Bilgi ve görüşlerinize ihtiyacım var.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gionni Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,732

Gionni

Ana Kamp
Yer
Ankara-İstanbul
Öncelikle herkese merhabalar. Epeydir aklımda şöyle hevesle ve şehvetle bineceğim, kendime ait, tipi hiç umurumda olmayacak, tercihen bol çamurlu ve tozlu bir off road aracına sahip olma fikri var. Mevcut olarak az biraz belki de yetmeyecek miktarda bir biriktirmişliğim var, tavsiyelere uyarak üzerine birşeyler koyabilirim belki.

Çok araştırdım, çok sordum soruşturdum ama her kafadan bir ses çıktığı için artık yoruldum. Birinin ak dediğine öbürü kara diyor, internetten bakıyorum x aracına 50 kişi kötü diyor 10 kişi iyi diyor, diğer yere bakıyorum 50 kişi iyi diyor 10 kişi kötü diyor, böyle bir dengesizlik var piyasada onun için artık sadece en çok önerilenleri listeme alıyorum.
Öncelik olarak, pektabiki çoğunlukla şehirde bineceğim ve pektabi vakti geldiğinde arazide de kullanacağım. Aile aracı olarak düşünmeyin, bencil zevkim sadece kendim için istiyorum. Öyle şaşalı, parıltılı lüks şeylerde gözüm yok. Sadece marka ve model olarak bütçeme uygun tavsiye istiyorum. Aklımda birçok marka/model var, hepsini yazmayayım fikirler değişebiliyor. En basit olarak; kolay kolay arıza çıkarmayacak, tamir, yedek parça sorunu yaşamayacağım, lpgli yada lpgsiz, düz vitesli, çok çok önerilen ve sevilen, sempatik bir araç arıyorum. Plastik camlı, tenteli off roadlar dahi ilgi alanıma giriyor :p Onun haricinde x5 gibi, crv hrv gibi efendi araçları sevmiyorum, o yüzden listede onları eleyelim. Bütçem tahmini olarak 8-10 bin lira birşeydir, hadi +5-6 bin daha koyarım en fazla. Bu fiyat dahilinde neler alabilirim, nelere gözatmamda fayda var? Ek olarak söyleyeyim, suziki grand vitara eski modellerinin ve azıcık süslenmiş lada niva'nın hastasıyım. Yine grand cheroke ve land rover'ın eski modellerini beğeniyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Etiketler

Ynt: Bilgi ve görüşlerinize ihtiyacım var.

Tam istediğim tiplerde işte bunlar. Yalnız çevreden duyduğum kadarıyla söylüyorum, 20 yaşını doldurmuş off roadlar yaramaz diyorlar, masrafları çok fazla oluyormuş. Şimdi eski model olduğu için bilmiyorum, almaya alınır ama yaşından dolayı ileride çıkarabileceği sorunlar ve maliyeti nasıl olur bilgim yok.

Merhaba,herkes yasadigi tecrube ve yakinlarinda yasanan tecrube kadar bilgiler verebilir.
1- Genis yelpazenizde yedek parca ve tamircilik hususlarini on plana almanizi tavsiye ederim.
2- Ikinci olarak yakit ve vergi gibi zaruri maliyetlerin size getiri ve goturusu hesaplanir.
3- Son olarak ne kadar konfor ve ne kadar hoplama ziplamayi dusunmek gerekecektir.
Bu durumda Land Rover(Range Rover Classic,Discovery 1,Defender,Series'ler),
Jeep(XJ,ZC,WJ,CJ),Suzuki(Vitara,Grand Vitara,Samurai),Lada Niva birinci maddeye girer.
Samurai,Vitara,Lada Niva ikinci maddedeki tercihler olur.
Ucuncu maddede ise konfor icin klima,power direksiyon gibi kistaslarda Vitara one cikar.
Zor kosullar ve bunlar icin yapilacak(hard offroad)harcamalarda parca vs hepsinde bulunur.
Butce olcusunde extreme araclar hazirlanabilir.Bu arada Toyota,saglamligini unutmayalim.
Bahsetmedigim Pajero,Daihatsu,Chevrolet,Nissan gibi bircok marka kotu degildir.
Sadece ulkemize yedek parca ve extreme parca girdisi digerleri kadar degildir.
Satin alirkende digerlerine gore daha fazla bedeller odemek gerekecektir.
Yillar icinde CJ3,CJ5,Niva,Vitara92 ve 98 modellerinin sahibi oldum.
Hard offroad degilse de mahalli yarislar,geziler,uzun yolculuklar yaptim.
Simdi Galloper ile Terrano II kullaniyoruz.Yakit fazla ama ikisininde yeri ayri,seviyorum.
Birisi gezmeklik,birisi daha acimadan kullanimlik.
Alacaginiz aracta kaportada curuklere ve mekanikte saglamliga baktirin.
20 yas konusuna takilmayin.Yasli ama dinc araclar da hala is gorur.
Iyi toplanmis,bakilmis bir yasli bir cok genc aractan iyi is cikarabilir.
Hatta, ne kadar az elektronik,o kadar az derttir.
Bir de kim cok pahali gicir gicir bir araci kirmaya kiyabilir ki?
Saatlerce yazsak,yada sayfalarca demek lazim,yetmez.
Her aracta artilar eksiler liste olur uzar.Buradan bildikleri dahilinde cok arkadas yardimci olacaktir.
Hayirlisi olsun.

Frontera sport lara bir bakın frontera sayfasından bilgi edinebilirsiniz.
hem yazzın üstü açılabilir.
her yerde tamirini yaptırabilirsiniz parça sıkıntısı yaşamassınız .
saygılar

genel olarak sorulan soruların cevapları çok geniş yelpazeye yayılır
herkes kullandığını ya da tadı damağında kalanı över tavsiye eder,
mesela birisi ilk defa bir CJ ye biner hayran olur tavsiye eder, bir diğeri 2 sene binmiş kötü şansı dolayısıyla tavsiye etmez uzak dur der, bir diğeri ise yıllarca CJ ye biner aracı bakımlı olduğu için yıllarca sorun yaşamaz tavsiye eder
sonuç olarak sadece CJ yi ele alırsak bile bir sürü kullanıcı yorumu çıkar ki siz genel bir marka model tavsiyesi istiyorsunuz, verilen tavsiyelerin sizi memnun edeceği de mualla

benim nacizane fikrim tercihinizi bir kaç modele indirin ve bunların size maliyetlerini (yakıt, parça, vergi,,, ) hesaplayarak size en uygununu seçin

Selamlar Sn.Cihan bey arkadaşların yorumları gayet makul ve yerinde hepsinede teşekürler.Eyer düşünürseniz sizin ihtiyacınızı karşılayacak ve tamamıyla düşüncelerinize uyan, 98 Model ama 2000 eylül trafiğe çıkışlı Bir suzuki samurai var bende.tahminimce piyasada en temizlerinden biri.İllada iddia etmiyorum ama ben daha temizini görmedim.bir kuruş masrafı olmayan vede uzun muddet binilecek bir arac.fityatı da size uygun.siz yaklaşık olarak 16 bin e çıkacak bir araca bakıyorsunuz.Arkadaşlar bilir.bu tür aracların görünmeyen bazı masrafları çıkar.Ben 5bucuk liraya Anadoludan ist.agetirdiğim92 model bir samuraiiyi çok temiz olmasına rağmen 7bin daha harcadım,halada standart hale getiremedim.gelmesi içinde en az bir dört, beş bin lira daha yer ,Bende o yüzden ara verdim.Bu bir örnekti,bunları çoğalta biliriz.Sitedeki arkadaşların buna benzer bir sürü yaşanmışlakları vardır.mesele uzar gider.Hulasasına gelirsem.sizin böyle bir niyetiniz varsa arayın görüşelim.Fiyatım ise 18 500 liradır.Sahibinden.com da ilanlarda ama şuan ilan numarası aklımda değil.Bizim sitede Gezenbilir de samurai diye aratırsanız orada da var.ticari olarak bakmıyorum. bu işide yapmıyorum 4 beş senedir heratarfı yorulmadan aradım durdum.kısa bir sürede de 2 tane samurai buldum ve aldım.şimdide birini satmak durumundayım,mesele böyle.umarım aradığınızı bulursunuz.İyi paylaşımlar.

bendeki samurai nin ilan nosu s...com daki. 88480324 böyle isterseniz bakabilirsiniz.

En basit olarak; kolay kolay arıza çıkarmayacak, tamir, yedek parça sorunu yaşamayacağım, lpgli yada lpgsiz, düz vitesli, çok çok önerilen ve sevilen, sempatik bir araç arıyorum.

oyle bır arac varmı acaba ???

Ynt: Bilgi Ve Görüşlerinize İhtiyacım Var.

Vazcaydım bu planımdan. Etimi de budumu da aşıyor bu off road mevzusu çok daha derin araştırdım. Şimdilerde eski bisiklet ruhum canlandı, bisiklet ile gezip tozmayı düşünüyorum, daha bir samimi geliyor bu fikir. Önce pere lazım pere. Pere işini halledince güzel bir bisiklet ile uzak doğu turu yapıp geri dönmemeyi düşünüyorum. Muhtemelen beni Nepal taraflarında bulabilirsiniz. O değil de bir insan 10 yıl boyunca aynı şeyi hayal edip nasıl uygulamaya geçemez onu anlayamıyorum. Neyse cevaplar için teşekkürler tekrar, yordum sizi :p

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri