Batırdı Bu Araç Beni..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lynx255 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,959

lynx255

HUDOFF Off Road Club
Yer
İstanbul
Arkadaşlar, yapılanları arşiv niteliğinde olsun diye yazıyorum..
Bir kaç hafta üst üste girilen sıkı çamurlar neticesinde araçta duyduğumuz farklı seslere binaen araç servise götürüldü. Arabanın yaşının ve kmsinin etkisiyle de eskiyen bozulan bir çok parça değiştirilecek. Hızlıca listeyi yazayım..
Aks bilyeleri değişecek dört adet.
Diferansiyel yağı değişecek. (Araziye ve Kilide Özel denildi.)
Gergi Bilyesi değişecek.
Motor kulağı değişecek.
Rot lastikleri değişecek.
Hava filtresi, yağ filtresi ve motor yağı değişecek.
Şimdilik (telefonda konuşulan) 2.000 TL üzeri bir masraf var.
Resmen battım, ilan olunur..
Ooofffff Offfff diyorum..

Etiketler
Ynt: Batırdı Bu Araç Beni..

yaptığınız masrafları kalem kalem paylaşırsanız sizden sonra yaptıracak olanlar için örnek teşkil eder ben buna benzer bir başlık açtım ama pek itibar eden olmadı sanırım herkes ustasının kendine özel fiyat verdiğini sanıyor... öyle oluncada servis tutturabildiğine ....... oluyor

Genelde madde madde paylaşıyoruz yeri geldikçe masraflarımızı. Henüz aracı teslim almadık. Faturası bir gelsin. Yazarım tek tek.
Tabi burada aracın genellikle bakımlarını yetkili serviste yaptırdığımı da söylemeliyim. "KDV'si içinde abi" hesabı.. ;D ;D ;D

İlk zamanlar özele götürüyordum. Fiyat olarak çok farkı olmamakla birlikte, işçilik ve tavır olarak çok farklılık var, yetkili servisler ile aralarında. Parça temin problemleri var. Kalitesiz muadil parça kullanılıyor. Özelde ki Usta'nın ustalığına lafım yok. Ama orada çocuklara yaptırıyorlar işi. Bir sürü bir şey. Anlatsam uzun sürer. Böyle veriyorsun parasını, başın rahat. Parça garantili. Ne zaman, ne yapıldığı belli. Ha sorun olmuyor mu, oluyor. Hatta fren ayarı yüzünden kapışacaktık, en son servise gittiğimizde. Bu işler böyle maalesef. Senin tavsiye edeceğin biri var mı peki?

Aracı aldım (daha ilk aldığım zaman) stop etme problemi vardı. Motor ışık yakıyordu. Yetkili servise götürdüm (O zaman henüz özel çalışan hiç kimseyi tanımıyorumdum). Baktılar. Gaz beslemede problem olmuş denildi. Yetersiz yakıttan dolayı ışık yakmış denildi. Bir bahşiş attık çıktık.
İleri ki günlerde hata tekrar edince. Camianın tavsiyesi ile özele götürdüm. Ustaya dedim ki; "Ustam biz bu aracı yeni aldık. A'dan Z'ye ne gerekiyorsa söyle. Yapacaksak masrafı baştan yapalım." Aldığım arkadaş baskı balatayı yeni değiştirdik demesine rağmen usta, baskıyı değiştirdi. (İkisinden biri yalan söyledi) Yağıydı, suyuydu derken sağlam bir para ödedik. Bizim besleme problemi de distribütörden çıkmış. Onu da değiştirdik.
Aradan bir kaç ay ya geçti, ya geçmedi araç yolda kaldı. Çektirdik yetkili servise. Şanzıman yağı değişti. Diferansiyeller kupkuru kalmış. Arazi aktarması kupkuru kalmış. Baskı balata dandik marka takılmış. Daha sonra özelde değiştirdiğimiz distribütör arıza yapınca yeniden değiştirildi.
Özelde fren balatalarını değiştirdiğimde aracı teslim aldım. Daha siteden çıkmadan geri getirdim. Ya bu frenler tutmuyor dedim. Aaa çocuk havalarını almamıştır denildi. Böyle işin bahanesi mi olur. Ayna mahruti değiştirdikten sonra, aks keçesinden yağ kaçtı. Bir hafta içerisinde geri götürdük. Yeniden işçilik alındı. Oysa fren ayarları tutmadığı zaman yetkili servise 2-3 defa ücretsiz olarak işçilik yaptırmıştık.
Daha bir sürü bir şey..
Öz verili usta olsa özel servislere karşı değilim. Nitekim binek olarak kullandığım aracımın tüm bakımlarını özelde yaptırıyorum. Buna rağmen bazı parçalar için mecburen yetkili servise de götürüyoruz..

Dip Not: Özelde takılan baskı balata, araziye girilmemesine rağmen, 6-7 içinde tekrar değişti.

bu saydığın şeylerde 2000tl yapacak hiçbirşey yok, benden söylemesi,

aks bilyaları , önlerse , orjinal alma, amerikan malı (timken) di sanırım, onu al onu taktır, rulmancıda bulabilirsin,
orjinaller gerçekten kötü, (bende değiştircem yakında) 30302 bearring , olarak geçiyor , tanesi 25tl .

Diferansiyel yağı değişecek. (Araziye ve Kilide Özel denildi.) bu pahalı olabilir, ama yağcılarda servisin yarın fiyatına alabilirsin
senin için 300tl diim, bu kadar yoktur bence

Gergi Bilyesi değişecek. 200tl yoktur, (sökülen parça ile herhangi bir japoncuya gidip , iyi birşey istiyorum diip bulabilirsin)
Motor kulağı değişecek. 100tl yoktur bunun iyisi kötüsü olacağını sanmam
Rot lastikleri değişecek. 200tl yoktur bunda 1-2 alternatif çıkabilir, iyisini alırsan ömrü uzun olur.

Hava filtresi, yağ filtresi ve motor yağı değişecek. filtereler 25tl (toplam) , yağ mobil 2000 = 60tl 4+1 lt

işçilik dersende ortalama 300tl + kdv.

sadece yağ değişimine serviste en az 250tl veriyorsun.

verdiğim fiyatlar kdv dahildir

Evet ama her parça için koştur, koştur bir durum var. Bunları yaptıracağım. Listeyi, faturayı alınca elimize tekrar konuşuruz..

lynx255' Alıntı:
Evet ama her parça için koştur, koştur bir durum var. Bunları yaptıracağım. Listeyi, faturayı alınca elimize tekrar konuşuruz..

serviste işçilik için sıkı pazarlık edebilirsin, yedek parçada da birşeyler kopartsan iyi olur.

selam

bende offroada başlangıç için bir araç almayı düşünüyorum. Düşündüğüm 3 alternatif var idi.

[list type=decimal]
[*]vitara 1.6 3 kapı,
jimny,
samurai.
[*]
[/list]

bu yazılanlardan sonra jimny'yi seçeneklerden çıkarsam mı diye düşünmeye başladım.
yaklaşık 20.000 TL gibi bir limitim var, ve donanımlı bir araç istiyorum.

bu 3 araç arasında hangisi daha sağlamdır ve araziye uygundur arkadaşlar ?

teşekkürler.

sağlamlık göreceli bir kavram.
donanımlı araç dediğinizde 20bine jimny, ancak yarış çıkması yorgun araçlar bulunabilir. uygunsa alınır.
20bine kadar yapılı sj , samurai bulunabilir sanırım.
%10 bakım bütçesi ayırarak araç bakarsanız daha rahat edersiniz.

max 20 varsa, en fazla 18binlik araç bakın mesela...

Abicim pek konum değildir karışmam ama bir öneri gerçi sizin için sanırım artık çok geç ancak Bostancı sanayisinden Cemafer ustaya bi,r uğra istersen. en azından neyi ne kadar pahalı edinmişsin onu öğrenirsin Cemafer ÖZYEN oto suzuki ve 4X4 araçlar üzerine çalışır. bizim 2 adet suzuki yarış aracımızda bize oldukça yardımcı oluyor sana da faydası olabilir. telefonu 0 532 3208535. Umarım faydası olur. selamlar.

Merak ettiğim bir iki şey var. Bu aracı aldığınızda modeli ve km'si kaçtı? Siz kaç yıldır kullanıyorsunuz, nasıl kullandınız? Eski sahibi nasıl kullanmış (bilginiz varsa tabi bu konuda), yapılması gereken bakımlar yapılmış mı? Bu saatten sonra bu soruların cevabı size yardımcı olmaz ama belki bize bir fikir verir diye sordum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR