Bir Bilene Soralım; Ucuz ve Pratik Tamiratlar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,487

Etiketler
2003 sonrası üretilen PSA grubu (Ducato, Jamper vb) araçlarda ( öncesinde olup olmadığını bilmiyorum.) darbe sensörü denilen bir parça var. Bu parçanın amacı araç kaza yaptığında aracın stop etmesini sağlamaktır.

Sert çukurlara girildiğinde bazende kendiliğinden devreye girer araç stop eder bazı elektrikli aksanlar çalışır ama araç çalışmaz. Bu nedenle araçta ateşleme problemi olduğunu düşünülerek ya yol yardım yada bir çekici çağırmaya düşünürsünüz benim gibi. Çözüm çok basittir sensörün üst orta kısmına basılarak ateşleme sisteminin kesilen elektriği devreye sokularak araç çalışır.

Bu parça 2003-2007 yılları arasında üretilen araçlarda akünün hemen yanında, 2007 ve sonrasında üretilen araçlarda ise torpido alt kısmı taban ilerisindedir.