bangkok ve dahası...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fenadam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,532

fenadam

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
merhabalar. uzak doğuya hayatımda ilk defa ve tek başıma gidiyorum. biraz heyecan ama çoğunlukla gezginci hayalleriyle keşfetmek için.
planımı yavaş yavaş şekillendirmeye başladım. sizlerle de paylaşayım dedim. belki daha önce giden varsa rehberlik eder diye. iyi günler.

merhaba arkadaşlar. bir süre yazmadım buraya, hem işlerimin bitmesini hem de tatil planımda biraz gelişme olmasını bekledim.
şimdilik saglam bir biçimde ilk adımları attım. fakat gerisi için siz bir bilenlerden yardıma ihtiyacım var.

oncelikle bileti haziran sonu temmuz başı olacak şekilde 16 günlük türkmenistan hava yollarından aldım. aslında tercihim bu hava yolu degildi ama royal jordanian gidiş- dönüş 1200 tl diyince. onun yerine 950tl ye buradan yaptım rezervasyonu. aradaki fark olan 250 tl ye de khao san road'Dan çok güzel bir river room ayrdım. dört geceligine )

şimdi gelelim sorularıma :

ilk dört gün bangkokta khoa san road denilen turistlik bölgesinde kalacagım. sonraki niyetim uçakla chiang mai ye gitmek.

ama ögrendigime göre buraya yataklı vip trenler de varmış 12 saat yol ve çok güzel kampartumanlarda.
gidiş-dönüş tren yorabilir ama. sizce ne yapayım? bangkoktan chaing mai ye uçak var mıdır? (airasia?) varsa bu şekilde gidiş. ve tekrar oradan bangkoka trenle dönüş mantıklı olur mu?

ve chaing mai de nerede kalmamı (hangi bölgede) tavsiye edersiniz. otel rezervasyonunu booking.com dan yapabilirim. Ve 3 gün buraya yeter sanırım.
sonrasında dönüş bangkoka uçak veya trenle yapıp. hiç vakit kaybetmeden koh saoumi adasına gitmek istiyorum.

bunun için de en kolay yol uçak sanırım.

sizce otelden havalimanı karşılama istemeli miyim? yoksa taksiye binip taksimetreyi açtırıp khao san road mı demeliyim?

******

şimdilik bu kadar sanırım. sevgiler.
 

Etiketler
Ynt: bangkok ve dahası...

Uzakdoğuyu görmeyi çok istiyorum. En kısa zamanda ben de bi proğram yapmayı düşünüyorum. Gezi notlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Mesajlar
1,523,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst