Kumsalda,kırda,evde oyuncak arabaya zorlu parkur hazırlayıp oynadığım günlerden bugünedek süregelen araç merakımın niravanasına ulaştım ve bir DEFENDER aldım. Defenderı aldığım Önder bey üslendiği ulvi görevini sarı kızım diye hitap ettiği, aralarında gönül bağının olduğu aşikar olan aracıyla beraber yapıyordu. Sarıkızından her ne kadar ayrılmak istemesede zaman ayıramadığı için elindeki bayrağı hakkıyla taşıyacağına inandığı birine verdi. Aracımı böyle bir defender sevdalısından almak beni ayrıca onore etti.
Defenderı seviyordum fakat araç toplama ve offroad aracı yapma konusunda hiçbir fikrim yoktu taki gezenbilir'e rastlayana kadar. Uzun zamandır sitedeki yazıları okuyorum çok şey öğrendiğime inanıyorum ama öğrendiklerimin de devede kulak olduğunu biliyorum. Sizlerin değerli bilgi ve fikirlerinizi esirgemeyeceğinizi umarak üçgün önce araç yapımı için startı verdim aşama aşama fotoğraflarıyla beraber sizlerle paylaşacağım.
Araçta yapmak istediğim değişiklikleri,modifiyeleri kısaca sıralarsam
1- Kaporta (araç uzun süre kullanılmadığından kapılar ve kapı direkleri çürümüş)
2- Boya değişikliği (Her ne kadar Önder beyle bu konuda uzlaşamasakta) mat siyah düşünüyorum.
3- Isı ve ses izolasyonu
4- Detroit marka ön arka kilit.
5- 9000 lb yada üstü bir vinç
6- Uygun bulabilirsem motor ve şanzıman değişikliği
Defenderı seviyordum fakat araç toplama ve offroad aracı yapma konusunda hiçbir fikrim yoktu taki gezenbilir'e rastlayana kadar. Uzun zamandır sitedeki yazıları okuyorum çok şey öğrendiğime inanıyorum ama öğrendiklerimin de devede kulak olduğunu biliyorum. Sizlerin değerli bilgi ve fikirlerinizi esirgemeyeceğinizi umarak üçgün önce araç yapımı için startı verdim aşama aşama fotoğraflarıyla beraber sizlerle paylaşacağım.
Araçta yapmak istediğim değişiklikleri,modifiyeleri kısaca sıralarsam
1- Kaporta (araç uzun süre kullanılmadığından kapılar ve kapı direkleri çürümüş)
2- Boya değişikliği (Her ne kadar Önder beyle bu konuda uzlaşamasakta) mat siyah düşünüyorum.
3- Isı ve ses izolasyonu
4- Detroit marka ön arka kilit.
5- 9000 lb yada üstü bir vinç
6- Uygun bulabilirsem motor ve şanzıman değişikliği