BF Goodrich Lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkerkul Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,021

ilkerkul

Kamp I
Yer
İSTANBUL
Web
www.ilkerkul.com
Merhaba,

Herkes benim gibi sorun yaşadı mı bilmiyorum ama nereye sorduysam BF Goodrich 215 75 15 AT lastik diye, bana yok ve ne zaman geleceğini de bilmiyoruz diye cevap verdiler. Fiyatını sorduğumda ise 220,00 TL/adet olarak yanıt aldım. Hatta şu anda ellerinde olmadığını ve yeni gelecek malın da daha yüksek fiyattan olabileceğini özellikle belirttiler.

Tüm bayiilerde aynı sorunu yaşayınca bunun bir pazarlama taktiği olabileceği aklıma geldi. Yani kış gelmişti. 4x4 araç sahipleri de aynı zamanda ballı müşteri gibi..:(

Dursun ustayı çoğunuz tanırsınız (reis28). Bana bir lastikçi önerdi. Telefon açtım.
Birel Servis. Michelin bayii. Sefaköy. Hayrullah ŞENCAN
0212 541 09 66 - 0537 661 94 03

Elinde olmadığnı ama merkeze sipariş verdiğinde iki günde kendisinde olabileceğini söylemişti. Üstelik fiyatı da 190,00 TL. Şaşırdım. Emin misiniz dedim. Çünkü kime sorduysam 220,00 TL den bahsediyordu ve ellerinde yoktu.

Tamam diyip siparişimi verdim. Dün akşam saat 21:00'de benim için dükkanını açtı ve montajını yaptı. Lastikler eski de değildi. Üretim tarihi 2009'un 46. haftası...:smiley: Zaten özellikle söylemiştim kendisine, bir seneden yaşlı lastik almam diye.

Beni şaşırtan ikinci konu ise bizi daha çok ilgilendiriyor. Firma çok güzel bir hizmet veriyor. O da yazlık lastiklerinizi uygun koşullarda saklamak. Yani kışlık lastiklerinizi takıyorsunuz yazlık lastiklerinizi oraya bırakıp aynı işlemin tersini yaz başlayınca yapıyorsunuz. Hatta bir müşterisi Cuma akşam MT lastiklerini, Pazartesi sabahı da AT lastiklerini yeniden taktırıyormuş..:smiley: Belki birçok firma bu uygulamaya başladı. Belki ben ilk defa karşılaşıyorum ama hem fiyat uygunluğu, hem güler yüzü, hem kaliteli işçiliği hem de lastikleri ücretsiz depolama hizmeti ile hepimiz için iyi bir seçenek diye düşünüyorum.

Selamlar.

İlker KÜL

Etiketler
Ynt: BF Goodrich Lastik

Bizde adetini 200'e almıştık 40 lira zarar etmişiz :smiley: ebatlarını bilmiyorum ancak bfgoodrick all-terrain T/A ;) gerçekten güzel yol tutuşuna hastayım, yokuş aşağı (hafif eğimde) frene basmaya gerek yok lastikler aracı tutuyor :D ürünü bulma konusunda hiç sıkıntı çekmedik, direk buradaki tavsiyelerden yola çıkarak gittim satış mağazalarına sordum var dediler direk aldık ;)

ByEscobar' Alıntı:
Bizde adetini 200'e almıştık 40 lira zarar etmişiz :smiley: ebatlarını bilmiyorum ancak bfgoodrick all-terrain T/A ;) gerçekten güzel yol tutuşuna hastayım, yokuş aşağı (hafif eğimde) frene basmaya gerek yok lastikler aracı tutuyor :D ürünü bulma konusunda hiç sıkıntı çekmedik, direk buradaki tavsiyelerden yola çıkarak gittim satış mağazalarına sordum var dediler direk aldık ;)

O zaman lastiği bulma sorununu sadece ben yaşadım sanırım. Ya da sizin aldığınız zamanda stok sorunu yoktu.
Bu arada yanlışlık olmasın belki zarar etmemişsinizdir. Sonuçta lstik ebatları büyüdükçe fiyat ona göre yükseliyor.

evet haklı olabilirsiniz ancak ben ebatları bilmiyorum :smiley: size resmini göstereyim anlarsınız :smiley: bu arada evet biz aldığımızda stoklar tükenmemiştir biz alalı yaklaşık 2 ay olmuştu :smiley:

Lastikler:
18652_1290703235072_1454973271_796531_3824708_n.jpg

18652_1290703275073_1454973271_796532_2003632_n.jpg

ByEscobar' Alıntı:
evet haklı olabilirsiniz ancak ben ebatları bilmiyorum :smiley: size resmini göstereyim anlarsınız :smiley: bu arada evet biz aldığımızda stoklar tükenmemiştir biz alalı yaklaşık 2 ay olmuştu :smiley:

Buradan ölçüleri anlamam biraz zor gibi ama sanırım bir gömlek büyükler...:smiley:

Ynt: BF GOODRICH LASTİK

:D Ben sizinkilerin büyük olduğunu tahmin ederek benimkilerin küçüklüğünü anlayın diye koymuştum ancak neyse :smiley: bu ölçüleri öğreniyorum (kendi aracımın ölçülerini) ama hep unutuyorum :D kusura bakmayın :D her neyse sonuç olarak lastikler gerçekten tavsiye edilen güzel lastikler, zaten benim araca daha büyüğü olmaz :D

Arkadaslar sorumu, ilk kez bir 4x4 surucusu olmama verin lutfen.

Benim aracim 2000 Opel Frontera 2,2 DTI ve simdilik % 95 asfalt surusu yapacagimi saniyorum. Dolayisiyla bana lastik satan arkadasin onerisi olan, BF Goodrich All-Terrain T/A'yi sizler de onaylar ve onerir misiniz? Asfalt surusunde rahatsiz eder mi, ederse yol tutusu ve konforu yonunden ne onerirsiniz?

Biliyorum belki cok acemi sorular ama idare edin artik lutfen. :-[

VAP' Alıntı:
Arkadaslar sorumu, ilk kez bir 4x4 surucusu olmama verin lutfen.

Benim aracim 2000 Opel Frontera 2,2 DTI ve simdilik % 95 asfalt surusu yapacagimi saniyorum. Dolayisiyla bana lastik satan arkadasin onerisi olan, BF Goodrich All-Terrain T/A'yi sizler de onaylar ve onerir misiniz? Asfalt surusunde rahatsiz eder mi, ederse yol tutusu ve konforu yonunden ne onerirsiniz?

Biliyorum belki cok acemi sorular ama idare edin artik lutfen. :-[

Forumları araştırırsanız bu konu hakkında çok yazı bulursunuz. Ben de buradaki forumlar sayesinde BF Goodrich almaya karar verdim. 2 gündür kullanıyorum. Asfalt performansı oldukça iyi. Kesinlikle tavsiye ederim. Ama yine de kullanım alanlarınızı iyi belirlemeniz açısından gene de araştırın derim. Yani %95 asfalt diyorsanız %5 için neden All-Terrain sorusunun cevabını bulmalısınız.

Selamlar.

ilkerkul' Alıntı:
Forumları araştırırsanız bu konu hakkında çok yazı bulursunuz. Ben de buradaki forumlar sayesinde BF Goodrich almaya karar verdim. 2 gündür kullanıyorum. Asfalt performansı oldukça iyi. Kesinlikle tavsiye ederim. Ama yine de kullanım alanlarınızı iyi belirlemeniz açısından gene de araştırın derim. Yani %95 asfalt diyorsanız %5 için neden All-Terrain sorusunun cevabını bulmalısınız.

Selamlar.
Iste ben de bu sebeple "Asfalt surusunde rahatsiz eder mi, ederse yol tutusu ve konforu yonunden ne onerirsiniz?" diye sordum en sonunda Ilker arkadasim. Yani bana asfaltta kullanmak, ama yol tutusu ve de konforu olan lastik olarak ne onerirsiniz? Veya bir oneriniz var mi? ???

ilkerkul' Alıntı:

Selamlar.

aslında bu sorunun cevabı basit, %95 lik asfalt kısımda neredeyse her lastik iyi kötü performans versede yol alabilirsiniz biraz dikkatle. Ama %5 lik arazi kısmına yol lastiği ile girdiğinizde hiç girmeyin daha iyi. Yoldan çıkarsınız, çamura batarsınız, istediğiniz yere gidemezsiniz vs vs. Bu nedenle arazi kullanımınız %5 ise bile o %5 için bile asfalt kullanımından ödünler vererek azda olsa arazide hayatınızı kolaylaştırıcak bir lastik almak mantıklıdır. Yok ben araziye hiç girmem sadece şehirde kullanıcam yada köy yollarında diyorsanız o zaman dediğiniz gibi AT almaya bile gerek yok. Ayrıca sozettiğiniz lastik AT ve asfaltta oldukça sorunsuz, MT lastik sözkonusu olsa o zaman karar vermek daha zor.

Selamlar

Tempus' Alıntı:
aslında bu sorunun cevabı basit, %95 lik asfalt kısımda neredeyse her lastik iyi kötü performans versede yol alabilirsiniz biraz dikkatle. Ama %5 lik arazi kısmına yol lastiği ile girdiğinizde hiç girmeyin daha iyi. Yoldan çıkarsınız, çamura batarsınız, istediğiniz yere gidemezsiniz vs vs. Bu nedenle arazi kullanımınız %5 ise bile o %5 için bile asfalt kullanımından ödünler vererek azda olsa arazide hayatınızı kolaylaştırıcak bir lastik almak mantıklıdır. Yok ben araziye hiç girmem sadece şehirde kullanıcam yada köy yollarında diyorsanız o zaman dediğiniz gibi AT almaya bile gerek yok. Ayrıca sozettiğiniz lastik AT ve asfaltta oldukça sorunsuz, MT lastik sözkonusu olsa o zaman karar vermek daha zor.
Selamlar
Evet evet Kursat bey, aynen dediginiz gibi. %5 ancak koy stabilize yollarina girerim, daha fazlasi benim icin risk artik.
Bu durumda eger yanlis anlamadiysam, bu BF Goodrich All-Terrain T/A uygun oluyor yani? ::smiley:

İlker lastiklerin hayırlı olsun iyi günlerde kullan

VAP' Alıntı:
Evet evet Kursat bey, aynen dediginiz gibi. %5 ancak koy stabilize yollarina girerim, daha fazlasi benim icin risk artik.
Bu durumda eger yanlis anlamadiysam, bu BF Goodrich All-Terrain T/A uygun oluyor yani? ::smiley:

sizede BF Goodrich All-Terrain T/A bu lastikleri kesinlikle tafsiye ederim memnun kalırsınız lakin yazın imkanınız varsa kulanmayın yazlık kışlık olarak iki takım yapın

reis28' Alıntı:
İlker lastiklerin hayırlı olsun iyi günlerde kullan

sizede BF Goodrich All-Terrain T/A bu lastikleri kesinlikle tafsiye ederim memnun kalırsınız lakin yazın imkanınız varsa kulanmayın yazlık kışlık olarak iki takım yapın
Dursun beycigim cok tesekkurler bu kiymetli bilgilendirmene. Ancak merakimdan ve ogrenmek istedigim icin sormadan gecemeyecegim;
a) Niye yazin olmaz?
b) Olmuyor ise yerine hangi lastigi benim gibi asfalt kullanicisina guvenlik ve konfor saglar bicimde onerirsin?

VAP' Alıntı:
Dursun beycigim cok tesekkurler bu kiymetli bilgilendirmene. Ancak merakimdan ve ogrenmek istedigim icin sormadan gecemeyecegim;
a) Niye yazin olmaz?
b) Olmuyor ise yerine hangi lastigi benim gibi asfalt kullanicisina guvenlik ve konfor saglar bicimde onerirsin?

BF yi yaz kış kulana bilirsiniz lakin hamurunun yumşaklıgından yazın biraz daha fazla aşınır. Dört mevsim lastik kulanırsanız bf lerinizin ömrü daha uzun olur kullanmasanızda BF ler yaz kış kulana bilirsiniz

Abi Gönül rahatlığıyla alabilirsen asfalt, kar farketmez lastikler harika yukarıdada yazmıştım şu öneriyi tekrar yazıyorum: "Yokuş aşşağıya kırmızı ışıkta duruyoruz (az eğimli yerde) frene basmaya gerek yok, tekerler aracı tutuyor :D öyle güzel bişey yani lastikler farika tavsiye ederim ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR