Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan srdpnr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,835

srdpnr

Ana Kamp
Çok merak ediyorum acaba günün birinde "Sıkıldım buradan hadi evimize dönelim" diyerek ayrılacakmıyım Bozcaadadan...

P9101335.jpg

P9091205.jpg

Etiketler

Ynt: Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)

Her ne kadar Polente fenerine giden yol kapatılmış olsada biz gidecek bir yol bulduk ve zorlu kum tepelerini aşarak amacımıza ulaştık:smiley:

P9101373.jpg

P9101369-2.jpg

IMG_3473.jpg

IMG_3527.jpg

Bana da şaka gibi geldi:smiley:
Bozcaada için böyle diyen birine ilk kez rastladım çünkü...

kesinlikle şaka değil.
fazlası ile abartılmış bir yer.. İstanbul'dan kalkıp araba ile o kadar yolu çekmeye değmez.

Deniz: Suyu temiz.. Ama girişler genelde taş ve deniz kestanesi. Plajlar derseniz aşırı kalabalık. Issız koyların kimisine iniş imkansız kimisi sırf kaya..

Hava: Ağustos başı idi. Sıcaktan nefes alınmıyordu. Yeşillik de pek olmadığından güneşin alnında piştik.

Manzara: Gün batımını sakın kaçırma dediler.. Hayatımda izlediğim en vasat günbatımı idi.

Şarap: Adada üretilen şaraplar İstanbulda 15 tl iken adada 20 tl..

Konaklama: Vasat bir pansiyon kahvaltı + oda tek gece kişi başı 75 tl.. Ekstra pahalı..

yeme içme - Akşam yemeğe gittiğimiz restoranın adını resmen silmişim hafızamdan.adanın en iyisi dediler. yediğim en kötü mezeler ve balıktı. 1 ufak rakı 2 meze ve ortaya 1 balık 140 tl!

Esnaf: bir şarapçı vardı köşede o hariç kimden ne almaya kalktıysak ya umursamadı ya da neredeyse laf sokmaya kalktı. Hele markette "Soğuk kola yok mu?" dediğimde işletmecinin "dolapta ne varsa o bul"... demesi :D

Bir daha gitmem.. Gidene mani olmam.. Türkiye'nin pek çok sahil kasabasını , adasını gezmiş biri olarak Bozcaada benim için "Gitmez olaydım.." dediğim ilk yer :smiley:

biz küçüklüğümüzden beri her sene giderdik son 6 7 seneye kadar... son 6 7 senedir gitmedim neler dğeişmiştir bu kadar zamanda bilemem de, evvelinde çok zevk aldığımı biliyorum

bu arada rottweiler forumundan hatırlarsınız beni belki esra hanım 3 4 sene evvelinden.. rs olaraktan almıştım da rott vermek zorunda kalmıştım filan sonrasında... neyse

peki bu tarz tatil için istanbula bozcadaadan uzak olmayan tavsiyeleriniz varsa alabilir miyim?

Ada Esnafı hakkında haklısınız, bende hiç sevmiyorum herkese "Neden geldiniz ki" muamelesi yapıyorlar.
Restoran olarak deniz kenarındakileri değil ara sokaktakileri tercih etmek lazım, çünkü deniz kenarındakiler adanın yerlileri ve profesyonel bir hizmet yok ve pahalı..Ara sokakta son 2-3 sene içinde açılan yerler çok ucuz değiller ama en azından verdiğiniz paranın karşılığını alabiliyorsunuz.
Otel fiyatları son yıllarda yükseldi, biz kendi evimizde kaldığımızdan dolayı sıkılmıyoruzdur belki, bahçe keyfi, kendi sebze meyvemiz, tavuklarımız, bağımız salıncaktı hamaktı mangaldı derken her anından keyif alıyoruz tabiiki, ama yinede Ada güzel, Haziran veya eylül ayında bir daha denemelisiniz bence...

P9111517.jpg

P9111543.jpg

P9121572.jpg

eftalya nın her yazdığına katılıyorum. bence kimseye önermeyin..

Bozcaada'dan memnun kalmamanıza bir şey diyemiyorum,ama KERPE için söylenecek çok şey var bana göre.Fotoğraflar da çok güzel.Yalnız memnun olmamanıza neden olan şeyler özellikle bu yıl benim de değişik şekillerde yaşadığım şeyler.Tatil yörelerinde özellikle yöresel pazarların kurulduğu günlerde, çok sık olmasa da,pazarcı esnafının müşteri ile ilişkilerinin hoş olmadığına tanık oldum.

Kerpe'ye söylenecek çok şeyi bende duymak isterim. 1996'dan beri her sene giden otel - pansiyon ve çadırda kalan biri olarak..

Yöre pazarları demişsiniz. Bozcaada da pazar esnafı değil Bakkal - market - kasap - eczane vs esnaflardan bahsettim..

Tam cümlesini srdpnr söylemiş : " neden geldiniz ki?" mualemesi...

Herkesin keyfi bilir elbet. Bozcaada benim tatil anlayışıma uymadı..

Üzülerek söylemem gerekirse, özellikle medyatik olan turistik yörelerimizde, çoğu zaman bu türden sıkıntılar yaşanmakta. Turizmin ve getirdiklerinin (kuşkusuz götürdükleri de var) pek ayırdında olmayan sevgili halkım, bindiği dalı kesmeye uğraşıyor.. "Günü kurtarma" ve "sel önünden kütük kapma" anlayışımız, bu çeşit yakınmaları da birlikte getiriyor.

Cavid Sezen

eftalya ve o'nun gibi düşünenleri çok seviyorum. bu sayede ada populasyonu daha da artmasın. ne güzel olur. ama dediklerine bir iki şey eklemek lazım...

fazlası ile abartılmış bir yer.. İstanbul'dan kalkıp araba ile o kadar yolu çekmeye değmez.
sizin için değmez benim içinse her yıl en az 2-3 kez sadece 1 gece kalabilmek için koştuğum yer.

Deniz: Suyu temiz.. Ama girişler genelde taş ve deniz kestanesi. Plajlar derseniz aşırı kalabalık. Issız koyların kimisine iniş imkansız kimisi sırf kaya..
1995'ten beri sayısını bilmediğim kere gittim. bir kez olsun deniz kestanesi batmadı. nereden denize girdiniz bilmiyorum ama en güzel koylardan akvaryum, tuzburnu, ayazma, habbele'de deniz kestanesi yok ki... ayazma evet kalabalıktır. ama bu ada'nın sorunu değil, tüketen bizlerin haldır haldır koşmasındandır.

Hava: Ağustos başı idi. Sıcaktan nefes alınmıyordu. Yeşillik de pek olmadığından güneşin alnında piştik.
ağustosta istanbul'da kalın bence. püfür püfür...

Manzara: Gün batımını sakın kaçırma dediler.. Hayatımda izlediğim en vasat günbatımı idi.
neresini önerirsiniz? deniz üzerinde havada güneşin battığı kaç yer sayabilirsiniz? söyleyin, kesin görmek için gideceğim. ayrıca önünüzde deniz üzerinde batmak üzere olan kırmızı bir güneş, arkanızda 17 tane rüzgar gülü ve alabildiğine sesi, yan tarafınızda polente feneri. masanızda şarap, kuru sucuk ve ezine peyniri ile taçlandırılmış kırmızı ada şarabı... eminim çok sıradan bir ritüel oldu...

Şarap: Adada üretilen şaraplar İstanbulda 15 tl iken adada 20 tl..
hangisi? çamlıbağ, talay, ataol'un tüm şarapları ada'da ucuzdur. hangi şarap merak ettim, paylaşır mısınız? ayrıca "adada üretilen şaraplar" lafı çok genel bir tanım değil mi? 6-7 şarap fabrikası ve 50 civarı tür var. 5 lira'dan 150 lira'ya kadar geniş bir yelpazede.

Konaklama: Vasat bir pansiyon kahvaltı + oda tek gece kişi başı 75 tl.. Ekstra pahalı..
size kısmen katıldığım tek konu bu. pahalı olmasından ziyade vasatlığı. gerçi o da hangi pansiyon merak ettim. oradaki insanların mayıs - eylül arasında iş yaptığını unutmayın. geri kalan aylar feribot bile doğru düzgün çalışmaz. insanlar maalesef ki yazın fiyatlara yükleniyorlar. siz çadır kampını sevdiğinizi söylediniz. ada camping'de kişi başı 15 lira'dan kalabilirdiniz. ya da 30 lira'dan bungolavlarda kalabilirdiniz. seçenek çok.

yeme içme - Akşam yemeğe gittiğimiz restoranın adını resmen silmişim hafızamdan.adanın en iyisi dediler. yediğim en kötü mezeler ve balıktı. 1 ufak rakı 2 meze ve ortaya 1 balık 140 tl!
valla önerileri kimlerden aldıysanız onunla hesaplaşmalısın sanırım. hem pansiyon önerisi, hem restoran önerisi, hem de deniz önerisi. biri size kötü şaka yapmış besbelli. çünkü ada'da mezeler genelde iyi yapılır. mesela ada lokumu mu kötüydü, kalamar mı, asma yaprağında sardalya mı, kabak çiçeği dolması mı... fiyatlar pahalıdır ama bu dedikleriniz için 140 lira gerçekten çok. hiç bu kadar para vermedim 14 senedir.

Esnaf: bir şarapçı vardı köşede o hariç kimden ne almaya kalktıysak ya umursamadı ya da neredeyse laf sokmaya kalktı. Hele markette "Soğuk kola yok mu?" dediğimde işletmecinin "dolapta ne varsa o bul"... demesi
köşedeki şarapçı mustafa abi... ada'ya her geleni neredeyse o karşılar. marketlerin soğukluğuna ise birşey diyemeyeceğim...

Bir daha gitmem.. Gidene mani olmam.. Türkiye'nin pek çok sahil kasabasını , adasını gezmiş biri olarak Bozcaada benim için "Gitmez olaydım.." dediğim ilk yer.
yazımın başında da demiştim. aman ne güzel :smiley:

eğer bir gün ada'ya yeniden gitmek isterseniz, samimi oalrak size uzaktan da olsa kılavuzluk yaparım. önerilerde bulunur, size "bence" gitmeniz gereken yerleri söylerim. tabii ki isterseniz.

son olarak bir yerin bir yerle kıyaslanması konusu çok abest. kerpe, kıyıköy, iğneada, assos, bozcaada, gökçeada, datça, kefken, safranbolu, amasra ve sayabileceğimiz yüzlerce yer... hepsinin zamanları, haleti ruhiyeye uygunlukları ve belki de anlamları var. bu tip bir kıyaslama bence çok mânâsız.

saygılar,

md

serdar bey eviniz çok güzel. sizin keyfiniz bizimkilerden çok daha farklı. en azından benimki için. ada'da genelde pansiyon ve çadırda kalan biris olarak günün birinde ada'da böyle bir evimin olmasını isterdim demekten alamıyorum kendimi... :smiley:

Çok teşekkür ederim, darısı başınıza diyeyim o zaman:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,881
Kayıtlı Üye Sayımız
166,669
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz60

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR