Aydınlatma için Tavsiyeleriniz Nelerdir? (El Feneri ve Kafa Lambası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan giray2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 92
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,245
Ynt: Aydınlatma için Tavsiyeleriniz Nelerdir? (El Feneri ve Kafa Lambası)

damast' Alıntı:
Merhaba Bora bey

Bu fenere nasıl ulaşabilirz. yardımcı olursanız sevinirim
saygılarımla

murat

Hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum, eğer Ankara'da iseniz Yıba çarşısının 2. katındaki av malzemesi dükkanına bakın, ben oradan aldım.

Bora

Etiketler

En sonunda aldim kafa feneri çok uygun fiyata 45 tl fiyata göre çok iyi hiç tahmin etmemiştim bu kadar iyi olabileceğini.

size tavsiye ederim bu uygun bence

3.jpg

2.jpg

1.jpg

peltz TACTIKKA XP uzun zamandir kullaniyorum cok memnunum

LED LENSER H7 140m

FENIX HP10 225m

[attachment=1]

200972315311736.jpg

Fenerlerden çok yazdıklarınız aydınlattı bizi. Teşekkürler.

Fenix ve Maglite marka fenerler hakkında bilgi alabilir miyim?

Ben Black Diamond Kullanıyorum yıllardır çok memnunum diğer bir tercihimde her zaman peltz olurdu.

Merhaba arkadaşlar, SureFire G2 Nitrolon kullanıyorum, su gibi pil yiyor, 65 lümen, güç olarak tavsiye ederim ama 2 adet CR123A pil kullandığından masraflı oluyor, tabi şarjlı pillerini bulabilirseniz iş değişir. Yanında Ledli Police marka tek AA pille çalışan bir el feneri aldım, fotoğraf makinesinden çıkan bitmiş görünen 2700mAH pil ile 1 haftadır kullanıyorum :smiley: artık dolu pille ne kadar gideceğini tahmin edebilirsiniz tavsiye ederim 4-5 TL fiyatı var :smiley:

Merhaba sevgili arkadaşlar sitemizde yazılanların ışığında ve bir arkadaşımızın elma bilişim linkini vermesi ile bende nacizane fikirlerimi sizler ile paylaşmak istedim mevcut 6 d pilli mag-lite el fenerimi 2 adet Dpil alacak şekilde kestim tornada aynı paso açıldı izmir çankayada elektronikçiler çarşısında 4 adet normal kalem pil dönüşüm seti aldım kafa kısımlarına bir pvc su borusu 6mm olarak ön ve arkaya uç çıkardım artı eksi kutupları leğimledim ve 6 voltluk bir güç elde ettim üzerine ise ampulu xenon ampul ile değiştirip güçlü bir el feneri elde ettim resimleri yakın zamanda eklerim .
birde angarya işlerinde kullandığım panter marka mag-lite çakması denebilecek çin malı koçtaş tan 14 tl ye aldım ona bir adet mag-lite çanak aldım 10 tl ve piyasada oldukça bol bulunan 3 adet kumanda pili ile çalışan ledli el fenerleri var 1-2 tl civarında ondan 2 adet aldım
bunların pil yuvalarını aldım bir karton rulo yapıp içlerine yerleştirdim 7.4 lük bir ampul ile muazzam bir ışık elde ettim 14tl fener 10 tl çanak 4 tl pil yuvası 10 tl ampul 38 tl ye maglite görünümlü güçlü ışık veren bir fener elde ettim biraz doğan görünümlü şahin gibi oldu fakat idare edin artık standart mag-lite fenere 75 -80 tl ödemektense 38 tl ye daha güçlü bir fener elde ettim resimleri en kısa zamanda ekleyeceğim sevgi ve saygılarımla

Yunus kardeşim ellerine sağlık. Mucit ve yetenekli insanları severim. Bende benzer bir çalışmayı traktörüme yaptım. Gece farları açık bırakmak uzun süre için iyi olmuyor. Malum akü meselesi.

Bende ön ve arkaya metal kaplı bisiklet lambalarından hazırlayıp 360 derece hareket edebilen iki adet hazırladım. Ampulleri ve yatakları mopet ampul ve yatakları ile değiştirdim.
Uygun iki hatla öne ve arkaya monte ettik. Herbirine kontaktan ayrı açma-kapama anahtarı koyduk.

Şimdi sabaha kadar arazide açık bırakıyorum (özellikle yazın sulama zamanlarında) akü etkilenmiyor. Bu işlemi yaparken traktör çalışır durumda olmuyor.

Anlattığın kafa feneri ilgimi çekti fotoğraflarını koyabilirsen memnun olurum. Birde bilgiler için arkadaşlara teşekkür ederim. Kafa fenerinde aranması gereken en önemli özelliklerden bir tanesi ise; su geçirmez olması gerek. Yağmur altında ya da ıslak sulu ellerinizle dokununca etkilenmemeli.

Saygılar.

merhaba sevgili talha hemen açıklama yapayım bahsettiğim kafa feneri değil el feneri akşam eve gittiğimde resimleri çekip yarın eklerim maşallah sende güzel bir uygulama gerçekleştirmişsin ben izmirden yazıyorum siz nereden katlıyorsunuz sevgi ve saygılarımla yunus emre TOK

resimleri ekledim arkadaşlar üst taraftaki panter marka çanak-cam-ampul değişti darbelerden etkilenmesin ve daha iyi bir tutuş sağlasın diye bisiklet şamrellerinden halkalar taktım. olası mum ışığı kullanımları içinde 2 adet D tipi dönüştürücü yedekte şeffaf olanlar sevgi ve saygılarımla

DSCN1654.jpg

DSCN1655.jpg

Harika olmuş arkadaşım. :D

selam arkadaşlar
dolaşırken bulmuştum sitenizi kampçılıkla hiç alakam yok ama fenerlere karşı büyük bir merakım var ,,
size tavsiye edebileceğim fenerler var
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35077

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15739

bu fenerlerden bazıları ve çok kaliteli sağlam dayanıklı su geçirmez modelleride var
hongkong dan beleş kargo ile 3 haftada geliyor , baypal ile ödeme yapılıyo
ben defalarca alışveriş yaptım güvenilir bir yer
tavsiye ederim...........

ta oralardan ne ıstıyonuz av malzemesı satanlarda he çeşıdı va

herkese slm ilk mesajı yazmak buraya nasipmiş:smiley: enegizerin ledx6 sını almayı planlıyorum nasıldır iş görür mü ??

energi.jpg

Ben de Lucido ve Petzl kafa fenerlerinden sıkılıp Fenix LD20 R5 aldım. Kampta bile artık Fenix'i kullanıyorum.
Aksesuarlarını da almanızı tavsiye ederim, çok faydalı çünkü.

Body clip sayesinde şapkama takıp kafa feneri gibi, dilersem de difuseri takıp masaya dikey şeklinde koyarak mum gibi
ya da bir yere asarak tavan aydınlatması gibi kullanıyorum ;D

En baba tarafı pil zayıflasa bile içindedeki elektronik devre sayesinde ışık şiddetini sabit tutmasıdır. Pilin zayıfladığını
anlayamıyorsunuz. Pil bittiğinde otomatik olarak en düşük lümen moduna geçiyor ve pilin artık değişmesi gerektiğini anlıyoruz.

2 edet şarjlı AA pil kullanabiliyor olmak da bir avantaj çünkü her yerde bulabiliyorsunuz. Dayanımı çok iyi ve çok parlak
bir el feneri. Kör edici özelliğinden dolayı çocuklardan kesinlikle uzak tutmak gerek bu da kötü bir yanı :D

fenix-ld20-5-003.jpg

1720.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR