Assos Vakfı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,260

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
50
Yer
İstanbul / Maltepe
ASSOS VE ÇEVRESİ KÜLTÜR VE SANAT VAKFI

Bu, sıkılmış ve sıkışmış insanların mırıldandığı küf kokulu bir nostalji çağrısı değildir. Aksine bu, sıkılmış ve sıkılmış insanların ağır işiten kulaklarına bas bas bağırılan bir kurtuluş önerisidir.

Unutmak yitirmektir! Kedilerini bile tanıdığınız sokakları, oyun bahçelerinizi, ahbaplarla televizyonsuz odalarda edilen sohbetleri yitirmek. Helal paraları, israf etmemeyi, tasarrufu, açı toku, hastayı yaşlıyı düşünerek davranmayı?, saygılı olmayı yitirmek. Domatesin kokusunu, karpuzun çekirdeğini, patatesin lezzetini yitirmek. Hak etmeyi, had bilmeyi, sabr?, sebat etmeyi, olgunluğu, onurluluğu, utanmayı, adil ve vicdan sahibi olmayı yitirmek. Bunlar yittiğinde, yani yürek ve bellek yittiğinde ne kal?r ki geriye; işlevini yitirmiş organlar yığını! Huzursuz, kararsız ve yararsız kıpırdanmalar... Karışık kafalar ve oradan çıkan anlamsız bir dil. Kösnül yüreklerin üretebileceği, güdük sevgiler. Aidiyetsiz sahiplikler, sahip çıkılamamış aidiyet; yani itaat! Eski ve yeni inançlarda debelenen ruhlarla, meşru çıldırma yöntemleri peşinde koşan akıl.

Oysa Hatırlamalısın ki ayırdedebilesin, seçebilesin ve kurgulayabilesin. Hatırlamalısın ki özgürleşebilesin. Hatırlamalısın ki insan gibi insan olasın.

Assos ve Çevresi Kültür ve Sanat Vakfı olarak bu fikri paylaşanlarla birlikte, bir "yurttaş hareket"ini başlatmak istiyoruz. Bir yıl süreyle sözlü, yazılı ve görüntülü basın aracılığıyla, afiş, pankart ve diğer iletişim araçlarıyla, tüm ülkeye bu mesajı iletmek istiyoruz. Bu nedenle ülkenin değişik yerlerinde değişik etkinlikler gerçekleştirerek, bu konuya dikkat çekmek arzusundayız.

afis.jpg
 

Etiketler
Ynt: Assos Vakfı

AMAÇ


Assos'u bir kültür ve sanat kenti yapmak

Mitolojik çağdan bu yana var olan Assos kenti Tanrıça Athena'ya
ev sahipliği yaptı. Truva savaşlarına ve İda dağındaki güzellik
yarışmasına tanıklık etti. Aristo ve Büyük iskender gibi pek çok
ünlüyü ağırladı. Her taşında mitoloji ve tarihin yaşandığı bu küçük yerleşim, bugün bir sanat ve kültür mekanı olmayı seçiyor.

Ekonomik ve kültürel kalkınmayı sağlamak

Böyle bir amaca yönelik kentin, tarihle barışık yaşayarak kalkınması gereklidir. Bugün diğer tarihi kentlerimiz gibi bozulma eğilimi
gösteren Assos'u korumak, gelişimini -bozulmaya neden olmadan-
sağlamak, çevre halkının eğitim ve kültür düzeyini yükseltmek, yeni iş ve eğitim olanakları sağlamak. Bölgenin en değerli varlığı olan
zeytin üretimi ile ilgili eğitim kurumu açmak ve üretim teknolojilerini
bölgeye getirmek üstlendiğimiz diğer görevler.
 

Ynt: Assos Vakfı

ETKİNLİKLER


Basılı iletişim ürünleri: Afiş, broşürler, yapışkan etiketler, bez pankartlar...

Görsel, sözel, yazılı basın: Hatırlanması gereken olayların yıldönümlerinde küçük hatırlatma ilanları, spotları, filmleri.

Söyleşi ve konferanslar: Her ay bir söyleşi veya konferansı değişik kentlerde gerçekleştirmek. Konu başlıklarından bazıları şöyle: "Neden hatırlamalıyız", "Kaybolan kentler", "Barışan kentler", "Aynı mahallede yaşamış, farklı dinlerden insanlarla söyleşi", "Kaybettiğimiz dilimiz", "Kent ve kentli anıları".

Yemek: Antakya, Milas, Gaziantep, Yalvaç... Bu ve diğer yörelerde artık yapılmayan yemekleri yeniden ortaya çıkarmak ve bir kitapla belgelemek.

Yarışma: Resim, fotoğraf, video alanlarında bir ulusal yarışma açmak ve bu yarışma sonuçlarını, değişik disiplinleri uygulayan sanatçılardan oluşan tek bir jüri ile değerlendirmek. Böylece disipliner ölçütler yerine, sanat ölçütüyle bir seçim yapmak.

Sergi: Ülkenin değişik yerlerinden toplanmış, hala kullanılabilecek giysi, obje ve aletlerin sergilenmesine, bir de fotoğraf sergisi eşlik edecek. Bu sergi, hatırlanması gereken olayların foroğraflarından oluşacak.

Kitap: 50 Türk edebiyatçısının "Hatırlamalısın" üzerine yazdıkları yazıları, bir kitaba dönüştürerek yayınlayacağız.

Konserler: Assos ve İstanbul'da gerçekleştirmeyi düşündüğümüz konserler: Türk Halk Müziği konseri, Türk Müziği konseri, Klasik Batı Müziği konseri, Türk ve yabancı sanatçıların ortak konseri.

Film gösterimi: Assos'ta gerçekleştirilecek iki açıkhava gösterimi.

Defile: Dans, müzik, kareografi ile gerçekleştirilecek başlıbaşına bir performans.
 

Ynt: Assos Vakfı

YÖNETİM


Kurucular Kurulu

Ali Akdamar
Yeşim Akdamar
Volkan Akdamar
Ali Bilge
Engin Yörükoğlu
Tamer Çelebi
İlhan Erkan
Kürşat Alnıaçık

Yönetim Kurulu

Ali Akdamar Başkan
Yeşim Akdamar Başkan Yard.
Volkan Akdamar Muhasip üye
Ali Bilge
Engin Yörükoğlu
Tamer Çelebi
İlhan Erkan
Raik Alnıaçık
Gülgün İlbeyi
Kürşat Alnıaçık
 

Ynt: Assos Vakfı

TÜZÜK


ASSOS VAKFI SENEDİ

Bu Vakıf Senedi'nin altında adları ve adresleri yazılı gerçek ve tüzel kişiler tarafından Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre bir Vakıf kurulmuştur.

Kuruluş ve Vakfın adı:
Madde 1
Vakfın adı "ASSOS VE ÇEVRESİ KÜLTÜR VE SANAT VAKFI" kısaca "ASSOS VAKFI" dır. Senette VAKIF olarak anılacaktır.

Merkez ve adresi:
Madde 2
Vakfın merkezi Behramkale köyüdür. Vakfın adresi Ayvacık ilçesi Behramkale köyü ÇANAKKALE dir. Yönetim Kurulu kararı ile Vakfın merkez içindeki adresi değiştirilebilir, değişiklik 15 gün içerisinde Teftiş makamına bildirilir. Vakıf, Yönetim Kurlu kararı ile ilgili mercilerin müsaadesi ile yurt içinde ve yurt dışında şube, temsilcilik ve irtibat büroları açabilir. Bunların teşkilat yapısı, çalışma şekli ve esasları Yönetim Kurulu'nca hazırlanacak bir iç tüzükle belirlenir.

Vakfın amacı:
Madde 3
a) Ülkemizin, özellikle Behramkale Köyü ve çevresinin tarihi, sosyal ve kültürel zenginliklerini yurt içi ve yurt dışında tanıtmak.

Tarihi değerleri korumak ve yaşatmak:
b) Türkiye ve özellikle Behramkale köyü ve çevresinin doğası ile tarihi ve kültür zenginliklerinin geçmişten geleceğe köprü kuran her ürünü gerçek değerine ve önemine uygun biçimde koryarak tanıtmak, tarihsel ve kültürel varlığını zenginleştirerek yaşatmak.

Kültür ve sanata destek:
c) Ülkemizin kültür ve sanat ortamına katkıda bulunmak, zenginleştirmeye çalışmak, Türk kültürünü ve sanatını yabancı ülkelerde tanıtmak, öte yandan dünyada kültür ve sanat alanındaki değişiklik ve gelişmeleri takip etmek amacı ile tüm sanat çalışmalarına destek vermek.

Eğitim faaliyetlerinde bulunmak:
d) Behramkale köyü ve çevresinde yaşayanların ve ayrıca yeni yetişmekte bulunan neslin durumlarının, bilimsel ve kültürel eğitimleri başta olmak üzere sosyal, ekonomik ve kültürel iyileştirilmesine katkıda bulunmak.

Çevre koruması:
e) Behramkale köyü ve çevresinin doğal ve ekolojik dengesinin, mimari özelliklerinin iyileştirme ve korunmasını sağlamak.

Çalışma alanları:
Madde 4
Vakfın çalışma alanları:
a) Her türlü ayni, şahsi ve fikri hakları edinmek ve tasarrufta bulunmak.
b) Kurulmuş ve kurulacak şirketlere ortak olmak, işletmeler açmak.
c) Eğitim ve öğrenim için yaz okulları, kurslar açmak veya bu tür kurumları işletmek, başka kurum ve kuruluşlar ile ortak olarak işletmek, ticari faaliyetlerde bulunmak, mevcut kurulşarı devralmak.
d) Bilimsel, eğitsel, kültürel, sanatsal nitelikte araştırma yapmak ve yaptırmak; eğitim için gerekli örgütsel ve mekansal organizasyonu sağlamak, yaz okulları ve entitüler kurmak, bu konularda kurulmuş ve kurulacak kuruluş ve kurumlara ortak olmak, devralmak, iş birliği yapmak ve yaptırmak; bilimsel, sanatsal ve teknolojik konularda fuar, festival, şenlik, sergi, panel, sempozyum, seminer, kolegium, konferans, kurs, açık oturum, kültürel ve sanatsal etkinlikler, konser, film-tiyatro gösterimi ve diğer sanatsal ve görsel gösteriler düzenlemek; burs, kredi ve ödül vermek; yurt dışına eğitim amaçlı olarak elemanlar göndermek, bu çalışmalarını meslek eğitimine yönelik olarak yapmak, okuma alışkanlığını kazandırmaya çalışmak, kitaplık ve kütüphane kurmak, işeltmek, çalıştırmak, sözleşmeler düzenleyerek başkalrını çalıştırmak, üniversiteler, akademiler, yüksek okullar, kürsüler, resmi kurum ve kuruluşlar, özel kuruluşlar, vakıflar, dernekler ile işbirliğinde bulunmak ortak çalışma programlarına katılmak, yurt içi ve yurt dışında süreli veya sürekli ortak çalışma birimlerini oluşturmak; her türlü hukuki tasarrufta bulunmak; kitap, dergi, gazete, bülten, film, video, cd rom, internet yayınları, plak, kaset ve benzeri her türlü yayın aracı ile yurt içinde ve yurt dışında tanıtıcı ve eğitici çalışmalarda bulunmak; bu çalışmalar için gerekli tesisleri kurmak, işletmek, işletmesini başkalarına devretmek, kiraya vermektir. Vakıf gerekli izinleri alarak bu çalışmalarını yabancılar ile yapabilir ve/veya çalışmalarını yurt dışında da gerçekleştirebilir.
e) Tarihi ve sanatsal malzeme ve eserlerin tanıtma ve kuşaklar arası iletişimi devam ettirme amacı ile sergilenebileceği müzeler ve sergi salonları kurulması için gerekli gayrimenkul satın almak, kiralamak, işletmesini devralmak veya devretmek, projelendirmek, inşa etmek, restore etmek; teknolojik alt yapısını oluşturmak; müze kolleksiyonlarını oluşturmak, yurt içi ve yurt dışında yasalar çerçevesinde eser satın almak; ulusal ve uluslararası ortamdan uzman kişiler ve başka müze ve kurumlar ile işbirliği yapmak; bu etkinlikler ile ilgili tanıtım, yayın, kitap, broşür, cd, film yapmak veya yaptırmak, müze binası içinde ve dışında sergi, gösteri, dinleti, konferans, seminer, tanıtım kokteyli ve benzeri etkinlikler düzenlemek.
f) Yeterli imkanları olmayan ancak eğitimine devam etmek isteyen özellikle Behramkale köyü ve çevresinde yaşayan T.C. vatandaşı çocuğun/gencin yararlanabileceği eğitim giderlerini karşılama amaçlı akdi ve aynı yardım şeklinde burs sağlamak.
g) İhtiyaç sahibi her T.C. vatandaşının yararlanabilmesi için ve hiçbir zaman nakit olmaması şartı ile erzak, giyecek, yakacak, sağlık ve benzeri yardımlarda bulunmak.
h) Konaklamaya, barınmaya, dinlenmeye, sosyal, kültürel ve sportif çalışmalar yapmaya; arkeolojik, etnografik, kişisel kolleksiyonlar ve sanatsal yapıtlar sergilemeye, dans, bale, opera, konser, film, tiyatro gösterileri yapmaya uygun kalıcı binalar yapmak, kamplar ve tesisler kurmak, yurtlar açmak, sağlık tesisleri, huzurevi, kreş, çocuk yuvası, okul öncesi eğitim kurumları, müze, sergi ve sanat merkezleri kurmak, bunların tümünü satın almak, kiralamak, işletmek, devralmak ve devretmek.
i) Fikir ve sanat eserleri sahipleri ile bunları üretenlere, bilimsel araştırma yapanlara, edebiyat, sinema, video, tiyatro, mim, opera, dans, müzik, plastik sanatlar ve diğer sanat alanları; çevre arkeoloji, etnografya, felsefe, sualtı konularında yapılan çalışmalara, mimari, restorasyon alanlarında emek veren kişi, topluluk, kurum, şirket ve organizasyonlara destek olmak. Sinema, video ve müzik eserlerinin eğitici, öğretici, kültür yayıcı ve aktarıcı, ülkemizi tanıtıcı fonksiyonlarına işlerlik kazandırmak; edebiyat ve sahne sanatı dallarında yazar ve sanatçıları, bilim ve teknoloji alanlarında yapılan araştırma ve çalışmaları desteklemek ve teşvik amacı ile ülkemizi ve özellikle Behramkale köyü ve çevresini tanıtıcı eserlere ilişkin olmak üzere ödüllü yarışmalar düzenlemek; ulusal veya uluslararası nitelikte bedeli karşılığında eser sipariş etmek.
j) Kitle iletişim ve medya organlarında Behramkale köyü ve çevresi ile ilgili her türlü girişime ön ayak olmak, bununla ilgili basın bülteni, broşür, gazete, video, lazer disk, CD, fotoğraf malzemesi ve benzeri dökümanı hazırlamak veya hazırlatmak, tanıtımla ilgili kokteyl, yemek, sergi, film, video gösterimi ve benzeri halkla ilişkiler faaliyetlerini düzenlemek.
k) Behramkale Köyü ve çevresindeki arkeolojik kazı ve çalışmalara ayni ve nakdi yardım, bilimsel destek, eleman desteği ve yurt içi ve yurt dışı tanıtım sağlamak. Behramkale Köyü ve çevresi tarihi geçmişi ile ilgili yurt içi ve yurt dışından arkeolojik ve etnografik eser ve dökümanların T.C. yasaları çerçevesinde alımı, kiralanması ve sergilenmesi çalışmalarını yürütmek.

Mal varlığı:
Madde 5 Vakfın kululuş ve tescil mal varlığı 6.000.000.000 TL. ( altımilyar TL.) dır. Kuruluş işlemleri sırasında veya bu işlemin tamamlanmasından sonra gerçek veya tüzel kişiler tarafından Vakfın esas mal varlığına eklemek şartı ile yapılacak ve Yönetim Kurulu'nca kabul edilecek bağışlar, ölüme bağlı tasarruflar yahut diğer tahsis ve kazandırmalar da yukarıda yazılı Vakıf malvarlığına eklenir.

Hukuksal işlem yetkisi:
Madde 6
Vakıf amacına ulaşmak için yasal sınırlamalar dışında, taşınır ve taşınmaz mallara bağış, vasiyet, satın alma ve kiralanması sureti ile sahip olmaya ve kullanmaya, vakıflara ilişkin yasa hükümleri uyarınca sahip olduklarını satmaya, devir ve fera vermeye, kiralamaya, gelirlerini almaya, harcamaya, vakfın mal varlığına giren bir yada birden çok taşınmaz mal yada gelirleri bir yada birçok kez yatırımda kullanmaya, vakıf amaçlarına aykırı olmamak ve amaçlarına bir bölümü ile yada tümüne özgülenmek koşulu ile olacak bağış ve vasiyet, satın alma ve diğer yollar ile malettiği taşınır ve taşınmaz malları ve paraları yönetim ve tasarrufa harcamaya, Vakıf gelirlerini arttırmak için pay senetleri, tahvil, finansman bonosu, mevduat sertifikası, hazine bonosu, yatırım fonları ve diğermenkul değerleri almaya ve Vakfın amacı gerektiğinde bunları değerlendirip satmaya, Vakıf amaçlarına benzer çalışmalarda bulunan yurt içi ve yetkili makamların izni ile dışı vakıflar, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapmaya, yerli ve yabancı vakıflardan, kuruluş ve kurumlardan yardım almaya, bu yardımı sağlamak için anlaşmalar yapmaya, amaçlarına harcıyacağı gelirlerini arttırmak için para yada mal varlığına giren değerlerle şirketlere katılmaya, şirketler kurmaya gerekli ürünleri imal, ithal ve ihraç etmeye, temettü yada paylarını benzer biçimde değerlendirmeye, Vakıf amaçlarına uygun olarak yürütülen ve yürütülecek projelerden ve her türlü çalışmalardan gelir elde etmeye ve Vakıf'a gelir getirecek ve olağan işletme ilkelerine göre çalışacak iktisadi işletmeler kurmaya, bunları doğrudan yada denetimi altında bir kişi aracılığı ile işlettirmeye, taşınmaz malların irtifa, intifak, sukna, üst, rehin, ipotek gibi mülkiyetin gayri ayni haklarını kabule, bu hakları kullanmaya, olan yada olacak gelirleri ile yapacağı sözleşmeler için taşınır ve taşınmaz malların rehni dahil her türlü güvenceleri almaya geçerli banka kefaletlerini kabule, Vakıf amacını gerçekleştirmek için gereğinde ödünç almaya, taşınır ve taşınmaz mallarını rehin göstermeye, kefalet ve diğer güvencelerini vermeye, Vakıf amaçlarından birinin yada tümünün ğerçekleştirilmesiiçin yararlı ve gerekli görülecek girişim, tasarruf, mal edinme ve sözleşmeleri yapmaya, amaç ve hizmet konularında bulunmaya ve işbirliği yapmaya, Türk Medeni Kanunu'nun 46. Maddesinde belirtildiği üzere izinli yetkilidir. Vakıf bu yetkilerini 903 sayılı yasa ile yasaklanan yönlerde ve maksatlarda kullanamaz.

Vakfın kurucusu:
Madde 7
Vakfın kurucusu Lütfiye Dilek Katırcıoğlu'dur.

Gelirler:
Madde 8
Vakfın gelirleri ve gelir kaynakları şunlardır:
a) Kuruluş varlığının işletilmesinden elde edilecek gelirler.
b) Vakıf'a ait ticari faaliyetlerden, sahip olacağı, ortak olacağı veya işletilmesini başkasına bıraktığı şirket, tesis, işletme ve diğer ortaklıklardan elde edilecek gelirler. Vakıf mal ve tesislerin başkalarına kullandırılmasından elde edilecek gelirler.
c) Vakfın amaç ve hizmet konularına uygun olarak yapılacak hizmetlerden alınacak ücretler ve yapılacak organizasyonlardan elde edilecek gelirler.
d) Vakfın sahip olacağı taşınır ve taşınmaz mallarından elde edilecek kira, irat, faiz, temettüler ile bunların satışlarından elde edilecek sair gelirler.
e) Vakıf faaliyetlerinden elde edilecek gelirler ve Vakıf'ça yayınlanmış ve yayınlanacak eserlerin telif hakkı ve diğer kurum ve kuruluşlara verilecek danışmanlık hizmetlerinden sağlanacak gelirler.
f) Vakıf amaçları doğrultusunda yapılacak her türlü şartlı şartsız bağışlar, nakdi ve ayni yardımlar ve ölüme bağlı kazandırmalar.
g) Kanuni mevzuat dahilinde her türlü sair gelirler.

Gelirlerin sarfı:
Madde 9
Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kurulan vakıflar hakkındaki tüzüğün 37. Maddesinde sınırlanan yönetim, idare masrafları ile Vakfın gelirlerini arttıracak yatırımlara ayrılacak miktarlar dışında kalan Vakıf gelirlerinin tümü Vakıf amaçlarına tahsis ve sarf edilir.

Organlar:
Madde 10
Vakıf organları şunlardır:
a) Kurucular Kurulu
b) Yönetim Kurulu
c) Denetleme Kurulu
d) Onur Kurulu
f) Danışma Kurulu

Kurucular Kurulu:
Madde 11
Kurucular Kurulu bu senedin altına eklenen adları, soyadları ve adresleri yazılan kişilerden oluşur. Kurucular Kurulu üyelerinin görev süresi istifa dışında hayat boyudur. Üyeler, ölüm veya istifa sebebiyle üyeliklerinin sona ermesinden sonra yerlerine geçecek kişiyi ve yedeğini noter kanalı ile Kurucular Kurulu'na bildirerek haleflerini tayin ederler. Bu yolla Kurucular Kurulu üyesi olan halef aynı işlemi tekrarlar. Ölüm ve istifa halinde tayin edilen haleflerin Kurucular Kurulu üyeliği, Kurucular Kurulu'nun durumu kendilerine yazılı bir belge ile bildirmelerinden itibaren başlar. Eski üyenin yerine geçecek halefin ve yedeğinin her hangi bir neden ile bulunmaması halinde Kurucular Kurulu yeni bir üye seçip seçmemekte serbesttir. Kurucular Kurulu Üyeleri oy birliği ile yeni bir Kurucular Kurulu Üyesi seçebilir.

Kurucular Kurulu toplantıları:
Madde 12
Kurucular Kurulu her sene en az bir defa olmak üzere Şubat ayı içinde olağan olarak toplanır. Toplantıya Kurucular Kurulu Başkanlığı, yazılı davette bulunur. Kurul gerekli hallerde Kurul Başkanı'nın veya Vakıf Yönetim Kurulu'nun veya Denetim Kurulu'nun veya Kurucu Üye sayısının dörtte birinin istemi üzerine Kurucular Kurulu Başkanlığı'nın davetiyle olağanüstü olarak toplanır. Toplantı nisabi üye tam sayısının yarısından bir fazlasıdır. Bu çoğunluk sağlanamaz ise Kurul Başkanı tarafından toplantı bir hafta sonra yapılmak üzere ertelenir. İkinci toplantıya iştirak edenler ile toplantı yapılır. Vakıf Kurucular Kurulu ilk olağan toplantısında kendi üyeleri arasından toplantıya katılanların çoğunluğunun açık oyları ile bir başkan ve bir başkan yardımcısı seçer. Seçilenlerin görev süreleri seçildikleri tarihten itibaren iki yıldır. Bir önceki dönemin başkan ve başkan yardımcısı tekrar göreve seçilebilir. Başkanın katılamaması halinde kurul toplantısına Başkan Yardımcısı başkanlık yapar.

Kurucular Kurulu'nun görev ve yetkileri:
Madde 13
Vakıf Kurucular Kurulu'nun görev ve yetkileri şunlardır:
a) Vakıf Yönetim Kurulu'nun seçilmesi, ibrası, kısmen veya tamamen görevden alınmaları.
b) Vakıf denetçilerinin seçimi, ibrası, kısmen veya tamamen görevden alınmaları.
c) Kurucular Kurulu'nun veya Yönetim Kurulu'nun önerisi üzerine Vakıf Senedi'nin değiştirilmesi.
d) Bilançonun, gelir-gider hesaplarının, Yönetim Kurulu faaliyet raporunun, denetim raporunun, hesaplara ilişkin diğer rapor ve belgelerin, bütçenin ve bütçe yönetmeliğinin tamamen veya değiştirilerek kabulü, onayı ve ibrası.
e) Vakıf amaçlarının gerçekleşebilmesi için her türlü ilke ve tavsiye kararları vermek bunları Yönetim Kurulu'na bildirmek.
f) Vakfın işleyiş ve çalışma esaslarına esas olacak iç tüzük ve iç yönetmelikleri hazırlamak, Yönetim Kurulu'nca hazırlananları görüşmek, değiştirmek veya aynen kabul etmek.
g) Vakıf Yönetim Kurulu'nca gerek duyularak sevk edilen ve karara bağlanması istenen hususlarda tavsiye kararları ve istişari kararlar vermek.
h) Vakıf Yönetim Kurulu'nun gerek duyduğu konularda yetkilendirme kararları vermek.
i) Senet yetkilerinin, ilke ve yetkilendirme kararlarının uygulanması ve Vakıf işlerinin yürütülmesi bakımından Vakıf Yönetim Kurulu ve diğer kurulların, birimlerin ve işletmelerin çalışmalarını denetlemek.
j) Kurucular Kurulu üyelerinin tayin ettiği haleflerine, üyeliklerini yazı ile bildirme, haleflerin bulunamaması halinde yeni Kurucular Kurulu üyelerini seçmek.
k) Kurucular Kurulu yeni üyesini oy birliği ile seçmek.

Yönetim Kurulu:
Madde 14
Vakıf Yönetim Kurulu, çoğunluğu Vakıf Kurucular Kurulu'ndan, en çok iki üye ise dişarıdan olmak kaydı ile dokuz asil bir yedek üyenin açık oyla seçilmesi sureti ile oluşur. Asil üyeliklerin boşalması halinde yerine yedek üye geçer. Yeni üye yerine geçtiği üyenin görev süresini tamamlar. Asil üyeliğe geçen yedek üyenin yerine Kurucular Kurulu'nun ilk toplantısında yedek üye seçilir. Seçilen yeni Vakıf Yönetim Kurulu'nun görev süresi iki yıldır. Bu süre Kurucular Kurulu trafından beş yıla kadar çıkartılabilir.

Yönetim Kurulu'nun oluşması:
Madde 15
Yönetim Kurulu ilk toplantısında kendi içinden bir başkan yardımcısı ve bir muhasip üye seçer, seçim açık oyla yapılır. İstifa olmadıkça görev taksiminde değişiklik yapılmaz. Yönetim Kurulu'nda başkanlık, başkan yardımcılığı veya muhasipliğin boşalması durumunda yedek üyelerin katılımı ile sadece bu görev için seçim yapılır. Seçilen üye yerine geçtiği üyenin görev süresini tamamlar.

Yönetim Kurulu'nun toplantıları:
Madde 16
Yönetim Kurulu ayda en az bir kez toplanır. Seçimle ilk oluşmasından sonra en çok bir hafta içinde toplanarak görev bölümü yapar. Toplantı nisabı, üye sayısının yarıdan bir fazlasıdır. Karar nisabı ise toplantıya katılan üyelerin yarısından bir fazlasıdır. Toplantılar, Başkan tarafından, yok ise Başkan yardımcısı tarafından yönetilir. Çoğunluk sağlanamayan durumlarda Başkan'ın oyu iki oy yerine geçer. Vakıf'I dışarıya karşı yetki ve sorumluluk bakımından Vakıf Yönetim Kurulu temsil eder. Vakıfın temsil ve ilzamı Vakıf Yönetim Kurulu'nun yetkisinde olup en az iki üyeye temsil ve ilzam yetkisi verilebilir. Vakıf Yönetim Kurulu üyeliğe fahridir. Başkan ve üyelere bu görevlerinden dolayı herhangi bir ücret ödenmez. Ancak Vakıf işleri ile ilgili olarak yaptıkları zaruri masrafları kendilerine ödenir. Yönetim Kurulu her toplantısında bir sonraki toplantının tarihi, yeri ve saatini belirler. Toplantı için üyelere ayrıca bildirim yapılmaz. Mazeretsiz ve özürsüz olarak üst üste dört toplantıya katılmayan üyenin Yönetim Kurulu üyeliği düşer. Yerine en fazla oy alan yedek üye davet olunur.

Yönetim Kurulu'nun görev ve yetkileri:
Madde 17
Vakıf Yönetim Kurulu Vakfın her türlü iş ve işlemlerini planlamak ve yürütmekle görevlidir. Yönetim Kurulu temsil yetkisini ve bir kısım yönetim yetkilerini Yönetim Kurulu Başkanı'na, Başkan Yardımcısı'na veya Yönetim Kurulu üyelerine devredebilir. Vakıf Yönetim Kurulu'nun görev ve yetkileri şunlardır:
a) Vakıf'ın dışarıya karşı yetki sorumluluk bakımından temsil ve ilzam etmek. Vakıf adına imzaya yetkili olanları ve yetki derecesini tespit etmek.
b) Yıllık çalışma programını hazırlamak, çalışma raporlarını, bütçeleri, bilanço ve gelir-gider hesaplarını incelemek, onaylamak ve uygulamak.
c) Süreklilik gerektiren işler için kendi nezaret ve sorumluluğu altında çalışmak üzere gerektiğinde Vakıf Müdürü, Müze Müdürü, sekreteri veya yürütme komiteleri gibi görevlileri ve gerekli alt personeli atamak, bu kişi ve komitelerin Yönetim Kurulu'na karşı sorumlu olmak üzere verilen işleri sevk ve idare etmelerini takip etmek, ödenecek ücretleri belirlemek, gerektiğinde iş ilişkilerine son vermek.
d) Gerek görüldüğünde Vakıf işlerini koordine ederek yürütmek üzere Vakıf Genel Müdürlüğü'nü oluşturmak, teşkilat, çalışma esasları, görev dağılımı, özlük hakları ücretlerini belirlemek, çalışmalarını denetlemek.
e) Yasa, tüzük,yönetmelikler, Vakıf senedi ve Kurucular Kurulu tarafından önerilen ve gösterilen işleri yerine getirmek.
f) Vakıf resmi senedinde değişiklik önerisi hazırlamak ve Kurucular Kurulu'nun onayına sunmak.
g) Vakıf davalarda, takiplerde temsil etmek, sulha, ibraya, feragata yetkili bulunmak.Vakıf malvarlığı ve gayrimenkulleri ile ilgili Vakfın amacının gerçekleşmesi için uygun gördüğü bütün hukuki işlemleri yapmak.
h) Şube, temsilcilik ve irtibat bürosu açılması için kararlar vermek, Vakfın merkez adresini değiştirmek.

Denetleme:
Madde 18
Vakfın dış (resmi) denetimi, denetleme makamı olan T.C. Vakiflar Genel Müdürlüğü'nce, iç denetimi ise Vakıf Denetleme Kurulu'nca yapılır. Gerek duyulduğunda Vakfın hesap işlerini denetlemek üzere Yönetim Kurulu'nca uzman kişiler görevlendirilebilir. Uzman ve müşavirlere ödenecek ücretler Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

Denetleme Kurulu:
Madde 19
Denetleme Kurulu'nun seçimi, Yönetim Kurulu seçimi ile birlikte yapılır.Kurucular Kurulu içinden üç asil bir yedek üyenin açık oyla seçilmesi sureti ile yapılır. Denetleme Kurulu'na çoğunluk oluşturmamak kaydı ile dışarıdan üye alınabilir. Denetleme Kurulu, ilk olağan toplantısında açık oyla bir başkan, bir başkan yardımcısı seçer. Boşalan üyenin yerine aldığı oy sayısına göre yedek üye geçer ve yerine geçtiği üyenin görev süresini tamamlar. Denetleme Kurulu görev süresi iki yıldır. Bu süre Yönetim Kurulu süresi ile aynı olmak koşulu ile beş yıla kadar uzatılabilir. Denetleme Kurulu üye tam sayısı ile toplanır ve çoğunlukla karar verilir.

Denetleme Kurulu görev ve yetkileri:
Madde 20
Denetleme Kurulu, Yönetim Kurulu'nun ve diğer tüm organların iş ve işlemlerini yıllık olarak denetler, gelir ve giderleri hesap ve belgeler üzerinden inceleyerek düzenleyecekleri raporları Kurucular Kurulu'na teslim eder. Denetimlerini yasa, tüzük, yönetmelik, Vakıf senedi, Kurucular Kurulu ilke kararları ve işlemleri gereğince yapar. Denetimlerinde Vakfın amaçlarından sapma veya usülsüzlük gördüklerinde Kurucular Kurulu'nu olağanüstü toplantıya davet ederler.

Onur Kurulu:
Madde 21
T.C. vatandaşı olsun veya olmasın gerek Vakfın amaçlarını gerçekleştirmekte büyük yararları dokunan ve gerekse Vakfın amaçları doğrultusunda çalışmalar yapan kişilerden, Vakıf'a bir projenin yürütülmesini sağlayacak ayni ve nakdi bağışta bulunanlardan, Vakfın amaçlarını gerçekleştirmekte katkısı bulunan kişilerden Kurucular Kurulu tarafından seçilir. Behramkale köyü muhtarı, Ayvacık Kaymakmı ve Belediye Reisi, Çanakkale Valisi ve Belediye Reisi makamları itibari ile Vakfın onur üyesidir.

Danışma Kurulu:
Madde 22
Vakıf çalışmalarına özel bilgi ve yetenekleri ile katkıda bulunacak kişilerden oluşur. Kurucular Kurulu tarafından seçilir. Bu yetki Yönetim Kurulu'na devredilebilir. Danışma Kurulu üyesi olunması seçilen kişinin yazılı beyanı ile gerçekleşir ve gene yazılı beyanları ile görevlerinden ayrılabilirler. Danışma Kurulu üyelikleri fahridir. Danışma Kurulu üyeleri çalışma kurullarında, yürütme komitelerinde yer alabilirler. Üstlendikleri işler bakımından Kurucular Kurulu'na karşı sorumlulukları vardır. Vakıf aleyhine çalışmaları saptanan üyeler Kurucular Kurulu kararı ile üyelikten çıkartılabilir.

Vakıf Müdürü:
Madde 23
Vakıf Müdürü, Yönetim Kurulu tarafından tayin edilen ve Yönetim Kurulu'nun belirleyeceği organizasyon yapısı, yetki ve sorumluluk çerçevesinde Vakfın idari yönetimi ile görevli ve yetkili olup, Yönetim Kurulu'na karşı sorumludur.

Vakıf Müdürü'nün görevleri:
Madde 24
a) Kurucular Kurulu ve Yönetim Kurulu toplantı gündemlerinin hazırlanmasında Yönetim Kurulu Başkanı'na yardımcı olmak üyeleri toplantıya çağırmak, kararları uygulamak.
b) Vakfın yönetim hizmet çalışmalarını yönlendirmek, uygulamalarına etkinlik kazandırmak; uygulama yönetmelikleri, yıllık çalışma programları ve raporları ile bütçe, bilanço ve plasman planı taslakları hazırlamak.
c) Vakfın malvarlığını, amaç ve hizmet konularının değerliliğini korumak, harcama ve ödeneklerin yasalar ile Vakıf Senedi hükümlerine uygunluğunu sağlamak, üç aylık raporlarla Vakfın mali durumu hakkında Yönetim Kurulu'na bilgi sunmak.
d) Vakfın sürekli ve geçici çalışma gruplarının çalışma ve uygulamalarını düzenlemek.
e) Yönetim Kurulu tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmek

Vakıf Senedi'nde değişiklik yapılması:
Madde 25
Vakıf Senedi'nde yapılacak değişiklikler, Yönetim Kurulu teklifi üzerine usulüne göre toplanan Kurucular Kurulu'nda toplantıya katılanların 2/3 çoğunluğu kararı ile gerçekleştirilir.

Fesih ve İnfisah
Madde 26
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Vakfın feshine karar verilmesi veya infisahı halinde her türlü mal ve hakları Kurucular Kurulu'nun usulüne göre toplantısında 2/3 çoğunluk kararı ile uygun göreceği bir vakfa, kuruma, özel veya kamu kuruluşuna devredilir.

Hüküm olmayan konular:
Madde 27
Bu senette hüküm olmayan konularda 903 sayılı yasa, ilgili tüzük ve yönetmelikler ve yoksa genel hükümler çerçevesinde uygulama yapılır.
 



Ynt: Assos Vakfı

ARŞİV


Atölye Çalışmaları

Fotoğraf:
24-28 Kasım 2003
Yer: Assos
Atölye yönetmeni:
Katılım ücreti 200.000.000.- TL

Halı:
23-29 Kasım 2003
Yer:Assos
Atölye Yönetmenleri: Deniz Özen, Gülseren Adalı
Katılım Ücreti: 300.000.000.- TL

Resim:
24-28 Kasım 2003
Yer : Assos
Atölye yönetmeni: Devrem Erbil
Katılım Ücreti: 200.000.000.- TL

Kurslar
15 Ekim'de başlayacak olan İngilizce kursları tamamen yerel halka yönelik. İki başlangıç sınıfından birisi çocuklar ve gençler, diğeri erişkinler.

Köy atölyeleri
Kısa bir süre önce, köylülerin emeklerini değerlendirmek üzere
çalışmalar başladı. Köylü kadınların ürettiği şalvar, yazma, oya,bluz gibi giyeceklerle, zeytin, zeytinyağı, sabun, erişte, tarhana gibi gıda ürünleri vakıf merkezinde satışa sunuldu.

ASSOSMİTOS SANAT EYLEMİ etkinlikleri

Fotoğraf sergisi
Orhan Cem Çetin, Ozan Sağdıç, Wilco Van Herpen, Gençer Yurttaş.

Dört iyi fotoğrafçı... Mayıs 2003, Temmuz 2003 tarihleri arasında, değişik zamanlarda gelerek bu coğrafyaya vizörlerinden baktılar. Binlerce kareyi saydam üzerine sabitlediler.

Bu sanat eserlerinden 60 adedi Antik Liman'da izleyici ile buluştu.

Konserler
Balkanların sesi antik tiyatroda yükseldi. Muammer Ketencoğlu ve
Zeybek Topluluğu, Ege'nin İki Yanından Türküler'le ve Galata Gipsy
Band konserleri antik tiyatrodan ses verdi.

Ücretsiz konserde yerel halk, yabancı ve yerli turistlerle birlikte
coştular, dans ettiler. Konseri 1800 kiİi izledi.

Açıkhava toplantısı
Arkeolojik Mirası ve Geleneksel Dokuyu Bozmadan
Kalkınmayı Sağlamak.

Toplantının başlığı bu.

Behramkaleli'lerin, çevre köylülerin, yeni hemşehrilerin yoğun
şekilde katıldığı toplantı Çekül Vakfı'nın işbirliği ile, köy kahvesinde yapıldı.

Çekül Vakfı başkanı Metin Sözen, Cumhuriyet Gazetesi yazarı,
mimar Oktay Ekinci, Assos kazısı başkanı Ümit Seardaroğlu,
Balıkesir valisi Atıl Uzelgün, Ayvacık kaymakamı Orhan Güldibi,
Çanakkale Belediyesi görevlileri, sanatçılar, işletme sahipleri ve
basın mensupları toplantının konuklarıydı. Toplantıya yaklaşık 400 kişi katıldı
 

Ynt: Assos Vakfı

Assos Vakfı Çalışmalarına destek olmak için;

Web Sitesi;
www.assosvakfi.org

Facebook Grubu;
<a href="http://www.new.facebook.com/group.php?sid=f3e6284c1fca76861a3c4bfd433c0e7a&refurl=http%3A%2F%2Fwww.new.facebook.com%2Fs.php%3Fref%3Dsearch%26init%3Dq%26q%3Dassos%2Bvakf%25C4%25B1%26sid%3Df3e6284c1fca76861a3c4bfd433c0e7a&gid=11960005886">Assos'u Eski Günlerine Götürelim - Assos Vakfı</a>
 


Ynt: Assos Vakfı

Murat bey çabalarınızdan ve hassasiyetinizden ötürürü sizi tebrik etmek istedim.. Assos hakkında çok şey duymuştum ama gidip görmek henüz kısmet olmadı ençok ta merak ettiğim yıldızların en çok göründüğü ve en güzel gözlemlenebildiği yer olduğu söylentisinin doğru olup olmadığı, eğer doğruysa kesinlikle gelip görmek isterim malum şehir hayatında gökyüzü pembe ve boş insan özlüyor küçüklüğündeki gökyüzünü..
 

Ynt: Assos Vakfı

Bende sizlere teşekkür ederim duyarlılığınız için.

AYDURAN' Alıntı:
Assos Vakfı Çalışmalarına destek olmak için;

Web Sitesi;
www.assosvakfi.org

Facebook Grubu;
<a href="http://www.new.facebook.com/group.php?sid=f3e6284c1fca76861a3c4bfd433c0e7a&refurl=http%3A%2F%2Fwww.new.facebook.com%2Fs.php%3Fref%3Dsearch%26init%3Dq%26q%3Dassos%2Bvakf%25C4%25B1%26sid%3Df3e6284c1fca76861a3c4bfd433c0e7a&gid=11960005886">Assos'u Eski Günlerine Götürelim - Assos Vakfı</a>
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Mesajlar
1,524,057
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR



Geri
Üst