benzin göstergesi yardım lütfen!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bikerboi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,952

bikerboi

Ana Kamp
Yer
Beykoz
selamlar 73 model cj5 sahibiyim. Aldığım günden beri kadranın içindeki benzin göstergesi ve hararet göstergesi çalışmıyor. Kadran da oldukça eski fakat hiz göstergesi ve kilometre sayacı çalıştığı için değiştirme konusunda çok istekli değilim. Benden önceki sahibi bu sebeple kararet göstergesini harici olarak kullanmış fakat tahminimce aracı tüpte kullandığı için benzin göstergesi taktırma gereği duymamış. Fakat ben geçtiğimiz günlerde LPGden kurtuldum artık benzine geçtim. Bu yüzden benzin göstergesine ihtiyaç duyuyorum. Yalnız depomdaki şamandıradan da şüpheliyiz. Şimdi sorularımı sıralıyorum:

1. Sorun sadece göstergeden mi kaynaklanıyodur (göstergenin çalışmadığına eminiz elektrik verdiğimizde kıpırdamıyor bile) yoksa şamandırada da sorun olabilir mi?

2. Ufak bir araştırma yaptım fakat maalesef devir saatinden başka bir göstergeye ulaşamadım. İstanbulda harici benzin göstergesi bulabilir miyim?

3. Yurtdışında bir sitede (http://www.civilianjeep.info/Strenk/Gauge%20web%20page/QuickFacts.htm) şamadıranın depo doluyken 10ohm ,boşken 73ohm akım verdiği yazıyor. Bu veriler doğru mudur? Doğruysa bu akımlarda çalışan herhengi bir harici gösterge alabilir miyim? (ebayde birkaç tane buldum örneğin http://www.autoaccessoriesgarage.com/Gauges/Autometer-Phantom-Series-Gauges bu sitede mevcut)

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: benzin göstergesi yardım lütfen!!

bikerboi' Alıntı:
selamlar 73 model cj5 sahibiyim. Aldığım günden beri kadranın içindeki benzin göstergesi ve hararet göstergesi çalışmıyor. Kadran da oldukça eski fakat hiz göstergesi ve kilometre sayacı çalıştığı için değiştirme konusunda çok istekli değilim. Benden önceki sahibi bu sebeple kararet göstergesini harici olarak kullanmış fakat tahminimce aracı tüpte kullandığı için benzin göstergesi taktırma gereği duymamış. Fakat ben geçtiğimiz günlerde LPGden kurtuldum artık benzine geçtim. Bu yüzden benzin göstergesine ihtiyaç duyuyorum. Yalnız depomdaki şamandıradan da şüpheliyiz. Şimdi sorularımı sıralıyorum:

1. Sorun sadece göstergeden mi kaynaklanıyodur (göstergenin çalışmadığına eminiz elektrik verdiğimizde kıpırdamıyor bile) yoksa şamandırada da sorun olabilir mi?

2. Ufak bir araştırma yaptım fakat maalesef devir saatinden başka bir göstergeye ulaşamadım. İstanbulda harici benzin göstergesi bulabilir miyim?

3. Yurtdışında bir sitede (http://www.civilianjeep.info/Strenk/Gauge%20web%20page/QuickFacts.htm) şamadıranın depo doluyken 10ohm ,boşken 73ohm akım verdiği yazıyor. Bu veriler doğru mudur? Doğruysa bu akımlarda çalışan herhengi bir harici gösterge alabilir miyim? (ebayde birkaç tane buldum örneğin http://www.autoaccessoriesgarage.com/Gauges/Autometer-Phantom-Series-Gauges bu sitede mevcut)

Şimdiden çok teşekkür ederim.

http://www.jeeptech.com/electrical/gauges/index.html

Bu sayfada depo göstergesinin çalışıp çalışmadığını veya sorunun nerden kaynaklandığını anlamak için bazı basit testler var. Ayrıca depo göstergesi hararet göstergesi ile birlikte çalışır. Aradaki jumper'ı da kontrol etmen lazım.

[attachment=1]

Bildiğim kadarıyla eğer depodaki sender'ın ve göstergenin sargı tellerinde kopukluk yoksa tamiri mümkün. Öyle olsa bile zamanı olan iyi bir otoelektrikçi az bir sapmayla her ikisini de çalışır hale getirebilir. Önemli olan önce arızanın yerini bulmak. Benim dört yıl önce sender'ın şamandrası delindi. Şamandra bulamadığım için komple değiştirdim. Orijinalini izmirde kolayca buldum. Senin arıza sender'daysa, şamandra sağlamsa veya bulabilirim dersen bendeki ana parçayı gönderebilirim.

Image1.jpg

hararet müşürüne giden kabloyu çıkarıp şaseye degdirerek içerden göstergeyi kontrol edin sona dayanıyorsa müşür sorununuz vardır
her seri göstergeyle her seri müşür farklılık göstermekde uyum sasaglamamakda

evedilaz' Alıntı:
hararet müşürüne giden kabloyu çıkarıp şaseye degdirerek içerden göstergeyi kontrol edin sona dayanıyorsa müşür sorununuz vardır
her seri göstergeyle her seri müşür farklılık göstermekde uyum sasaglamamakda
Hayır benzin göstergesinde de hararet göstergesinde de hiç bir yaşam belirtisi yok. Ama sorunum benzinle zaten hararet göstergesinin harici olanı önpanele takılmış, saat gibi çalışıyor bir sorun yok.

cj lerde benzin ve hararet saatinin iç sargısı ince olduğu için çok hassas direk elektrik verilirse hemen yanar ve birebir uyumlu müşür ve şamandıra kullanılmazsa doğru göstermez bizde genelde birbirine en yakın saat ve şamandırayı kullanmaya çalışıyoruz fakat her ne kadar da olsa depo fullken gösterge 3 çeyrk gösteriyo boşken boşu gösteriyor yani birebir gösteren olmuyor bu şekilde isterseniz elimizde mevcut saat ve şamandıra var. Benzin ve hararet saaatinizde oynama yoksa içi muhakkak yanıktır genellikle yanlış bağlantıdan yanar elektrikçiniz daha önce bu işten yapmadıysa yeni alacağınız saatleri bağlarken sıkıntı çekebilir. isterseniz bizim elektrikçiden bağlantısının sistemini öğrenebilirsiniz ....

detaylı bilgi için 0533 475 68 vya 0312 394 16 62 den ulaşabilirsiniz ...
iyi günler....

Gösterge ve depo şamandırasının orjinalini bulabilirsiniz. Anadolu yakasında iseniz Bostancıda Yaman Jeep, Avrupa yakasında iseniz Maslakta Ulus Otomotiv sorularınızı cevaplar.. Adres ve telefonlarını aşagıdaki linklerden alabilirsiniz...

http://www.ulusoto.com/
http://www.yamanjeep.com/

Cevaplar için çok teşekkür ederim fakat aracımda orjinal parça kullanmaya özen gösteriyorum. Sanırım bulabilirsem aynı parçalarla değişim yapacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR