimposu tam anlatmadın daha nereye gidiyosun der gibisiniz merak etmeyin dönicem.......

Fatih ,günün ve haftanın yorgunluğu üzerine bal tadında anlatımın ve güzel resimlerinle keyif alarak 15 dakika geçirmeme neden oldun teşekkürler....Olimposa gitme konusunda teredddütüm vardı;artık ilk fırsatta gitme kararı aldım...
Yazıların ve resimlerin bu kadar mı) :(

Ağustosta Fatih'le aynı dönemlerde oradaymışız.Gördüğüm en keyifli denizlerden birisi Olimpos.İnsanın sudan çıkası gelmiyor.Buruş buruş oluyosun öyle çıkıyosun. :DSonra git çayda duşunu al,kendine gel. ::smiley: ::smiley:Bence oraya bir kere gitmek yetmez.Gece hayatı,gürültü istemeyenlere Çıralı da kalın diyeceğim.Sessiz ,sakin.sahilden yürüyerek olimposa geçin.
Benden cazinane çektiğim bazı fotoları sizlerle paylaşayım.(Bazılarını videodan fotoğrafladım)
Çıralıdan olimposun girişi (Videodan)
[attachment=1]

Antik kentin sahilden görülen kısmı (Videodan)
[attachment=2]

[attachment=3]

P1030701.MOV_000018600.jpg

P1030702.MOV_000041133.jpg

P1030702.MOV_000072366.jpg

Mitolojik öyküye sahip Olimpos, sırtını Akdeniz'in manzarası doyulmaz güzellikteki Toros Dağlarına dayamış. Musa Dağı ve Tahtalı Dağı en yakın görüş alanınızda. Karaburun'dan başlayıp Olimpos'ta sona eren 3 km uzunluğundaki kumsala sahip.

P1030408c.JPG

P1030412c.JPG

Ceneviz Kalesine çıkarken
P1030418c.JPG

Ceneviz Kalesinden görünüş
P1030424c.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR