Bahar 2019 Karavanci Dostlari Bursa Buluşmasi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Pathfinderonur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,453

Pathfinderonur

Ana Kamp
Mesajlar
66
Tepkime Puanı
49
Sevgili Karavanseverler,

10. Maltepe Buluşması forumunda, bir sohbet esnasında "Sen organizasyonu yap, biz gelelim" talebi üzerine Bursa'da çeşitli mekanlarda buluşma organize edebilme adına incelemelerde bulunuyorum. Bunlardan en çok içime sinen yeri sizler ile paylaşmak isterim.

ESKİKARAAĞAÇ KÖYÜ - Bu yıl 14. sü düzenlenen Leylek Festivali ile bir çoğunuzun bildiği, Uluabat Gölü kıyısında şirin bir balıkçı köyü. Köyümüz muhtarı Rıdvan bey ile randevulaşmamızın ardından kendilerini ziyarete gittim. Uzun bir görüşme yaptık. Böyle bir buluşmanın köylerinde olmasından çok mutluluk duyacaklarını özellikle belirtmek isterim.

İstanbul - Bursa otoyolunda, Minteks çıkışına yaklaşık 20km mesafede olan köye ulaşım çok kolay. Her yıl düzenlenen Leylek Festivali'nden dolayı köy halkı çok misafirperver. Yarımadanın sahil şeridi parke taşlı ve gece aydınlatması mevcut. Yaklaşık 1.500 m yürüyüş parkuru var. Sandal ile tekne gezintisi yapılabilir, balık tutulabilir. Ayrıca küçük bir iskelesi mevcut.

Köyde 2 adet tesis var ;

ŞEHRİYAR - Özel işletme. Detaylar : Şehriyar Eskikaraağaç Tesisleri >> Bursa Restaurants ( Ayrıca sosyal medyada da sayfaları mevcut - Instagram, Facebook )

KÖY KADINLARI DERNEĞİ : Köyün kadınlarının işlettiği çok şirin bir mekan. Hafta sonları hizmet veriyor. Ancak topluluk olması halinde hafta içi de hizmet verebiliyorlar.

Tüm Anadolu köylerinde olduğu gibi burada yetişen ürünlerden satın alabilmek mümkün. ( Fasulye, nohut, salça, zeytinyağı, turşu, bal vb)

En önemli konu olan "konaklama yeri" kısmını muhtar bey çok net bir şekilde çözdü. Köyün futbol sahası. Ekte fotoğrafları mevcut. Yaklaşık 4.000 m2. Karavanlara elektrik verilebilecek. Su zaten sorun değil. Futbol sahası yetmez ise hemen karşısındaki araziyi de tahsis edecek.

Muhtar bey, ilgi görmesi durumunda bu alanı karavan parkına çevirebileceklerini söyledi.

Festival vesilesi ile köyde portatif wc ler mevcut. Hatta duş bile var. Köyün bakkalı faal durumda. Çarşamba günleri pazar kuruluyor.

Ateş ve mangal serbest

İstanbul - Ege güzergahında, yol üzeri hoş bir uğrak yeri.

Nisan ayının sonu bu bölge için ideal bir zaman olur diye düşünüyorum. 20 - 21 Nisan 2019 (Dileyen 23 Nisan'ı da birleştirebilir )

Tüm soru, öneri ve dileklerinizi bekliyorum.

Bursa'dan sevgi ve selamlarımla

Onur





 

Etiketler
çok
 














Cok guzel bir fikir,cok kisinin katilacagini zannederim,selamlar.

İnşallah Ercüment bey, ne kadar çok kişi katılırsa köy halkı için o kadar fayda olur ve köy yerine karavan kampı yapma fikri o kadar benimsenir. Karavancılar için de yeni bir mekan olmuş olur.

Özellikle İstanbul dan Ege ye giden karavancılar için harika bir uğrak noktası. Avrupa'dan gelen yabancı karavancılar ara ara uğrarmış.

Bursa'dan sevgi ve selamlar
 



Onur merhaba,

Gezenbilir yönetimi olarak haziran ayında Leylek Festivali için etkinlik planı yapıyorduk zaten. Nisanda ön gezi hiç fena olmaz

Harika, çok sevindim. Nisan'da tecrübe edilir, eksiklikler ve talepler muhtara bildirilir, daha sonrası için güzel bir karavan kampı meydana gelmiş olur.
 



SON KONULAR - FORUM