Ynt: Bir Fotoğrafı Okumak - Geçmişin İzinde
Değerli Niğde Forumcuları, forum okuyucuları affınız sığınarak ben demek istedim ki;
Evet aynı kadın.
(Demek istedimki, evet bu hatun casus) Ne ilginçtir ki ?
(Buna rağmen) Hasankeyf'ten tutun,Midyata kadar bu coğrafyaya verdiği zararı unuttururcasına müthiş bir dokümantasyonu 100 yıl önce oluşturan bir casus.(
100 yıl önceki sistmetiğe ve dokümantasyona bakın, yani Padişahında Mustafa Kemal Atatürk'ü vatan ilanı ettiği dönemlere gelmek üzereyiz , hasta adamın coğrafyasındayız),Yani Daha detaylı "casusluk" belgeleri için "http://www.gerty.ncl.ac.uk/" sitesindeki Turkey bolümüne göz atmak yararlı olur.
(Kadın tüm ortadoğuda ve hatta afrikada cirit atmış Türkiye bölümü fotoğraf ve günlük arşivi içinde az bir yer oluşturuyor. Bizim tarihimizde az bir yer değil buna katılırım)Osmanlı döneminin Arabistanlı Lawrence den tutun da kendi kimliğini kaybeden her ulusun/devletin gerek kültürel, gerek askeri/ekonomik (artık siyasi üstyapı çehre değiştirdiği için ayrıca detaya girmedim Gülümseme)(
bunu da açıklamamamı isterseniz tek cümle dahili ve harici bedbahtların olacaktır diye başlar) zaaflarını kendi "milliyetçi" amaçları için varolan teknolojisiyle bugün bile bize kaynak oluşturacak şekilde detaylı kullanan/ işleyen bir casus...(
Yani dedim ki ulus kimliği ve aklını kullanan her ulus (Atatürk Devrimleri buna ve bu döneme en yakın örnektir,
tüm araçlarıyla kendi varlığını korumak ve geliştirmek için kendi "milliyetçi " kimliği içinde çaba gösterir/organize olur.Yani tüm organizması mevcut amaç için hareket eder.Sanayiside, ağzıda, kolu da, aklıda)
Dinamiktir.) Biz, ki onun/onların casusluk araçlarını, ülkesinin sanayi devrimi sonrası gerçekleştirdiği ürünlerini, ağzımız açık müzelerimizde sergileyip (Lawrence-*NSU *(
Lawrencenin motosikletinin markası) bence GS650(
benim yorumum) Gülümseme Haliç/Submarineye gelmeden solda)(
koç müzesine gönderme) biraz daha çağdaşlarıyla çamurda" camız mayısıyla" güreşecek kadar haşır neşir(
Sizin forumdan ilgiyle izlediğim off-road turlarınızdan birine gönderme ) olacak içselleştirebiliyorsak,(
Yani bugün Unimog larımıza , ingiliz land rover'larına amerikan jeep'lerine nasıl keyifle binip, eski casus araçlarını içeren müzeleri keyifle geziyorsak, bunu üreten, "eski düşmanlarımıza" bi yüklemde bulunmadan keyifle arazilerde çamurun, mayısın içinde boğuşuyorsak, onların atalarının kullandıkları araçlar vs ile hazırlanmış amacı başka bir emek ürününe karşıda önyargısız olmak gerektiğini, durumu olduğu gibi kabul edip, bundan sonraki olası tehditler için bu güzide ülkenin vatandaşları olarak tarihi tekerrür ettirmemeye dikkat etmenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.), bu ülkenin göbeğindeki, gerçekten bu ülkeye ve bu ülküye inandığı için rüştünü, casus bir kadının fotoğraflarıyla ispatlamaya çalışan(
demem odur ki, aradan 100 yıl geçtiği halde Anadolunun göbeğinde bir ilimizi halen dokümanter olarak bir ingiliz casusunun fotoğraflarıyla açıklamak zorunda kalıyorsak, bundan 100 yıl sonrada, google earth uydu görüntüleri ile yada eski U2 hava fotoğrafları ile torunlarımız belki aynı yazışmayı yapar, yani bizde oluşan bir doküman halen yok, aradan 100 yıl geçti). selçuklunun bile üşenmeyip kağnısının 4X
(manası 4X4 e gönderme) tekerini basıp, türbesini dikme nezaketini gösterdiği(
çok güzel selçuklu eserleri vardır kalesi ve hüdavent hatun türbesi, http://www.nigdeyardim.org/kultur.htm daha detaylı tarihi eserler için, malum kapadokya Niğdeye çok yakındır, gidilmeli görülmeli coğrafyaya gelip geçenin gözüyle bakıyoruz. ([font=Verdana[/font]]Yani elin casusunun fotoğrafı yüzünden 1 sayfalık yazının içeriğini göz ardı ettik, niğde'yede yazık ettik bari buyrun orda bi off-road safarisi yapalım ben çok uygun parkurlar olduğunu düşünüyorum, bi ziyaretle gözümüzle görelim) Bu sayfalarda rastladığım için çok mutluyum Niğde'ye. Ricam bu dili damağı şimdilerde kurumuş coğrafyayı,
(Niğde tüm iç anadolu gibi ciddi bir susuzlukla karşı karşıyadır.bir tek Kayardı bölgesi bir vaha gibi yemyeşil bir vadidir merkez ilçeyi kasederek betimliyorum.Bor daha yeşildir keza Fertek detaylarını mutlaka Emin bey iletecektir ) nezaketle selamlayalım, demrikazıkta arkadaşlarımızı konuklasa da.(
Dağcı bir çok arkadaşımızın, demirkazık tırmanışlarında orada ilelebet kaldığını buna rağmen yinede demirkazık tırmanışlarına ilginin asla azalmadığını anlatmak istedim) İç anadolunun, Park Ahmet'e kadar rengini koruyan elmasını,(
Park Ahmet Niğde'nin -Bu lakap şehir merkezine ilk defa ve bol şekilde güzel yeşil alanlar ve parklar kazandırması nedeniyle verilmiştir.Değerli Ahmet Oğuz Özmen 'e en içten sevgilerimi gönderiyorum.Bana göre çalışkan, dürüst üst üste epey bir dönem seçilmiş eski belediye başkanlarındandır. Elma'da eskiden niğde'yle beraber anılırdı, ünlüydü niğde elması, o dönemlere bi göndermeydi) kızartmak için bekleyen, zengininin bile görmeyeceği kadar utangaç, hava durumlarında gülüp kaçan bir ilimizde olsa da,(
burada doğuş gurubuna çatıyorum, sağolsunlar onlarda niğdelidir ama Rametli Ayhan Şahenk sonrasında azaldı ilgi grubun TV'lerinde sadece hava durumlarında bir gözükürdü, şimdi o da yok ) "casus belli" bu coğrafyada Gülümseme Memleketlerimden birine daha merhaba...
(Yani (Casus belli) yani savaş nedenimiz eski bir casus olmasın demek için kelime oyunu ile anlatmaya çalıştım, çok daha güncel tehditler var onları ciddiye alalım manasında) Sizleri saygıyla selamlıyorum.
Ps. Kesinlikle anlatmaya çalıştığım "bakış açısı" yada"esneklik" liberal bir bakış açısı değil, misak-ı milli'nin bir içecek markası sanıldığı şu günlerde ve Hasan İzzettin Dinamonun "Kutsal İsyan" da anlattığı bir heyecanla bu memlekete toz kondurmayız, ve bu sayfada sadece anlatılmaya çalışılan Niğde'ydi onun anlatımına küçük bir kaynak sağlayan casus değil. "Dedik ya, Vaaa dıda bis mi kullanmadık
)Tekrar saygılarımla,