Bir Kaç Ufak Sıkıntı İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SelimKck Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,341

SelimKck

Ana Kamp
Yer
istanbul
Merhaba arkadaşlar ben aranıza bugün katıldım.Benim elimde Willys Cj-5 araç var ve aracımda bir kaç sıkıntı var bu konuda yardımlarınızı ve bilgileriniz bekliyorum sizden. Öncelikle aracımda gaza basarken yada ayağımı gazdan çektiğimde aracın alt kısmından tık diye bir ses geliyor yani bir parça bir yere vuruyor gibi bu ses neden kaynaklanıyor olabilir? Bir diğer sıkıntım ise aracımın ön ve arka arazi viteslerinden sürekli bir titreme sesi geliyor vitesleri elimle tuttuğumda ise aracımın alt kısmından (aracı 2 -3 ve 4üncü viteste kullanırken) yine bir sürtünme veya titreme sesi geliyor bu ses neden kaynaklanıyor olabilir? Son sıkıntım ise aracımın hararet yağ ve benzin göstergeleri çalışmıyor bağlantıları yapılı olduğu halde.(aracta ford taunus motor var) bu göstergeleri nasıl halledebilirim.Elektrikçiye gittiğimde elektrikçi hararet saatini civalı hararet kablosumu ne takılacak dedi yağ saatine ise tuzluya patlar yapmana gerek yok diyor yapmak için yağ mirşürü mü ne takkılması lazımmış motora o zaten var ama çatlak galiba yağ kaçağı veriyor bu mirşürü değiştirdiğimde yağ saati çalışır vaziyete gelirmi acaba. Şimdiden bilgilendirmeniz ve yardımlarınız için teşekkürler.

Etiketler
Baskalari daha iyi bilgi verir ama bana sanzumanda sorun var gibi geldi? Zaten anladigim kadariyla motor disinda sanziman da baska aracin sanzimani takilmis orjinal degil

Ynt: Bir Kaç Ufak Sıkıntı İçin Yardım

Aracı aldığım kişi şanzımanın orjinal olduğunu söyledi bana ne kadar doğru bilemiyorum tabi siz nasıl tahmin ediyorsunuz şanzımanın orjinal olmadığı peki

Merhaba Selim kardesim,bildiklerimi paylasmaya calisayim.
Gaza basma cekme esnasinda gelen sesler genelde sanziman kulaklarindandir.
Ya gevsemistir yada kulaklardan biri kirilmis olabilir.
Nadiren motor kulaklarindan birinde de problem olabilir.
Diger sorunuza gelince uyumsuzluk problemi olabilir.
Motorunuzun Taunus oldugunu biliyoruz.Belki tam eksende olmayabilir.
Bahsettiginiz titremenin sebebi bu olabilecegi gibi saft balanslarida olabilir.
Bu tur aksakliklarin farkli uygulamalar yapilan araclarda gorulmesi normaldir.
Titreme zamanla metali yorar ve kirilmasina yol acar.
Gostergeler icin ehil bir elektrikcide sorunun halledilecegini saniyorum.

Bilgilendirme için teşekkürler daha ilk aracım olduğu için sizlere danışmak iyi olur dedim

Doğrudur ama bendeki 4 ileri orjinal şanzıman araç 65 model olduğundan olabilir mi bi arkadaş araca uzatma var yada cj 6 o dedi ama 65 model Willys lar bu şekildeymiş

Merhaba, resminizdeki arac cj6 yani uzun sase de denir. onu diyen kisi de bendim diger mesajinizda, benim aracim cj3 oldugu icin cogu seyi bilirim, ama cj5-6 cok cok fazla bilgim yok, sizin arac sahibi olarak zamanla daha cok bilginiz olacaktir diye dusunuyorum.

1965 willysler bu sekilde uzunmus diye kim soyledi ise sakin fikrine guvenmeyin. 1965 senesinde cj3-b cj5 ve cj6 adinda uc ayri model uretiliyordu. nacizane fikrim internetten ogrenin bilgileri ingilizceniz varsa ulkemizdeki herkesin bir konuda fikri vardir ama bilgisi azdir hep kulaktan dolmadir.

Sanziman konusunda 6 silinmis motora gecildiginde opsionel olarak sunulmus diye bilgi buldum, ulkemizde de ayni sekilde mi bilgim yok, bence dusuk ihtimal ama olabilr.
fakat siz orjinal oldugunu peki nereden biliyorsunuz? en kolayi egilin altina sagina soluna numarasini bulun T90 mi T98 mi gibi.

Ben araç hakkındaki bilgilerini ilk sahibinden öğrendim tabi dediğiniz gibi kulaktan dolma bilgilerde olabilir aracı daha yeni aldığım için pek bi inceleme fırsatım olmadı inceledikten sonra herşeyini daha doğru şekilde öğrenicem dediğiniz gibi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR