Bad Coolant Sensor Uyarısı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan miralay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,866

miralay

Ana Kamp
selam arkadaşlar 94 model grand cheeroke aldım atiker sıralı gazı üzerinde takılıy dı şuan çok memnunum siz agbilerime bir şey soracağım aracımda yol bilgisayarında bad colland sensor diye uyarı veriyor silivride oturuyorum bu konuda bana yardımcı olursanız size minnettar olurum teşekkürler

Etiketler
Ynt: bad coolant sensor

Hoşgeldin .

Öncelikle ve özellikle jeep forumunun tamamını baştan sona okumanı tavsiye ederim . Jeep markası hakkında ciddi bilgi edineceğinden ve bürçok soruna yanıt bulacağından emin olabilirsin. Ki bu sorununda cevabı forumda mevcut .

Coolant Sensor Bad : Soğutma suyu seviye sensörü bozuk diyor . İki sebebi olabilir . Bir aracın elektronik sisteminden yada sensorun kendisinden . Bu sensro soğutma suyu taşma kabının üzerinde takılı olan şamandıralı nanedir . Sensördense nispeten çözüm kolay ama Elektronik sistemdense iş meşakatli demektir . Bu sorunla ilgili bir başlık açıcam ama birütrlü fırsat bulamadım . En geç birkaç güne açmış olurum başlığı sanırım .

barış verdigin bilgi için teşekkür ederim bu aracı alalı daha 18 gün oldu tamamen acemisiyim siz arkadaşlar sayeyesinde daha iyi tanıyacagıma eminim

Rica ederim . Gezenbilir Jeep konusunda muazzam bir Türkçe Kaynak yararı olacağına eminim . Aracını güzel günlerde güle güle kullanmanı dilerim .

Ynt: Bad Coolant Sensor Uyarısı?

Bad coolend sensor arızası veriyorsa eğer Aracın rolenti sensörü çalışmıyor demektir çünkü benimde başıma geldi ve ben değiştirdim sensörün çalışıp çalışmadığını ise karbiratörün üstündeki kapağı çıkartın ve arka taraftaki sensörü parmagınızla kontrol edin eğer sensör ileri geri hareket ediyosa sorun yok demektir şayet ileri geri çalışmıyorsa kesinlikle değişmesi gerekiyo fiyatı 200 tl saygılar

Coolant Sensor Bad uyarısını yukarıda da açıkladığım gibi soğutma suyu taşma kabı üzerindeki seviye sensründen sorun olması halinde verir . Bu sensörün başka bir sensörler ilişkisi yoktur .

suzuki 96' Alıntı:
Bad coolend sensor arızası veriyorsa eğer Aracın rolenti sensörü çalışmıyor demektir çünkü benimde başıma geldi ve ben değiştirdim sensörün çalışıp çalışmadığını ise karbiratörün üstündeki kapağı çıkartın ve arka taraftaki sensörü parmagınızla kontrol edin eğer sensör ileri geri hareket ediyosa sorun yok demektir şayet ileri geri çalışmıyorsa kesinlikle değişmesi gerekiyo fiyatı 200 tl saygılar

AYNI SORUN BENDEDE VAR.BEN SENSÖRE VERDİM ÖNEMSEMİYORUM AMA RÖLANTİ SENSÖRÜ ÇALIŞMIYORSA NE GİBİ BİR PROBLEM OLUR,YANİ RÖLANTİ SENSÖRÜ NEYE YARAR ACABA?

Rolanti sensörü aracın rolantide çalışmasını sağlar eğer bozuk ise aracın devir saati sabit bir yerde durmaz aşağı yukarı iner çıkar ayrıca aracın kalkışlarda teklemesine sebep olur ve aracın fazla yakıt tüketmesindede etili olur umarım yardımcı olabilmişimdir saygılar

suzuki 96' Alıntı:
Rolanti sensörü aracın rolantide çalışmasını sağlar eğer bozuk ise aracın devir saati sabit bir yerde durmaz aşağı yukarı iner çıkar ayrıca aracın kalkışlarda teklemesine sebep olur ve aracın fazla yakıt tüketmesindede etili olur umarım yardımcı olabilmişimdir saygılar

Teşekkür ederim cevabınız için.Anlaşılan Araçların her yönü de sensör yalnız :smiley:

Maalesef öyle şimdiki araçlar enjentör sistemli olduğu için bu şekilde üretiliyo ama karbiratörlü araçlarda bu sıkıntı yok

Özkan bey;
merak ettiiğim şey; coolant sensor bad uyarısı aracınızda yazıyordu, sizde rölanti sensörünü değişirerek bu hatanın silinmesini sağladınız. doğru mu anladım. (bu snada genleşme bidonuna sıvı ilavesi yada eksiltmsi yaptınız mı?)

Arkadaşlar böyle birşey nasıl olur ? Sizin araçta elektronik sisteme yapılan sonradan bir müdahale vs varsa ayrı ama lütfen aracın şemalarını vs bir inceleyin . Cooland Sensor bad . Açıkca yazmış zaten araç ;) Bu devre ise başka biryere bağlı değil . Direk vic teki direnç ölçen sisteme bağlı .

Lütfen böyle kesin bilgiler verirken teknik olarakta destekleyelim . Zira bilmeyen arkadaşlar yanlış yönlenir boşa para harcarlar .

Bu seviye sensörü zaman zaman verebilir bu hatayı . Yani eskimeye başladığında zaman zaman hata verip zaman zaman düzelebilir . Sizin oynadığınızda düzelmiş olabilir . Birde Levent hocamın söylediği de önemli . Su ekleme sözkonusu oldu mu ? Gördüğünüz uyarı Coolant level low olabilir mi ?

Barış hocam benim merak ettiği de bu zaten. o yüzden konuyu sorularla biraz didklemeye çalışyorum. dediğin gibi coolant bad sensör ile rölanti sensörünün bi alaksı yoktur. bu coolant sensör mıknatısla çalışan, bir şamadrırayla hareket eden, içinde 1 diyotun ve vs nin olduğu basit ama bizim cony lerin biraz karmaşıklaştırdığı bir sensördür.

Coolent lewel low antifiriz seviyesini gösterir coolent bad sensör ise motora giren hava seviyesini ölçen sensördür bu sensör arızalı ise arızalı ise araç zaten düzgün çalışmaz ve tekler bu bilgiyi ise daha üç gün önce aracımı getirdiğim cheeroke servisinden edindim vermiş olduğum bilgi doğrudur burda kimseyi yanıltmak gibi bir niyetim yok ben kesinlikle aracımda meydana gelen bir arızayı araştırmadan bilgi edinmeden fikirlerimi ve bilgilerimi paylaşmam anlıcanız bu gilgi kesin ve doğrudur saygılar

Özkan bey size kasıtlı yanılıyorsunuz gibibir suçlama yapmıyoruz. yarın aracınızdaki motor suyu genleşme bidonunun üstündeki sensörün fişini çekin bilgi ekranında ne yazıcak onu yarın tekrar buraya yazın ne demek istediğimizi anlıyacaksınız.

Arkadaşlar bakın burda karıştırdığınız bir şey var coolent lewel low la coolent bad sensör farklı işlevler görüyo

coolent lewel low : araçta antifiriz seviyesinin yada suyun bittiğini belirtir
coolent bad sensör : bu ise araçta motora hava akışının sağlanamadığı ve aracın sarsık bir şekilde çalışmasına yol açar bu ise aracın daha çok yakıt sarfetmesine yol açar

az önce söylediğim şeyi tekrar söylüyorum bu bilgiyi bayramdan sonraki gün yani salı günü ankaraya aracımı servise getirdiğimde aracı makinaya baglattım ve hataları sildirdim ayrıca ustadanda bu arızalar hakkında bilgialdım bir daha başıma gelirse diye

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR