Benim Cj6 Bu Üstadlar Ustalar Herkes Bi El Atıversin

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan New Life Mimarlık Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,500

New Life Mimarlık

Senaryo güzelse çekerim :)
Yer
İstanbul
Benim vites bu 4 ileri ama yandaki arazi vitesini çözemedim ön tekrde hub var ama çalışıyomu nerden anlıcaz
Free yazan yerde mi 4x4 yoksa diğerinde mi ?
Şu acemiye bi yardım abiler

image.jpg

Etiketler
benim

Ynt: Benim Cj6 Bu Üstadlar Ustalar Herkes Bi El Atıversin

Nasıl alet ama sabit hard top pu sökeceğim branda düşünüyorum ben üstü açılmıyo çünkü

image.jpg

image.jpg

Merhaba;

Arazi vitesini ya en yukarı yada en aşağı indirin. Hubları olcak kısmına alın. Ve aracı yürütün. Önden de çekiyorsa çalışıyor demektir. En iyisi bir lift te azıcık kaldırın. Orda deneyin.

Hub'lar "ON" veya "4x4" konumundayken ;

Arazi vitesi en ileri konumda normal dörtçeker konumundadır. Ön şaft döner ve önleri çevirir.
Bir geride iki çeker konumundadır. Binek aracı gibidir. Ön şaft döner ama hareketi arazi şanzımanından değil ön tekerleklerin dönmesinden alır.
N konumunde dört tekerlek de boştadır. Aracı çektirirken kullanırsın.
En geride 4L yani ağır şartlarda dört çeker konumundadır. En fazla 35 - 40 km hız yapma tavsiye edilir.

Hub'ların çalıştığını anlamanın en kolay yolları ;

1. On ve Free pozisyonlara geçişlerde TIK sesini duyarsın.
2. Arazi vitesi 2H konumundayken ön şaftı elle çevir. Hub Free konumundaysa döner, On konumundaysa döndüremezsin.
3. Krikoyla önü kaldır. Lastiği çevirdiğinde hub free konumundaysa ön şaft kımıldamaz, on konumundaysa döner.

Kolay gelsin.

CJ7-337.jpg

öncelikle aracınız hayırlı olsun, bir konuda fikrimi belirtmek isterim hard topunu bence çıkarmayan CJ6 ya branda yakışmıyor. güvenlik gerekçesiyle de hardtopu çok ararsınız.

Hardtopu satıp branda takmak yerine, bu hardtopu söküp-takılabilir hale getirmeni tavsiye ederim

TAPATALK KULLANILARAK GÖNTERİLDİ

Hardtopu satıp branda takmak yerine, bu hardtopu söküp-takılabilir hale getirmeni tavsiye ederim

Sayın ercanaslan bende oyle yapmaya karar verdim çünkü sonra pişman olursam çok ararımda bulamam diye korktum:smiley:

Evet cj min yanan benzin hortumlarını dğiştirdim
Elektrikçi sabah 7 de geldi rüyasında görmüş galiba :smiley: yanan kabloları değiştirdi tesisatı elden geçirdi.
Distribitör üzerinde kırık bir vida var söktüm birazdan tornacıya giderek dişliye zarar vermeden o vidayı çıkartacağım ve üzerinde uyduruk başka baska vidalar vardı onlara yeni vida takacağım ve dönümce bağlayıp tekrar marş yapacagım inşallah calısacak diye umud ediyorum :smiley:
Karar verdim kupayı aşagı alacagım komple söküp kumlatıp çürüklere yeni saç yaptıtrarak mümkün olduğunca az macun ile komlpe boya işini yaptıracağım. Ve

Kupayı takarken takozlarla yükseltip takmayı
Makaslara kavis vermeyi
Vee soa yapmayı planlıyorum
Kit alacaktım ama şu aralar beni aşacağı için şimdilik bu şekilde yukselteceğim.
Yükseltme işlemiyle ilgili yönlendirme ve tecrübeli abilerimden akıl istiyorum
Saygılarımla

Aracın üzerindeki tamponları sinyallaeri dodikleri soktum
Ve boyasıyla macununu soymaya başlıyoruz. Aracın alt zemını çok çürük çıktı ama bakalım hayırlısı :(
Yarın hardtop u keseceğim burada 2 sorun beni bekliyor 1 roll bar ihtiyacı
Kime nerde yaptıracağım kaç para ?
Krom düşünüyorum
Roll barın ölçülerini bilen var ise kendimiz de yapabiliriz ama şimdilik bilemedim
2 . Sorun arka kapıyı sokup atınca yeni bir arka kapı lazım olacak galiba aşağı doğru açılan ...
Yarın resimleri paylaşıp detayları göstermeye çalışacağım

Aracının detaylı bir resimlerini koyarmısın daha detaylı yardımcı olalım. Mesela hardtop kaynaklumıki keseceksin. Arka kapı nasılki söküp atacaksın? Mesela benim hem yazlık hem kışlık arka ve yan kapılarım var
Yapacağın uygulamalar orjinal yada orjinal görünümde olmalı.

TAPATALK KULLANILARAK GÖNTERİLDİ

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR