B Sınıfı Amatör Telsiz Lisansı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan korsaniso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,848

korsaniso

Ana Kamp
Yer
istanbul
herhabalar mayıs ayındaki amatör telsizcilik sınavına girmek istiyorum ama ben önce B sınıfını alayım dedim nedenini sorarsanız A sınııfı için mors alfabesini bilmek gerekiyor ben henüz mors alfabesini çözmüş değilim tabi bunda yaş farkıda var benim yaşım 50 biraz zor anlıyoruz artık bazı şeyleri diyelimki B sınıfını aldık A sınıfını almak için tekrar hangi bölümlerin sınavına girmek gerekiyor olduda A sınıfını alamadım B sınıfında kaldım 5w çıkışlı el telsizlerinin dışında yeni cihazlar varmı yoksa eski aletlerden cihazmı yapıcaz kendimize 5w cihazlarla nekadar sağlıklı çıkış yapılırki saygılar sunarım.

Etiketler
Ynt: B Sınıfı Amatör Telsiz Lisansı

Hocam selamlar ,
Eğer yazılı sınavda A alacak kadar başarılı olursanız mors ikmale kalıyorsunuz ve sonraki sınavlarda sadece morsa giriyorsunuz .

B sınıfı lisans 144 mhz ve üstü frekansları kullanabilir . El ve mobil chazları kullanabilir . En fazla 75W kullanabilirsiniz . Yalnız 5W deyip geçmeyin 5W doğr anten ve cihazla gayet iyi bir güçtür .

Trac , Antrak gibi derneklerin sayfalarını okumanızı tavsiye ederim . Ayrıca Amatör telsizcilik yönetmeliğinide bilmeniz gerekecek zaten ....

Saygılarımla ...
Barış

canım kardeşim açıklamaların için sana minnettarım sağolasın yani diyorsunki A sınıfı belge için baş vur diyorsun. :D

Abi senin başvuruna gerek yok sınavdan 75 üstü alırsan mors ikmalli geçiyorsun b alıyorsun.Gelecek sınavda sadece morstan sınava girip a sınıfı alabilirsiniz.

Yani Kıyı emniyeti aldığınız nota göre sizi sınıfa sokuyor.

B sınıfı ile HF bandında 5 watt kadar izin wardır.
VHF ve UHF bandında (eğer offroad geizleri için düşünüyorsanız )alacağınız araç telsizi işinizi görürür.Tabi konvoy arkadaşlarınızında amatör olması koşulu ile

Umut hocam gzel açıklamış .

Bir ekleme yapayım . B sınıfı amatörler , Hf bandlarından 7 ve 28 MHZ i , en fazla 5W çıkış gücüne sahip ve kendi imalatları olan cihazlarla kullanabilirler .

Saygılarımla ...
Barış

selamlar sımdı ben b sınıfı amatorum morstan ıkmale kaldım dunya tıcaret merkezınde sınava gırmıstım tk da yenı adı btk sımdı ordamı sınava gırecem yoksa kıyı emnıyettemı web adresı varmıdır bunun sınav tarıhı nedır yardımcı olursanıs bıde ben yeasu vx-8r telsız alıyorum bunu b sınıfıyla kullanamıycam kullansam sorun olurmu gercı a yı almma az kaldı ama bıde ben burdan alıyorum telsızı bı fırma aracıgılıyla kaydını onlarmı yaptıracak benmı yaptıracam ben yaptıracaksam ne yapmam gerek benım ustume yıllık ucretını fılan bı acıklamada bulunursanız sevınırım TB2EZ 73 ..

Lisansınızı güle güle kullanın . VX-8 i B sınıfı kullanır . Yıllık ruhsat ücretleri ve mevzuat konusunda bir belirsizlik var şuan . İlgili yönetmelikler henüz çıkmadı . Sınav konusu bir aya kadar belli olacaktır . Aldığınız firmanın özel bir uygulaması yok ise , onlar size fatura kesecek ve siz faturayla başvurup ruhsat çıkartacaksınız . Ben olsam mevzuat netleşene kadar cihaz alımını ertelerdim biraz ama karar sizin . Ayrıca bölgenizdeki amatörlerle irtibata geçip fikir alışverişinde bulunursanız hayli fayda sağlayacaktır .

Saygılarımla ...
Barış

tesekkurle bılgılerınız ıcın fakan sıparısı verdım onlarda yurt dısından getırıyolar cıhazı bılemıyorum ertelıyebılırmıyım .. yada aldıktan sonra mevzuat tın acıklanmasısın beklesem suc ıslemıs lurmuyum yoksa hemen basvurmam gerekırmı su an ıcın dernege uye degılım .... kadıkoy goztepede oturuyorum yakın bı dernek varsa uye olabılırım bılgı alıs verısı konusundana yardımlarını alırım .. tesekkurle saygılar

Biraz beklemen
Biraz beklemeniz sorun olmayacaktır . İlla bir derneğe üye olmak zorunda değilsiniz sonralar destek olmak amacıyla üye olunur tabi ki . Gidin gelin arkadaşlarla tanışın , kaynaşın . Çekinmeyin kimse size ne üyelik lafı etmez . Arkadaşlar severek yardımcı olacaklardır . Mevzuat biraz karışık vaziyette TRAC ve diğer derneklerdeki arkadaşlar girişimlerini sürdüyor . Bu sebeple bölgenizdeki arkadaşlarla fikir alışverişi yaptığınız size yol gösterip öneride bulunacaklardır . www.trac.org.tr ve www.antrak.org.tr adresi size bilgi anlamında yardımcı olabilir tabi başka güzel sitelerde var amatör dernek ve arkadaşlara ait ...

Cihaz amatörlüğün en kolay tarafı , birşekilde çözülür ... TRAC kadıköy şubesi var, sanırım size yakındır . İletişim bilgileri sitede mevcuttu yanılmıyorsam .

Cihazınız hayırlı olsun
Görüşmek üzere
Barış

arkadaşım amatör lisansınız ile cihazınızı alıp btk ya gidiyorsunuz giriş katta vakıfbanka 2.15 lira yatırıp
7. kattaki görevli arkadaşa evrakınızı veriyorsunuz adınıza ruhsat düzenleniyor resmi işlemler bunlar fazla uğraşmıyorsunuz
detaylı bilgi için btk nın 0212 4656262 telefonunu arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.
not: illaki bir yerlere üye olmanız gerekmiyor.
yakınınızda ataşehir ilçe kriz merkezi içerisinde trac kadıköy şubesi var cumartesileri açık olur bilginize.73's
TOPCUERKAN' Alıntı:
tesekkurle bılgılerınız ıcın fakan sıparısı verdım onlarda yurt dısından getırıyolar cıhazı bılemıyorum ertelıyebılırmıyım .. yada aldıktan sonra mevzuat tın acıklanmasısın beklesem suc ıslemıs lurmuyum yoksa hemen basvurmam gerekırmı su an ıcın dernege uye degılım .... kadıkoy goztepede oturuyorum yakın bı dernek varsa uye olabılırım bılgı alıs verısı konusundana yardımlarını alırım .. tesekkurle saygılar

tesekurler huseyın abım dolaylı yoldanda tanıstık senle hatta sınavda beraberdık
sen morstan gırıyodun bende donem morsu verıcem ısallah maltepeden erdogan ın arkadasıyım erkan ısmım gorusemedık onunla bu aralar gorusuruz sızlerlede ısallah mors sınavı bu donem btk damı bu konu hakkında bılgınız varmı tesekkurler 73..

tamam erkan hatırladım abi sanırım bu sınavda btk da olacak . yazılı sorularını kıyı emniyeti hazırlıycakmış diye duydum.
hakkımızda hayırlısı olsun sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar. sende umarım morsu gerçersin.
ayrıca erdoğanla görüşürsen sorduğun cihazla ilgili onunda fikrini sormayı unutma.
bir ara görüşelim olmazsa ben bu hafta izinliyim gün içi müsaitim erdoğanın orda görüşelim...

olur abı ıstersen yarın da olabılır aksam uzerı gıbı ben goztepedeyım zaten sana sorma gereken bır kacsey var ılk yardım kursu gıbı nerden alıcaz gıbı su an calımıyoru m ambulans soforumu olsam ne yapmam gerer sofor araya n varmı gıbı sorular 05359719066telım 73...

erkan mailini yeni ğördüm yani bilgisayarı yeni açtım belki yarın(çarşamba)gündüz kadıköye gidecem net değil ama haberleşiriz
benimde tel : 0533 656 66 06 gün içersi haberleşiriz prgramım belli olsun ararım caferağada ve yeni salı pazarının orada işlerim var
birde ben genelde vhf-145.625(ton 67)ve uhf-439.225 (ton-67 TA1KK)rölelerinde dinlemede olurum oradanda çağrı yapabilirsin.
belkide erdoğanın orda farketmez yani şimdi geldim sayılır cihazlarım şarjda bilgin olsun görüşmek dileğiyle 73's...

www.erzurumtrac.org amatör telsizciler adına faydalı ve bir çok bilginin mevcut olduğu site ilgilenenlere..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR