Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gsg-9 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,104
Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

ssbman' Alıntı:
Hayır fransız montaj değil ama ateşleme , beyin gibi bazı parçaları fransız yapımıdır . Kısıtlı sayıda AB de satılanlarda var bu durum . Bu tiplere sıralı sistemin uydurulamadığını da LPG servisinde öğrenmiştim . Şimdiye kadar birsürü araç gördüm ve sadece 1 tane bu tipe rast geldim o da LPG Servisinde işte ... Bende ankaradayım belki de Sıralı için uğraşılıp yapılamayan ve benim bilgi aldığım bahse konu araçta sizin aldığınızdır .


nerde ugrasılmış bilmiyorum aracın rengi ise bordo
 

Etiketler
Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

Öncelikle şunu sormak isterim. Hava filtresinin kapak kısmında bir tadilat yapılmışmı. Yani bir valf yeri açılıp yaylı valf takılmışmı. Bu neden yapılır eski sistem lpg olduğu için patlatma yapar. Ve hava filtresine ve kapağına zarar verir. Böyle bir durum yok ise lpg sisteminizi hiç değiştirmeyin. Bu şekilde kullanın. Ama patlatma yapıyorsa sıralı sistem şart. Başınız sürekli ağrır. Sürekli hava filtresi kapağı ile uğraşırsınız. Birde checkengine ışığınız yanıyormu sürekli.

Aracınızın kontak anahtarının 5 kere açıp kapattıktan sonra marşa basmadan yarımda bırakın ve torpidonun en sağına bakın . Orada checkengine ışığı yanıp sönmeye başlıyacaktır. Bu her ışık yanıp sönmesi 10 rakamına tekabul eder. Örneğin ışık birer saniye aralıkla 3 defa yandı ve 2 saniye ara verdi tekrar 5 defa yandı.
bu nedemek aracınızın arıza kodu 35 yani fan soğutmasında arıza var gideriniz.
Aracınızı bilgisayara bağlatmadanda arıza kodlarını kendiniz tespit edebilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33146.msg345074 lütfen inceleyiniz.
Tekrar hayırlı olsun güle güle kullanın.
 

Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

piranha' Alıntı:
1990 model xj laredo bende var ankarada konsolosluk aracı idi.ustunde normal lpg var ve hıc problem yasamadım.ancak bu araca sıralı sistem takılmaya calısılmıs ancak daha sonra normal lpg sistemi uygulanmıs 100 km de 15 lt sehıriçi kullanımı var.diğer bir detayda bu aracın fransız montajı oldugu soylendi.1990 nın avrupa satısı için boyle bır durumu olabılırmı ıncelemek lazım.ama neticede onun kalbi hala amerıkan:D.tekrar hayırlı olsun cok guzel bır offroad ve aıle aracı aldınız
yakıt olarak verdiğiniz değer çok dikkatimi çekti nazar değmesin diyeyim şehir içnde çok ama çok iyi bir rakam
 

Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

merhaba aracınızı güle güle kullanın,benimde 90 mod xj var aracımı aldığımda lpg yoktu,takdırma esnasında bu araçlara sıralı sistem lpg nin olmadığını öğrendim.neden olmadığını bana açıklayamadılar.yaptığım araştırmalarda bu araçların yakıt sisteminin renix olduğunu -amerikan versiyonlarıda bu sistem-enjektör omajlarının düşük olmasından dolayı lpg enjektörleri sinyal alamıyormuş,araya emülatör diye bir parca takıyorlarmış buda sinyali güçlendiriyormuş.brc de bunun yapıldığını nette okumuştum.eski model renault 21,safran modellerinde 90 xj deki lpg problemi oluştuğundan sorunu emülatör cihazıyla çözüyorlarmış.
 




Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

ayhanayhan' Alıntı:
yakıt olarak verdiğiniz değer çok dikkatimi çekti nazar değmesin diyeyim şehir içnde çok ama çok iyi bir rakam

walla bugun yıne ölçtüm 5o tl gaz 98 mil sanırım 15 lt hesabım dogru.diğer arkadaşlarda yakıt tuketimini yazabılırlermi
 

Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

ben 98 4,0 la benzin ile 100 km de 20 litre yakıyorum . dur kalk trafikde 22 llitre cıkıyor
biraz sehir dışı 16 litrelere iniyor.
yani çok yakıyor.
 

Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

acaba sehır ıcı derken atasehır -pendık hattı uzun yol gıbı dusunulurmu dıyede ıcımden gecıyor
 

Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

99 xj prins lpg sistemi ile şehir içi 18-19 litre sarfiyat var performansı benzinle aynı ancak kış aylarında olduğumuzu düşünürsek normal diye düşünüyorum.
 

Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

Merhaba,
Aracinizi gule gule kullanin.Daha once Range Rover Classic kullanmis birisi olarak iki araci kiyaslayabilir misiniz?Range'i satip xj almanizin nedeni nedir?
 



Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

ilgi gösteren herkese teşekkür ederim.range rover classic gerçekten çok güzel bir araç ama elinizin devamlı üstünde olması lazım.şehir içi kullanımda genişliği ve hantallığı sorun.araç dökülmeye başladımı önüne geçmek çok pahalı.araçtaki gizli çürükler insanı bunaltıyor.alüminyum olduğu için dıştan çok temiz duruyorlar ama dikkat etmezseniz gizli çürükler arabayı içten bitiriyor.aracın iç donanımları çok çabuk kırılıyor yada bozuluyor.klima ve kalorifer sistemleri çok verimli değil.devamlı kullanımda çabuk parça eskitiyor.asfaltta çok stabil değil.komşumda jeep xj var o senede bir kere tamirciye belki gider oda bakım için ben ise senede dört beş defa ziyaret ederdim.bazı parçalarını bulmak ise ayrı bir sorun olurdu.ikinci eline gelince satılması çok zor olan bir araç.ama yinede gösterişli bir araçtır.senelerce kullandığım bir aracı çok kötülemek istemem ama gerçekleri bu.sorunluda olsa range rover bir bağımlılık yapıyor.jeep ise bambaşka bir dünya aracı kullanmaya başladığınızda başka hiçbir araca benzemediğini anlıyorsunuz.yada xj bambaşka. araç range göre biraz daha sert ama asfaltta güven veriyor.çürük sorunu yok.şehir içinde kullanımı daha rahat ve en önemlisi parça sorunu yok.hafifliği arazide daha başarılı olmasını sağliyor.modifiye edilmeye çok uygun.daha bu araçlardan kullanıpta şikayet edene denk gelmedim.inşallah bende kullanarak bunu göreceğim.ama şu ana kadar neden bu aracı almadım diye kendime soruyorum.iyi günler
 

Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

Cevabiniz icin tesekkur ederim, sanirim Range Rover Classic sevdamdan vazgecmeye bir adim daha yaklastim ::smiley: :smiley: .
 


Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

Insallah, jeep'ler cok guzel araclar ve gordugum kadariyla kullanicilari genel olarak memnun; xj, tj ve wj ilanlarini duzenli olarak kontrol ediyorum.Ozellikle xj'lerin cok tutuldugu ikinci el fiyatlarindan belli oluyor.2000 model xj ile 2000 model wj 4.0'in fiyatlari ayni, wj 3.1'in de fiyati ayni hatta(biliyorum 3.1'ler biraz sorunlu ama vergi ve yakit avantajindan dolayi zayif kisimlarinda iyilestirme yapilarak kullanilabilecegini dusunuyorum).
 

Ynt: Ben de Jeep XJ Sahibi Oldum

aracınız hayırlı olsun. darısı bizim gibi hem endurosu olup hemde 4x4 bir arazi almak isteyenlerin başına ;D (enduroist/bora)
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,248
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst