Merhabalar. Bu ara tatilde ortadoğu planlarım iptal olunca yazın kız arkadaşımla balkan turuna karar verdik. Gittik 5 günlük balkan flexipass biletimizi aldık. Ben Yunanistan'a vize başvurusu yaptım ve multi vize aldım. 14 Haziran gecesi otobüsle İstanbul'dan yola çıkacağız. 15'i sabahı Selanik'te olacağız. Selanik'te 1 gece kalıp 17'si sabahı Atina'da olmayı planlıyoruz. Ancak bundan sonra sorun var biraz. Her ne kadar internetten araştırma yapmış olsam da çok bilgi eksiğim var. Hala da araştırma yapıyorum. (vizeyi pazartesi alacağım)Ancak hala otobüs ve tren bilgilerini de içeren bir yazıya denk gelemedim. Yolculuğum otobüs ve tren ile olacak. Gidebileceğim ülkeler Yunanistan, Arnautluk, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya. Amacımız sadece kültürel ve tarihi yerleri görmek. Tamamen kültüre bir gezi olsun istiyoruz. Eğlenceye pek vakit ayırmayacağız. Dönüş için uçak biletimiz yok çünkü biletler çok pahalı. Schengen vizem olduğu için sanırım Romanya'ya transit girip oradan hemen Bükreş'ten İstanbul'a uçabilirim. Pegasus uygun fiyata uçuruyor. En geç 3 Temmuz'da Türkiye'ye dönmüş olmamız lazım. Bir diğer noktada bütçe. Öğrenciyiz. Bütçemiz iki kişi için toplamda 1000 euro(ulaşım, yeme içme, konaklama, müze vs girişleri dahil. sadece gezi esnasında olacak olan masraflar). Yani kişi başı 500 euromuz olacak. Yunanistan'da konaklamaya para vermeyeceğiz. Yunanlı arkadaşlarımızın yanında kalacağız.
Konuyu açmadı ki amacım sizlerden bazı sorularımın yanıtlarını alabilmek. Nedir o sorular;
- Bu ülkelerde tren ağı nasıl? Daha önce yolculuk eden oldu mu? Kosova ve Arnavutluk'ta tren ağı yok zaten.
- Otobüz biletleri ne kadar? Uygun mu yoksa çok pahalı mı? Yunanistan'a uluslarası tren seferleri durduruldu. Otobüs kullanmam gerek çıkarken Yunanistan'dan.
- Belki de en önemli nokta bu 17 gün için nasıl bir rota izlemeliyim. Yunanistan, Hırvatitan, Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek mutlaka görmek istediğim ülkeler. Kosova zaten küçük bir ülke kalmadan bir gün gezip de gidebilirim. Slovenya'yı çok istiyorum ancak biraz uzak olmasa da yapabilecek bir şeyim yok. Sırbistan ile Arnavutluk konusunda kararsızım. Bana 17 günlük rota hakkında yardımcı olabilir misiniz? Romnaya'ya transit girip Bükreş'ten uçak ile dönebileceğim bir rota çok işime yarayacaktır. Ucuz bilet bulamadığımdan kara yolu ile dönmek zorunda kalacağım yoksa.
- Bütçem yeterli mi? Couchsurfing deneyeceğim olmazsa hostellerde kalacağız sadece.
- İş Bankası kredi kartımı götürsem orada kullanabilir miyim? Bankamatik kartımla ATM'lerden çeksem çok masrf alır mı?
İlk yurt dışı deneyimim olacak. Türkiye içinde tren ile çok gezdim. Her türlü tavsiyenize çok ihtiyacım var. Çok teşekkür ediyorum. Çok uzun ve isteklerle dolu bir yazı oldu. Kusura bakmayın.
Konuyu açmadı ki amacım sizlerden bazı sorularımın yanıtlarını alabilmek. Nedir o sorular;
- Bu ülkelerde tren ağı nasıl? Daha önce yolculuk eden oldu mu? Kosova ve Arnavutluk'ta tren ağı yok zaten.
- Otobüz biletleri ne kadar? Uygun mu yoksa çok pahalı mı? Yunanistan'a uluslarası tren seferleri durduruldu. Otobüs kullanmam gerek çıkarken Yunanistan'dan.
- Belki de en önemli nokta bu 17 gün için nasıl bir rota izlemeliyim. Yunanistan, Hırvatitan, Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek mutlaka görmek istediğim ülkeler. Kosova zaten küçük bir ülke kalmadan bir gün gezip de gidebilirim. Slovenya'yı çok istiyorum ancak biraz uzak olmasa da yapabilecek bir şeyim yok. Sırbistan ile Arnavutluk konusunda kararsızım. Bana 17 günlük rota hakkında yardımcı olabilir misiniz? Romnaya'ya transit girip Bükreş'ten uçak ile dönebileceğim bir rota çok işime yarayacaktır. Ucuz bilet bulamadığımdan kara yolu ile dönmek zorunda kalacağım yoksa.
- Bütçem yeterli mi? Couchsurfing deneyeceğim olmazsa hostellerde kalacağız sadece.
- İş Bankası kredi kartımı götürsem orada kullanabilir miyim? Bankamatik kartımla ATM'lerden çeksem çok masrf alır mı?
İlk yurt dışı deneyimim olacak. Türkiye içinde tren ile çok gezdim. Her türlü tavsiyenize çok ihtiyacım var. Çok teşekkür ediyorum. Çok uzun ve isteklerle dolu bir yazı oldu. Kusura bakmayın.