İYİ AKŞAMLAR .konuları ıncelerken .Cevap vermeden geçemeyeceğim. COOLANT SENSÖR BAD arızası tamamen monitör arızası olup yani (yazının olduğu gösterge) monitör sökülüp,lehim olup,geri takılarak arıza giderilir.basit ve ucuz bir yöntemdir.Ancak monitör sökülürken,monitör iki parça olup ikisinin ortasında köprü olmasından dolayı o köprüyü dikkatli bi şekilde açmayı gerektirir.köprü koparsa malzeme komple değişim gerektirir.HMC JEEP SERVİS....
Ben bu tespitinize katılılamıyacağım.Zira çok kesin ve sağlıklı bir teşhis olduğunu düşünmüyorum.Bunun sebebi ise benim yaşadığım tecrübedir.
Aynı uyarı yazısı bendede vardı.Servisteki usta nın da görüşü sizinle aynı yöndeydi.yanı yol bilgisayarı arızası... ama bir gün yolda iken hararet yükselmeye başladı ve nihayetinde sona dayandı.Kaputu açtığımda motorun her tarafı ıslanmış ve tısllama sesleri ile birlikte buharlar fışkırıyordu.Neticede radyatör kazanı patlamış.Komple değiştirdik.Ve o günden sonra bu uyarı lambası hiç yanmadı.
Yani demem o ki; Bu uyarı yazısı sadece yol bilgisayarının hatası değil,daha önemli bir arızanında habercisi olabilir.Dikkatli olmakta fayda var.
.e
m
e
n