Ynt: Ayı Spreyi Temini
1 defa sapanca soğucak yaylasında ,1 defada sülüklügöl milli parkında karşılaştım. Birinde gündüz diğerinde geceydi.Çok yakın mesafede değildik.Zaten sonradan araştırmalarımda öğrendim ki aranızda ki mesafe 100 metre ve fazlası ise saldırma ihtimali çok daha düşükmüş.Kestane toplama gitmiştik.Önce kısa bir süre baktı izledi,ve kendisi için tehdit oluşturmadığımızı anlamış olacak ki döndü ve hızla bizim yönümüzden uzaklaştı.
sülüklügölde karşılaştığımda ise 2 yavrusu vardı yanında ve ben aracımla ilerliyordum.çok yakın mesafede önüme çıktılar.aracı durdurdum ve bekledim.hemen kaçmadı oda bekledi bakarak.ben yavaş yavaş geri geri gitmeye başladım arayı biraz açınca beklmeye başladım.sonra oda yavruları ile birlikte uzaklaştı.Her iki ayıda boz ayıydı yani kahverengi ayı.
en az bizler kadar onlarda korkuyor aslında ve tehlike altında olduğunu düşünmedikleri sürece saldırmayı tercih etmiyorlar.Ama yinede hiç belli olmaz ayı bu.Şu spreylerden bulsam fena olmazdı.Tabi en güzel önlem mümkün olduğunca ses yaparak şarkı söyleyerek zil düdük çalarak ilerlemek.ama buna rağmende bazen karşılaşılabiliyor işte