Ynt: Ayazma - Kazdağı Zirve - Körfez Rotası????
Selam,
Zeytinlide yaşıyorum. kaz dağlarının milli park giiriş tarafından(hasanboğuldu tarafından) başlıyarak zirveye ve yenice istikametine bir kaz gez yürdüm ve bir iki gece kamp yaptım. ancak ayazma tarını pek bilmiyorum. arkadaşların dediğini teyit etmeliyim. bize biraz da artık yerli sayılmamız nedeni ile pek ses çıkarmamakta olsalar da böyle bir etkinlikte yerli rehber bulundurmak ve en azından bu konudaki yasal presedürü yerine getirmek zorunlu. ama sorun değil burada(zeytinlide) yerli rehberler bir dernek kurdular epeyi arkadaşımız, kolay halledilir, uyumlu yerli bir rehber arkadaş gruba dahil edilebilir ki bence zaten o rota için bu bir zorunluluk.( bir kaç kez rehbere bir günlük üçret yatırıp bir kez bir gün aldım , başka bir zaman parasını yatırdım ancak hiç gelmedi, sonrada iki çıkışımda ise klasik türk işi oldu: milli park görevlileri pek problem çıkarmadı, galiba tanıdık olmuştuk!!)
Diğer taraftan rota 3 kez gecelemeli gibi görünüyor .epey iniş ve çıkış var orada.öyle bir çırpıda geçilecek gibi değil. hazırlık ona göre yapılmalı.
umarım zamanım uygun olur da size katılırım. o tarafları ben de tavaf etmek istiyorum.
bu konuda bilgim ya da mahalli olarak bir yardımım olacağını düşünürseniz lütfen arayınız rotanızı pek bilmemekle beraber elimden gelen idari desteği veririm.
ilave bir not : rehber üçretini dışında milli parkdaa vgeceleme başına bir ücret ödüyorsunuz.(geçen sene için 10 ytl. olduğunu duymuşdum. ancak ben hiç yatırmadığım için tam bilgim yok. bu ara bisiklete sevdalanmdığım için bu konu askıda kaldı. ama sorun değil hemen öğrenebilirim.) ben ödemedim hiç ama arkadaşların verdiğin biliyorum. bu da global oluyor.iki gece kalacağınızı düşünüp milli parklar hesabına bir para yatırıyorsunuz girişte makbuza bakılyor ama daha sonra süre kontrolu yok. genellikle bir gece yatırılıyor. sen kaldığın kadar kalıyorsun.
başka milli parklar nasıldır bilmem ama burada konaklama alanları çok stabil, başka yerlerde konaklatmıyorlar. en azından başta epey bu konuda sizi konfirme ediyorlar. sonra öyle pek sıkı bir denetim yok. yine de bu konuyu yerli rehberler daha rahat ve kolay aşabiliyorlar. en azından bana ilk başlarda öyle olmuştu.
umarım yardımcı olmuşumdur.