Bf Goodrıch Lastik Nereden Bulurum?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aydz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,004

Aydz

Ana Kamp
Yer
Istanbul
Merhaba,

Suzuki Grand Vitara 5 kapı modelde kullanmak üzere 225 70 / R16 BF Goodrich T/A Ko 102R lastik aramaktayım. Bu lastiklerden 390 TL civarı buldum ancak lastikler bayide olmasına rağmen 2011 Aralık üretimi yani 2,5 yaşındalar. Çok fazla km. yapıyor olsam mesela senede 20-30.000km gibi hiç düşünmez alırdım zira 2 senede zaten 40.000 km üstünde kullanmış olur ve max. faydayı sağlamış olurdum. Senede en fazla 10.000km yapan biri olarak daha yeni üretim nereden bulabilirim?

Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Ynt: Bf Goodrıch Lastik Nereden Bulurum?

İkitelli gün-ca otomotiv veysel bey .ben ordan almıştım geçen sene.

Merhaba degrente Olcay Otomotiv i salı günü tesadüfen bulup konuşmuştum elinde 2013 ikinci yarısı üretimi olarak mevcut. devit3 Gün-Can otomotiv i de mutlaka arayıp görüşeceğim, belki daha yeni veya uygun fiyatlı bulurum.

Bu arada hazır konusu açılmışken BF Goodrich kullananlar düşüncelerini de paylaşırsa sevinirim.

Bilgiler için teşekkürler.

8-9 aydır kullanıyorum taktırmadan önce asfaltta çok ses yaparmı diye düşünmüştüm ama rahatsız edici bir durum yok, bu sene sadece bir gün karda kullanabildim gayet başarılıydı. Her koşulda başarılı görünüyor memnunum lastiklerden tavsiye ederim. A/T modeli var bende aracım da grand Vitara 3k.

Merhaba,235/75/15 A/T olanı kullanıyorum.
Yaklaşık 40.000 km den fazla oldu.
Asfaltta ses uğultu vs gibi bir sıkıntı yok.
Fakat bazı A/T lastiklere göre daha dikkatli olunmalı.
%50-50 asfalt arazi paylaşımı var.

Daha önce Bridgestone kullanıyordum.
BF lerde asfaltta daha dikkatli olmam gerekiyor.
Arazide Bridgestone A/T den daha başarılılar.
Karlı yollarda 4H pozisyonda çok memnun kaldım.
Aracım Terrano II dizel manuel üç kapı.

Merhaba , izlenimlerin paylaşılması güzel, aylardır bu lastik hakkındaki yorumları takip etmeye çalışıyorum, yine de insanın alıp kendi kullanması gibisi yok. Lastiklerin hep sesli olduğu söylenir ancak bu kişiden kişiye değişiyor. Kimisi sesli bulurken kimisi abartılacak bir durumun olmadığını söylüyor. Ben de biraz sesli ancak abartılacak kadar oldmadığnı düşünüyorum.

BF Goodrich in met edilen en önemli özelliği her koşulda başarılı olması, yani asfalt yolda giderken bir anda toprak yola girebilmesi... Tabii hepsi bir arada olunca her koşulda mükemmelini beklemek yersiz. Elbette asfaltta viraja girerken, ıslak veya yarı ıslak zeminde bir asfalt lastiği kadar iyi olamaz. Eski aracım Jimny ile uzun yolda sürekli 120km. ile giderken zaman zaman 140km. ye çıktığım olurdu. Grand Vitara 5 kapıdan beklentim ise kuru ve görece az virajlı bir asfalt yolda (otoban) sürekli 140km. ile gidebilmek nadiren de olsa biraz üstüne çıkabilmektir. Sanırım bu noktada BF Goodrichler yeterince güven verecektir.

Herkese verdiği bilgiler için teşekkürler.

Gün-Can Otomotivi aradım ellerinde lastik olduğunu söylediler, bakalim haftaya ikisinden birine bir ziyaret yapacağım. Bilgilendirme için teşekkürler.

Selam lastikleri gecen hafta Oltay otomotivden aldim, kimisi 2014 ocak uretimi kimisi 2013 ekim, sıkıntı yok.

Lastiklerin sesli ve zor balans olması gibi kronik sorunları var, ilk izlenim olarak iki adedin 40-70gr. araliğinda balans tutarken diğer ikisinin 130-140gr. ağırlık istmesi hoşuma gitmedi.

Suzuki jantlarında normalde hem iç çember üstünde kanca ile ağırlık hem de jant içine yüzeye yapıştırma olarak ağırlık vardı, balans yapılırken sadece iç yüzeye yapıştırma yapıldı. Belki çemberden de faydalanılsa daha iyi olur. Biraz ısrar ettim ve lastikleri söndürüp biraz çevirdikten sonra tekrar denediklerinde ağırlık ihtiyacı 140 yerine 120 gr. ve 135 yerine 70gr.a indi, daha da iyi olur biraz kullandıktan sonra tekrar yaptrımakta fayda var.

Ses olayına gelince tahminimden fazla olduğunu söylemeliyim, zamanla alışırsam ne ala. Merak edenler için en kabasından kar lastiği sesi diyebilirim. 60km./s hıza kadar bir durum yok 80km./s. de ses duyuluyor. Ne açık cam ne de radyo dinlemek sesi bastıramıyor. Yabancı forumlarda asfalt kullanımı için 40 üstünde basılan havanın sesi azalttığını okumuştum, bir ara deneyeceğim.

Şimdilik böyle, selamlar.

Merhaba,40 hava ile aracınız tahta payton tekerleği takılmışa benzer.
Ne viraj ne de tırmanma güvenliğiniz pek kalmaz.
Dolayısıyla aracınızı da oldukça çabuk dökersiniz.

Lastik sesini keseyim derken çok tangırtılı bir aracınız olur.
Gerçi oldukça iyi bir yakıt tasarrufu sağlayacağınız gerçektir.
O durumda çok dikkatli sürmenizi tavsiye ederim.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
cekmeceli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR