Baksi-ushba-kaçkar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cem cihan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,249
Ynt: Baksi-ushba-kaçkar

Ushba-Metsia

IMG 1991


IMG 1992


IMG 1995


IMG 1998


IMG 2005
 

Etiketler








Ynt: Baksi-ushba-kaçkar

Metsia;
Güneş batarken artık yemek yiyelim dedik ve meydanda bulunan bir pub a girdik,sahibesi ve çalışanları güler yüzlü,haçapüri yedik arkadaş peynirli ben etli ,lezizdi et harukalede (hayvanla hep yaylada herşey doğal hiç yem yok )
güneş battıktan sonra 5 saate batuma döndük ,ben direk pazara bab ocağına döndüm,
yorgun keyifli bir uyku hediyem oldu :0)
İçimizdeki yaramaz çocuğun duracağı yok 1 gün sonra zirve için arkadaşla sözleştik;
çarşamda bayram gezmelerini yaptık,akşam üzere yukarıkavrona yalçının yeri olan şahin pansiyona muhlamaya gittiş dağa baktım;dağda çok fazla kar vardı (karda 2 defa denemiş amadeğil zirve kapıya bile çıkamamıştık kaçkarın karı tozatı basınca ayağın çarşağa ulaşıyordu yalçınlarda denemiş dilden geri dönmüşlerdi) ama bu sefer çıkacaktım inat değilmi,yalçın akşam davettti akşam burda kalın yarın 04:00 gibi yola çıkarsınız dedi kafama yattı;
Babamı köye bırarktım,arkadaşla buluştuk dağ malzemelerini hazırlayip doptu yukarı kavrona başka bir maceraya başladık
haydi hayırlısı; :0)

IMG 2065


IMG 2066


IMG 2068
 

Ynt: Baksi-ushba-kaçkar

Kaçkar;
saat 05:00 gibi yola çıkabildik öküz yatağına 07:30 da ulaştık su kaynat uyuşan parmakları aç (hava buz gibi) su ısıt bir şey ye derken saat 08:50 gibi tırmanmaya başladık,kar yumuşak bastıkça her adım eziyet amam inat inat;
Kar yumuşadıkça biz dik vuruyoruz ( iki kişiyiz)değişe değişe iz açıyoruz ama ne iz 10adım ileri 9 adım geri toplam 10cm yükselme) kapının altındaki dile geldik (biz ortadan değil soldan ana kütleye yakın tırmanıyoruz)kar yapısı çılgın basıyoruz yere hop ayaklar çarşakta taşlar kayıyor,ama 3 deneme ne olursa olsun çıkacağız sabit hiç bir adımımız yok dört buçuk saatlik uğraştan sonra kapıya vara bildik;
saat 13:30 yemekleri yedik saat 14:00 oldu zirve bize gelme diyor saat geç zaten amacımız zirve değil etkinlikti dönelim dedik zaten cuma günü ist yola çıkacağız;
döndük geriye saat 18:00 da şahin pansiyondayız;
"Şahin pansiyonun sahibi Yalçına burdan tekrar teşekkür ederim misafir perverliği için"
Galler düzünde yusufun çadırında muhlama ve çayla maceraya nokta koyduk;

Bu satırları okuyan her arkadaşıma şimdiden teşekkür ederim;

Cem CİHAN

IMG 2081


IMG 2082


IMG 2083


IMG 2084


IMG 2085
 











Ynt: Baksi-ushba-kaçkar

Arif Hüküm' Alıntı:
Baski'nin önünden iki defa geçmeme rağmen içeriği konusunda çok fazla bilgim olmadığı için gezme şansım olmadı. Fotoğraflarınız sayesinde bilgilendim. İlk fırsatta gezeceğim. Paylaşım için teşekkürler.

Güzel,dost canlısı bir yer gitmenizi tavsiye ederim;
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,622
Mesajlar
1,521,219
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst