Artvin Genel Bilgiler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,464

penguen

Zirve
Mesajlar
1,599
Tepkime Puanı
11
İl Trafik No: 08

Yüzölçümü: 7.436 km²

Nüfus: 191.934 (2000)

Artvin, ili ikiye bölen Çoruh nehri, dik yamaçlı uzun vadileri, 3900 metreye kadar yükselen birbiri ardına sıralanmış yüksek dağları, balta girmemiş doğal ormanları, yüksek dağların doruklarında Krater gölleri, Karagülleri, yeşil yaylaları, fauna ve flora zenginliği, tarihi kilise, kale ve kemer köprüleri, geleneksel mimarisi ve festivalleri ile çeşitli turizm değerlerini içinde barındıran otantik bir turizm beldesidir.

Kaçkar ve Karçal dağlarında yapılan dağ tırmanışları, bölgenin değişik yörelerinde doğal güzellikler içinde bulunan trekking parkurlarında yapılan doğa yürüyüşleri, Çoruh Nehri ve Barhal çayında yapılmakta olan rafting, katamaran ve kano gibi akarsu sporları Artvin'in turizm çeşitliliğini zenginleştirmektedir. 4 ncü Dünya Akarsu Sporları Şampiyonası 1993 yılında Çoruh nehrinde yapılmıştır.

İlçeler: Artvin (merkez), Ardanuç, Arhavi, Borçka, Hopa, Murgul, Şavşat, Yusufeli.
 

Etiketler
Ynt: Artvin Genel Bilgiler


Şavşat - Artvin​

Dört yanı sıra dağlarla çevrili, Anadolu ve Kafkas kültürünün harmanlandığı, yoğrulduğu, Kafkas mimarisinin uygulandığı, berrak sularında kırmızı benekli alabalıkların oynaştığı, yemyeşil tepelerinin yıldızlarla buluştuğu, diş sızlatan pınarlarının çağladığı, misafirperver, kültürlü insanlarının yaşadığı görmeye değer doğa harikası bir cennet.
 


Ynt: Artvin Genel Bilgiler


Dağlarda kar sesi var
Tavlada zar sesi var
Kurban olam Şavşat'a da
İçinde yar sesi var

 





Ynt: Artvin Genel Bilgiler


Şavşat​

Tarih kaynaklarına göre Şavşat civarında M.Ö.900-650 yılları arasında Urartu ve Kimer kabileleri yaşamışlardır. Bölge daha sonraları sırasıyla Saka Türklerinin, Romalıların ve Sasanilerin elinde kalmıştır.

Yavuz Sultan Selim’in Trabzon Valiliği sırasında Rize İlinin Osmanlı topraklarına katıldığı zaman şimdi Batum yakınlarındaki Gönye kasabası da kendiliğinden teslim olmuştur. Sultan Selim Trabzon’a döndükten sonra Artvin Beyleri kendilerinin de korunmasını istemişlerdir. Bunun üzerine yapılan ikinci seferde Artvin, Ardanuç, Şavşat ve Borçka çevreleri Osmanlı topraklarına katılmış beylerine yarı beylik verilmiştir. Yavuz Sultan Selim’in Trabzon’dan ayrılması üzerine Şavşat, Ardanuç, Oltu, Tortum ve Artvin yeniden Osmanlı Devletinden ayrılmışlardır. Fethedilen bölgemiz (Gürcistan Vilayeti ) adlı idari bölümü için alınmış ve Artvin, Şavşat, Ardanuç birer sancak haline getirilmiştir.

Birinci Dünya savaşının başlaması ve Osmanlı Hükümetinin savaşa girmesini müteakiben Rus orduları 1 KASIM 1914’de sınırlarımızı geçmiştir. Mevcut ermeni düşmanlığı da tehlikeyi fazlasıyla artırdığından, Ardanuç ve Artvin halkının tamamı yolların kesilmesinden dolayı Şavşat halkının pek az bir kısmı her türlü maddi varlıklarını bırakarak Anadolu içlerine göçmeye mecbur kalmışlardır.

Gürcülerle imzalanan anlaşmadan hemen sonra kuvvetleri ile birlikte Kars’ta bekleyen Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’ya talimat verildi. 22 ŞUBAT 1921 tarihinde Kars’tan hareket eden ordumuz 23 ŞUBAT günü Ardahan’a geldi, aynı kuvvetler daha sonra Sahara dağını aşarak Şavşat, Ardanuç ve Artvin ile Borçka’yı geri alarak bir daha müdahale edilmeyecek şekilde Anavatana dahil etti.

Kaynak :
savsat.gov.tr
 



Ynt: Artvin Genel Bilgiler

merhaba,

Temmuz ayı içerisinde Borçka-Karagöl 'de, eşim ve 2 arkadaşımla birlikte, 4 günlük bir konaklama planımız var. O bölgeyi bir kampçı ve doğasever olarak gezmiş birinin tecrübeleri işimize yarayacaktır düşüncesindeyim.
Bölge ile ilgili bir kaç soruma cevap verebilmenizi umuyorum.

Yanılmıyorsam, Şavşat ve Borçka da aynı isimli 2 farklı Karagöl bulunuyor. Tercihimizi Borçka - Karagöl den yana kullanmayı tercih ettik. Bunun sebebi daha sakin ve az kalabalık bir yer olduğunu düşünmemiz. Birinci sorum bu konu ile ilgili. Borçka - Karagöl haftaiçi ve haftasonu günlerde rahatınızı kaçıracak kadar ziyaretçi alan bir bölge midir? Şavşat ın daha sakin olamayacağı düşüncesi doğru mudur?

Trabzondan araç kiralayıp Borçka'ya öyle gitmeyi planlıyoruz. Borçka-Karagöl de konaklayacağımız tesise kadar araçla ulaşım imkanımız var mı?

Bölgenin en sıcak olduğunu düşündüğümüz Temmuz ortasında sıcaklık kaç derecelerde olur ve gölde yüzme imkanımız olur mu?

biliyorum biraz fazla oldu sorular ama son bir tane daha var, öngöremediğimiz ama tatil keyfimizi kaçırabilecek herhangi bir ayrıntı var mı gözden kaçırabileceğimiz?

Koca yılda 2 hafta izin hakkı olan biz ofis insanları için takdir edersiniz ki ayrıntılar daha önem kazanıyor.

Zaman ayrıdığınız için şimdiden teşekkürler.

Sevgilerimle

Eray