ATV alırken dikkat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,284

buralpdi

yokluk ve çaresizlik adamı mucit yapar
Yer
maltepe gurubu
Arkadaşlar atv hakkında bilgiler,
1- Atv’ler ruhsatta motosiklet olarak yazılsada vergisini otomobil üzerinden veriyorsunuz
2- Sıfırı 3500-400tl olan bir atv için ocak vergisi(pulu) olarak 202.50tl vergi veriyorsunuz örnek: 2007 model 150cc bir atv piyasada 1500-2000tl arası fiyatla satılıyor ocak vergisi 141.50tl,
3- Otomobil vergisi verirken B sınıfı ehliyet ile kullanamıyorsunuz
4- A2 ehliyet ile kullanmanız gerekiyor
5- Atv kullanmak için A2 ehliyet almak istediğinizde, direksiyon sınavına Atv ile giremiyorsunuz, motosiklet kullanmanız lazım

Yani Devlet bu aracı ne otomobil olarak ne de motosiklet olarak kabul etmiş ve lüks sınıfına sokmuş, ben motosiklet kullanabilsem niye Atv alayım, Atv kullanacaksam neden motosiklet sürmesinini öğreneyim, buradaki çelişkili durumu ne yazıkki çözecek kurumda yok, aslında dört teker olmasından ibaret A2 ve B ehliyetle kullanılabilecek bir araç

Etiketler
Ynt: ATV alırken dikkat

Çok şasırdım. bir ara atv düşünüyordum off road amaçlı polaris gibi bi alet. ancak hiç araştırmadım. kar motorsikletleri için nasıl bir uygulama var acaba ? ;D

Allah bilir bu yasaları çıkaranlar A T V yi de bilmiyorlardır.............Bir zamanlar traktör almak niyeti ile kredi başvurusu için bankaya gittim. Bankadaki arkadaşlar beni tanıyorlar.
Banka 0 km. ve ikinci el oto kredisi veriyor aynı zamanda iş makinası içinde veriyor ama traktör için yok neden!!?

Traktör hangi sınıfa giriyor belli değilmiş.............Vasıta mı? İş makinası mı?

bizde kanunları bilirkişiler çıkarmıyor, bazı işine gelen kişiler tarafından çıkartılıyor,
benzer sorunları karavan içinde yaşıyoruz...

Daha evvel ATV ler için plaka tescili yapan veya yapmayan trafik tescil müdürlükleri vardı, il trafik komisyonu kararlarıyla alakalı sanırım..
Yukarıda saydığınız gibi tezatlar olmasından sebep tarfik tescili yapmadan aracı kullanmakta fada var,
Kullanım amacı genellikle off-road olduğu için römork ile istediğimiz dağa bayıra araziye götürüp
kurdumuzu dökmek için bu şekilde kullanılır diye düşünüyorum..

Evet atv gibi karavanlar içinde aynı sorun yaşanıyor.

Minübüs benzeri birşey alıp kafama göre karavana çevirelim diye düşündüm............Bir çok formalite var. Ticari araç durumu SRC belgesi vs. vs. Kendileride tam olarak bilmiyorlar.

Fakat atv lerin oto sınıfına dahil edilmelerini anlamadım, motorlu yamaç paraşütlerinide uçak sınıfına sokarlarsa.............. ;D

Valla ne vergi alırlar beeee!............... ;D ;D

(Bu arada uyuyan devi uyandıracağız şaka yaparken...)

Avrupadaki Motosiklet kuruluşları ve markaların yaptıkları bazı istatistiklerde Türkiye ile ilgili bir bölüm de var. Avrupada ve bu yaşasığımız bölgede Motosiklee en az destek veren, motosiklet kulanımı özendirmekten çok zorlaştıran, en çok vergi alan ülke açık ara Türkiye imiş yani Motosiklete ve motosiklet kullanıcısına bu kadar karşı bir hükümet yokmuş avrupada bizim hükümetimiz dışında. Acaba şeytan icadı diye mi karşı çıkıyorlar anlamıyorum.

Yukarda bahsettiğim rapor ingilizcedir. İsteyen olursa gönderebilirm.

Bu kadar yaman çelişkileri alt alta okuyunca şaşırmadan edemiyor insan.

merhaba ben istanbulda ikamet ediyorum ve bu aracımın yakıt masrafından
sıkıldım cunku ben arabayı kısa mesaferlerde (yaklasık 3-4 kılometreliyi gecmez)
kullanıyorum vede arabamı eskıtmekten artı masraflardan bıktım ve atv motorlara
heves sardım ama acıkcası pekte pahalı bi seye ihtiyacım yok anllattıgım gıbı kısa
mesaferde ve kısa surelı kullanıslar ıcın bana bi atv önerebilirmisin... Simdiden
tesekkur ederım...

_TieSTo_' Alıntı:
merhaba ben istanbulda ikamet ediyorum ve bu aracımın yakıt masrafından
sıkıldım cunku ben arabayı kısa mesaferlerde (yaklasık 3-4 kılometreliyi gecmez)
kullanıyorum vede arabamı eskıtmekten artı masraflardan bıktım ve atv motorlara
heves sardım ama acıkcası pekte pahalı bi seye ihtiyacım yok anllattıgım gıbı kısa
mesaferde ve kısa surelı kullanıslar ıcın bana bi atv önerebilirmisin... Simdiden
tesekkur ederım...

çin malı bir atv alabilirsin, hangi markayı alırsan al hepsi aynı fabrikanın ürünü :smiley:

Eskiden ATV'nin şehir içi trafikte kullanılması yasaktı. Halen öyle mi?

;D hepsi aynı fabrika ürünü ama bana önerebileceginiz bir model veya bi marka varmı..?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR