Battaniye Ile Kaç Dereceye Kadar Isınabiliriz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koseku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,567

koseku

Yeni Üye
Merhaba, forumda biraz araştırma yaptım ama tam istediğim şeyi bulamadığım için başlık açıyorum:

Biz araçla kapadokyada martın başında kamp yapmayı düşünüyoruz ve nevşehirin sıcaklık istatistiklerine baktığımda gece 0 dereye kadar düşebiliyormuş.

Çadırımız kaliteli bir çadır ancak ekstra bir izolasyon özelliği olduğunu zannetmiyorum. Yatağımız da şişme yatak ve bunun bir nebze izolasyon yapacağını tahmin ediyorum.

Benim merak ettiğim konu kaç dereceye kadar battaniye bizi idare eder? Kaç dereceden sonra yorgan gerekir? Kaç dereceden sonra tulum veya ekstra ısıtma yöntemlerine başvurmak gerekir? Biz tulum almadan bir çözüm bulmak istiyoruz. Jel, tüplü ocak vs seçeneklerine de başvurabiliriz zorunlu kalırsa.

Saygılarımla,
Koray

0 derece civarında uyku tulumu olmadan sağlıklı bir gece geçirmeniz çok zor, ortalama bir uyku tulumu ve yün battaniye ile belki, (Battaniyeyi tulumun içine koyarsanız tabi) Ayrıca şişme yatak kesinlikle bir izolasyon sağlamayacaktır, aksine sizi daha fazla üşütecektir. Bu nedenle de mutlaka mat almanız lazım. 10 Derece ve altı kamplar techizat işidir, techizatınız yok ise eziyet olur.

şöyle bir şey buldum ama ne kadar mantıklı/güvenli?

Orgaz Kamp Piknik Soba - n11.com

Çadır türüne bağlı olarak kullanılabilir. Yani daha büyük ebatlı odalı çadırlarda kullanılabilir ama çadır içindeyken yakmanız uygun olmayacağı ve çyakmadığınızda çadır çabuk soğuyacağı için ben tercih etmem. Özetle kalacağınız sıcaklığa göre çadır, mat, uyku tulumu seçmeniz lazım. Özellikle yayla kamplarında yüksek yerlerde sıcaklığın daha da düşük olacağı hesaba katılmalı. Yani hava tahminlerinde gece 15 derece gördün o ne güzel çadırım ekipmanım 5 derece yeterli olur diye düşünmeyin. Bir de ateş yakarız ısınır çadıra öyle gireriz hesabı da her zaman tutmayabilir. Odun bulamayabilirsiniz ya da bulduğunuz odunlar ıslak olabilir. O yüzden kıfayet ve ekipmanlara güvenmek en güzeli...

Koray Bey, sorduğunuz sorudan deneyimli kampçı olmadığınızı düşünerek yazıyorum. Yakın mesafelerde hafta sonu kampları yaparak kendinizi deneyin. Direnç kişiden kişiye değişir, sınırlarınızı bilirseniz kamplarınızı da ona göre planlarsınız. Kamp alanından beklentilerinizi de öğrenmiş olursunuz. Ben kendi adıma az ve amatör malzemelerle kamp yapmayı tercih ederim. Şehir yaşantısını doğaya taşımam. İlle de ızgara et olsun demem, ev yapımı erişte ile de çok mutlu olurum. Sizin kamp düşünceniz nasıl?

Koray Bey, sorduğunuz sorudan deneyimli kampçı olmadığınızı düşünerek yazıyorum. Yakın mesafelerde hafta sonu kampları yaparak kendinizi deneyin. Direnç kişiden kişiye değişir, sınırlarınızı bilirseniz kamplarınızı da ona göre planlarsınız. Kamp alanından beklentilerinizi de öğrenmiş olursunuz. Ben kendi adıma az ve amatör malzemelerle kamp yapmayı tercih ederim. Şehir yaşantısını doğaya taşımam. İlle de ızgara et olsun demem, ev yapımı erişte ile de çok mutlu olurum. Sizin kamp düşünceniz nasıl?
evet amatör bir kampçıyım, biz iki arkadaş ege sahillerinde araçla 1 hafta boyunca kamp yapmıştık. yanımızda ocak ve bir tava vardı, çayımızı da yaparak geziyorduk. zaten çok lüks olmasına ihtiyacım yok, siz neden böyle dediniz tam olarak?

0 derece civarında uyku tulumu olmadan sağlıklı bir gece geçirmeniz çok zor, ortalama bir uyku tulumu ve yün battaniye ile belki, (Battaniyeyi tulumun içine koyarsanız tabi) Ayrıca şişme yatak kesinlikle bir izolasyon sağlamayacaktır, aksine sizi daha fazla üşütecektir. Bu nedenle de mutlaka mat almanız lazım. 10 Derece ve altı kamplar techizat işidir, techizatınız yok ise eziyet olur.
teşekkürler yanıt için... yalnız bir şeyi merak ediyorum, neden şişme yatak aksine daha fazla üşütecektir? şişme yatağın altına mat koysak sorun çözülür mü?

Çadır içinde yatana kadar yakabilirsiniz, uyumadan önce kapatmanız gerekir. Bu tür ürünler oksijeni tükettiği için tehlikelidir.
çadırda "pencere" tarzı açıklıklar var onları açarsam oksijen sorununu çözebilirim ama bu sefer de daha çok soğukluk girer herhalde. kaş yaparken göz çıkarmış olurum zannedersem :D

Yapmanız gereken şey dış ortam sıcaklığına uygun bir uyku tulumu almak ve uygun matlarla bunu kullanmak. Gece tulumun için bir de sıcak su torbası atabilirsiniz. Uygun tulumla çok rahat edebilirsiniz.
İyi kamplar...

Tecrübeme dayanarak yazayım şişme yatak soğuk tutuyor üzerine iki kat battaniye koyarak yatmışlığımız var altına mat zaten koyuyoruz ama mat üzerine yatarsanız daha sıcak oluyor biz, mat iki kat battaniye ve üstümüze iki kat battaniye ve yorgan ile husky bigless 5 te yattığımız var sadece yüzümüz üşüdü 0 veya - 1 derecede (yerde krağ vardı)

Şişme yatak havası ciddi soğuyor. Bir üst topicte zaten detaj verilmiş. Uyku tulumu şart lakin ilk denemeyi evde yapın. Klostrofobi olabilir farkında olmayabilir insan. Vaktinde çadır içinde 50watt inverter ile elektrikli battaniye ile epey konforlu uyku yaşamışlığım vardı

Merhaba, forumda biraz araştırma yaptım ama tam istediğim şeyi bulamadığım için başlık açıyorum:

Biz araçla kapadokyada martın başında kamp yapmayı düşünüyoruz ve nevşehirin sıcaklık istatistiklerine baktığımda gece 0 dereye kadar düşebiliyormuş.

Çadırımız kaliteli bir çadır ancak ekstra bir izolasyon özelliği olduğunu zannetmiyorum. Yatağımız da şişme yatak ve bunun bir nebze izolasyon yapacağını tahmin ediyorum.

Benim merak ettiğim konu kaç dereceye kadar battaniye bizi idare eder? Kaç dereceden sonra yorgan gerekir? Kaç dereceden sonra tulum veya ekstra ısıtma yöntemlerine başvurmak gerekir? Biz tulum almadan bir çözüm bulmak istiyoruz. Jel, tüplü ocak vs seçeneklerine de başvurabiliriz zorunlu kalırsa.

Saygılarımla,
Koray

Akü ile elektrikli ısıtıcı tavsiye etmem.
Siz tercih ediyorsamız buradan bilgi alabilirsiniz.
24 VOLT ARAÇ TİPİ ELEKTRİKLİ BATTANİYE - Şahika

24 volt olan linki atmışım 12 voltta var

12 VOLT ARAÇ TİPİ ELEKTRİKLİ BATTANİYE - Şahika

İletişim
Şahika

Son düzenleme:

evet amatör bir kampçıyım, biz iki arkadaş ege sahillerinde araçla 1 hafta boyunca kamp yapmıştık. yanımızda ocak ve bir tava vardı, çayımızı da yaparak geziyorduk. zaten çok lüks olmasına ihtiyacım yok, siz neden böyle dediniz tam olarak?

Doğa ile iç içe olmak hepimiz için bir tutku, ancak yeterli ekipman ve deneyim olmazsa eğlence kabusa dönebilir. Ben sadece tedbirli olun demek istemiştim. Selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR