.
* Karavanımızla 11 senede yollarda olduğumuz toplamda 2 yıllık bir zaman aralığında, %90 ı Avrupa’da olmak üzere 100.000 km den fazla yol yaptık. Sadece bir kere, o da Türkiye’de Denizli’nin ıssız dağlarında, aslında sıkıntıdan muhabbet aradığı belli olan iki ahşap çavuş memur tarafından durdurulduk.
* Trafik kontrolünün Türkiye’deki gibi memurlarla sık yapıldığı bir başka Avrupa ülkesi olmamalı ? Avrupa’da polisin, göreceli de olsa zaten bizden düzenli olan trafikten başka uğraşacağı konular var. Avrupa’da trafik polisi diye özel görevli bir polis yok. En azından ben daha görmedim.
* Almanya’da sadece okulların tatile başladığı günlerde bazı otoban park yerlerinde yapılan ağırlık kontrollerine rastlanabilmekte. Tahminim diğer bazı ülkelerde de belki benzerinin olabileceği. Herkezce duyulsun diye de polisin kontrollere özellikle basını davet ettiğinden bile şüpheleniyorum. Çünkü nedense sadece bu dönemde haberleri çıkmakta.
İçiniz rahat olsun sevgili
@dinozor izci , bence konuya “yavrukurt” gözüyle bakmanıza gerek yok.
Karavan yapımına gelince:
Karavan bence, kendi içinde tam bir paradoks. Gereksinim sorunlarınızı ne kadar karşılayan bir karavan isterseniz, o kadar çok yeni sorunla karşılaşıyorsunuz. Düşünün en donanımlı karavanlar; manevrası zor yani daha büyük, daha pahalı, düzeni daha zaman alıcı ve arıza olasılığı da daha fazla olanlar değil mi ? İşin en traji komik tarafı ise sonuçta hala dışarıya bağımlı kalmanız, üstelik yine daha fazla olarak.
Şu anda etrafımdaki tam teşekküllü benzeri karavanlar, bulaşık, duş tuvalet için yine de bulunduğumuz kampingin olanaklarını kullanıyorlar. Yola çıkacaklar dünden toplanıp temizliğe başladılar bile. Yerleşmeleri de zaten güneşin batışını izlemelerini kaçırtmıştı..
Bence gereksinimleri ama özellikle tüketimi azaltmak, gezinin keyfini de arttırıyor. Herşeyin evdeki gibi olmasını isteseydim zaten evde kalırdım diye düşünüyorum. Sonuçta karavanla yapılan, bir uzlaşı antlaşması olmakta.
Bence satın almayın. Kendiniz yapamıyorsanız mobilyasını, elektriğini, diğer donanımlarını tek bir ele vermeden ayrı ayrı yaptırtıp harcamalarınızı kontrolünüzde bulundurun derim. Sistemlerinizin yollarda kendinizin tamir edebileceği kadar basit olmasının faydası var. Alaturka yola girmeyip, ev veya yat amaçlı alet kullanmamak da karavana en şık yakışanı olmalı ?
Aşağıda imzamda karavan ile ilgili bölük pörçük naçizane bir yazı var. Belki işinize yarar bir tarafı çıkardı ?..
…
Gereksinim üstü tüketimin bir de çevre sorunu var. Konu üzerinde konuşmak için tüketim toplumuna henüz giren bizlerin, galiba daha zamanı olduğu düşünülüyor olmalı ?
Gerçi Avrupada’da aklı selim yaklaşımlar parmakla sayılacak kadar az.
Sanırım çağdaşlığı yeniden tarif etmek gerekiyor..